Субота, 27.04.2024, 04:03
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » Загальні новини
« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 27 28 »
Політична напруга, викликана рішенням влади призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, – закономірний наслідок безвідповідального популізму з приводу цивілізаційного вибору України.
Влада і опозиція наввипередки переконували населення в очікуваних перевагах для України після підписання згаданої Угоди, мовляв, гарантовано отримаємо величезний обсяг європейського ринку, доступність інвестицій, безвізовий режим, німецько-французькі зарплати та пенсії, високі стандарти освіти за кордоном. Лише цими аргументами оперували вони, змагаючись, хто привабливіше змалює для населення фантастичні картини недалекого майбутнього України та її народу. Не відстали від них і прихильники Митного союзу, посилаючись на історичні зв’язки, на збереження робочих місць і вітчизняного виробництва, митні пільги та інше.
І ті й інші в своїх доводах навіть не натякали, що вигоди від такої інтеграції отримає тільки великий бізнес, представлений олігархами та підконтрольною їм українською владою.
Переважній більшості людей жоден з варіантів зап ... Читати далі »
Розділ: Загальні новини | Дата: 28.11.2013

До редакції "Товариша” надходить багато листів від дітей війни з питаннями щодо захисту їхніх соціальних прав. Сьогодні на деякі з них ми попросили відповісти юридичну службу громадської приймальні Черкаського обкому Соціалістичної партії України.
Як дітям війни добитися виконання рішення суду?

В Україні станом на 1 січня 2013 року дітям війни належить виплатити 1 млрд. 778 млн. грн. відповідно до судових рішень, які не підлягають оскарженню.
Наприклад, за офіційними даними Управління Пенсійного фонду України в Черкаській області з 2008 по 2011 рр. діти війни направили більше 129 тис. позовів до суду, відсудили і отримали 71,3 млн. грн. Переважну більшість позовів до суду цій категорії громадян допомогли оформити в юридичній службі громадської приймальні Черкаського обкому та райкомах СПУ. Але станом на 1.01.2013 р. дітям війни області не виплачено 31,7 млн. грн., хоч рішення судів уже давно вступили в законну силу.
Зазначимо, якщо раніше виконанням згаданих судових рішень займалася виконавча служба, то з прийняттям Закону Укр ... Читати далі »
Розділ: Загальні новини | Дата: 28.11.2013

Мені до рук потрапило дуже цікаве дослідження – порівняльна таблиця цін на медикаменти та вироби медичного призначення за 2004-2013 роки. У цій таблиці – ціни на 19 медикаментів переважно вітчизняного виробництва, які невпинно зростали рік за роком.

Деякі за неповних 9 років зросли у 20 (!) разів. Наприклад, Омнопон 2% 1 мл №5 у 2004 році коштував 4 грн., зараз – більше 80 грн. Сироватка протиправцева №5 виросла у ціні з 35 грн. до 272. Це більше, ніж у 7 разів. Більшість ліків подорожчали за цей час не менше ніж у 5-6 разів. А середня зарплата в Україні, між іншим, за цей час піднялася всього у 4,7 рази.
Можна довго розбиратися, чому ліки у нас постійно дорожчають і коштують на 30% більше, ніж у найближчих сусідів Росії й Білорусі. Мова не про це. Головне – ліки й далі зростатимуть у ціні.
Ну, по-перше, на носі – сезон вірусів, і українці вже почали піднімати рентабельність численних аптек і аптечок масовою скупкою антивірусних препаратів, на що нас спонукає реклама й лікарі, які сидять на голці фінансових ін’єкцій фармвиробників ... Читати далі »
Розділ: Загальні новини | Дата: 22.11.2013

19 листопада 2013 року в посольстві Республіки Куба в Україні відбулася зустріч секретарів Політичної ради Соціалістичної партії України Наталії Бондар, Ігоря Панюти та Сергія Годного, радника Лідера Соцпартії України, з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Куба в Україні та Молдові Ернесто Антоніо Сенті Даріасом.

У ході зустрічі Посол поінформував гостей про досягнуті в рамках роботи ООН дипломатичні успіхи Куби, котрі насамперед стосувались перспектив відміни економічних санкцій та блокади республіки.
«Нам приємно констатувати, що за підтримку Куби проголосувало 188 держав, а США та Ізраїль цього разу залишились чи не наодинці в своєму баченні майбутнього нашої республіки», — заявив Ернесто Антоніо Сенті Даріас.
Також під час зустрічі було обговорено питання організації та участі українських соціалістів у ряді заходів, котрі відбуватимуться в поточному та наступному роках і матимуть основною метою розширення руху солідарності з Республікою Куба.
У ході зустрічі посол представив свого радника, заступника глави дипломатичної ... Читати далі »
Розділ: Загальні новини | Дата: 22.11.2013

Таким был один из вопросов, адресованных Александру Морозу 8 ноября во время онлайн-конференции в Интернет-издании «Новости Украины - From-UA».

Вот что ответил Александр Александрович: — Референдум может дать один только негатив, легализировав крайне реакционный закон о всеукраинском референдуме, в соответствии с которым ни одно намерение народа не будет установлено путем референдума.
А что касается подписания Вильнюсского Соглашения… Что в этом является положительным? 15 лет назад мы провозгласили лозунг – «Построим Европу в Украине!». Его встретили насмешками как невозможную цель нынешние представители власти, нынешняя самоназванная оппозиция. Но самое интересное, что в Вильнюсском Соглашении политическая часть полностью соответствует тому, что мы предлагали 15 лет назад: демократизация общественной жизни, другой закон о выборах, гласность, местное самоуправление (истинное, европейское, а не та пародия, которая есть у нас), другие функции прокуратуры… Это все было в наших предвыборных материала ... Читати далі »
Розділ: Загальні новини | Дата: 21.11.2013

Визначення стратегічного шляху держави, який сьогодні подається суспільству у якості «цивілізаційного вибору», повинно базуватись не лише на політичній волі керівництва держави, а перш за все на консолідованій участі усього населення країни в запровадженні перевірених часом правил співжиття. Воно не повинно зводитись до чергового політичного шоу.

