Вівторок, 19.03.2024, 09:53
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » Місто Кіровоград
1 2 3 ... 6 7 »
28 липня 1880 року в місті Єлисаветграді (нині Кропивницький) народився Винниченко Володимир Кирилович – видатний український політичний і громадський діяч, драматург і художник. Прагнення соціальної справедливості привело ще зовсім юного Володимира Винниченка до лав Революційної української партії, яка у 1905 році була перейменована в Українську соціал-демократичну робітничу партію.
Тож 28 липня 2020 року соціалісти вже незалежної України долучилися до вшанування пам’яті Володимира Кириловича з нагоди його 140-річчя. 
Голова Соціалістичної партії України Микола Садовий спільно з однодумцями та прихильниками ідеї соціальної справедливості вшанували пам'ять видатного земляка покладанням квітів до його пам’ятника, що розташований на площі біля Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка (м. Кропивницький).
Розділ: Місто Кіровоград | Дата: 30.07.2020

Саме під таким гаслом 23 липня 2019 року в місті Кропивницькому біля будівлі міськради відбулася акція на підтримку родини Олександра Собченка.

51-річний Олександр Собченко помер минулого тижня під час затримання його патрульною поліцією. У прес-службі поліції заявляють, що поліцейські не причетні до смерті чоловіка, і їхньої вини в цьому немає. Думка очевидці інша. Інцидент розслідує прокуратура міста Кропивницького.

Учасники мітингу вимагають чесного розслідування справи Олександра Собченка.

Розділ: Місто Кіровоград | Дата: 23.07.2019

21 лютого 2019 року актив Кіровоградського ОК СПУ мав змогу зустрітися з кандидатом на пост Президента України Морозом Олександром Олександровичем. У дружній атмосфері учасники зустрічі обговорили перспективи соціального та економічного розвитку України.
                                                                                                                                                                                             ... Читати далі »
Розділ: Місто Кіровоград | Дата: 22.02.2019

28 лютого 2017 р. прес-служба прокуратури Кіровоградської області повідомила, що Слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області за оперативного супроводу СБУ в області припинено злочинну діяльність угрупування під назвою "Білі леви", учасники якого, в тому числі і двоє правоохоронців, вчиняли грабежі, розбої та вимагання.

Прес-служба далі повідомляє, що до своєї злочинної діяльності вказані особи також залучали неповнолітніх. Злочини вчинялись під лозунгами боротьби з потенційними педофілами, при цьому встановлено, що один із організаторів групи перебував у інтимних стосунках із неповнолітньою, зазначають у прокуратурі.

... Читати далі »

Розділ: Місто Кіровоград | Дата: 08.03.2017

Після прийняття Верховною Радою України рішення про перейменування м. Кіровограда на Кропивницький мешканці обласного центру вийшли до міської ради і висловили свою думку.
Довідка.
Під час останніх виборів місцевої влади здійснювалося опитування жителів щодо перейменування міста Кіровограда. В опитуванні взяли участь 45 863 осіб. За назву Єлисаветград висловилося 35153, що складає 76,65% від числа опитаних. За назву Інгульськ проголосувало 4,8 тисяч осіб, Златопіль – 3 тисячі, Кропивницький – 1600 осіб, разом Благомир, Ексампей, Козацький – 3 тисяч осіб.
Єпархія УПЦ висловилася за «повернення назви Єлисаветград».
Науковці Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка провели довготривале дослідження походження назви міста Єлисаветград. Вони прийшли до висновку, що поява міста пов’язана з фортецею Св’ятої Єлисавети, буді ... Читати далі »
Розділ: Місто Кіровоград | Дата: 24.07.2016

Соціалісти Кіровоградщини спільно з студентами педуніверситету, учнями Добровеличківської школи інтернату, середньої школи № 3 м. Кіровограда, Новопразької середньої школи, курсантами Льотною академією своєрідно відзначили 12 квітня День Космонавтики. У приміщенні Льотної академії було проведено «ай-ті фестиваль» з демонстрацій конструкцій робототехніки та фестиваль «Еко-феста», де було продемонстровано екологічно чисті вироби, які можна використати в космічній, авіаційній промисловості та побуті.


 
Розділ: Місто Кіровоград | Дата: 14.04.2016

У державі відсутня стійка влада, відсутній план дій на покращення життя людей. Є імітація реформ: грабунки на митницях;

бездіяльність у ключових міністерствах; корупція у державних монополіях; мільйони витрачених коштів на створення поліції і як наслідок у десятки разів погіршення кримінальної ситуації у