Виступи представників влади, парламентські засідання, політичні дискусії, різноманітні програми на телебаченні і радіо відображають нібито прагнення одних вступити до Євросоюзу, інших - не допустити такого кроку, натомість інтегрувати країну до Митного союзу.

Суть справи підмінена формою, іде змагання в демонстрації власного, кожним по-своєму визначеного, патріотизму. При цьому предметного аналізу потреби і наслідків того чи іншого кроку не зроблено. Полеміка звелася до закликів, навішування ярликів, нової хвилі взаємного несприйняття, до неправди  і ненависті,  - того,  що характеризує політичне життя України впродовж років незалежності.

Змушені визнати, щ ... Читати далі »
Розділ: Загальні новини | Дата: 21.11.2013

Друзі однопартійці! Сердечно вітаю усіх вас з 22-ю річницею створення Соціалістичної партії України!

В надзвичайно складний період перемін, в умовах протистояння різних політичних течій, наступу націоналізму та екстремізму, при зрадництві, продажності, коньюктурності і конформізмі багатьох ми об’єдналися в політичну силу, щоб відстоювати ідеали правди, справедливості і прав людини.
Нам не все і не завжди вдавалося. Проти нас діяли найперше ті, хто дорвавшись до влади, використовували її як джерело збагачення. Так само чинили і ті, хто привласнював собі патріотичні гасла, хто і тепер проливає крокодилячі сльози за Україною, торгуючи при тому її землею, ресурсами, перспективою, своєю совістю.
Правда ж полягає в тому, що попри зомбування людей владою, різними партіями і їм належними ЗМІ, саме ідея соціальної справедливості і справжньої демократії невпинно поширюється, стає ознакою суспільної свідомості. Тим самим зростає потреба в діяльності саме партії соціалістів.
Ця потреба зафіксована в новій редакції Програм ... Читати далі »
Розділ: Загальні новини | Дата: 25.10.2013

- Петре Івановичу, у минулу суботу пройшов з’їзд Соціалістичної партії України, на якому відбулися зміни у керівництві СПУ. Тепер Ви – Лідер СПУ, а Микола Рудьковський – Голова партії. Така ситуація викликає багато запитань. Хто, власне, є керівником партії? Як розподіляються обов’язки між Лідером та Головою партії? Чи входить до керівництва партії ії засновник Олександр Мороз?
- Щоб відповісти на запитання, треба трохи згадати нашу історію. На виборах 2006 року соціалісти вперше не потрапили до Верховної Ради. Наші виборці не зрозуміли і не пробачили входження СПУ до коаліції з Партією регіонів та КПУ у парламенті попереднього скликання. А соціалісти у той важкий період не змогли чітко і зрозуміло пояснити мотиви такого політичного вчинку.  Влітку минулого року колишній голова СПУ Олександр Мороз публічно визнав, що створення соціалістами парламентської коаліції з регіонами і комуністами було помилкою. Мені здається, вперше в Україні політик такого рівня мав мужність визнати свою політичну помилку і попросити вибачення у своїх однопарті ... Читати далі »
Розділ: Загальні новини | Дата: 23.10.2013

12 жовтня відбувся ХIХ з’їзд СПУ. Прийнята нова Програма СПУ і зміни до Статуту партії. Обраний новий склад керівництва. В зв’язку з цим журналісти і активісти партії з місць цікавляться окремими деталями. Найбільше питань пов’язано з обранням М.Рудьковського Головою СПУ. Звучали навіть висловлювання про рейдерське захоплення партії. Відразу заперечу: це не так. Хоч би тому, що він обраний з’їздом, таємним голосуванням, причому на пропозицію одного з ветеранів партії – першого секретаря Кіровоградського обкому М.Садового.
Думка про рейдерство могла виникнути у тих, хто не читав змін до Статуту СПУ. Відповідальним за організаційно-партійну, ідеологічну і кадрову роботу, себто керівником партії залишається її Лідер (так сформульована в документі посада) П.Устенко. Я, зокрема, вважав необхідним залишити за ним посаду Голови та ввести посаду Заступника Голови, що функціонально відповідало би обов’язкам (в даному разі) М.Рудьковського. З’їзд визначився інакше, це його право.
Отже, в обов’язки нинішнього Голови входить, найпе ... Читати далі »
Розділ: Загальні новини | Дата: 23.10.2013

12 октября 2013 года в концертном зале Европейского университета в г. Киеве прошел XIX съезд Социалистической партии Украины. Участие в нем приняли 210 делегатов (по 8 от каждого областного комитета СПУ).
В ходе съезда было переизбрано руководство партии: Лидером СПУ стал Петр Устенко, а Председателем СПУ — народный депутат Николай Рудьковский. Наличие двух руководителей в партии предусмотрены принятым на съезде новыми Уставом СПУ и Программой СПУ, проекты которых обсуждались членами партии в течение нескольких месяцев.

Официальный сайт СПУ
чехол для Tab 3 10.1
Розділ: Загальні новини | Дата: 15.10.2013



Пошук
Форма входу
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz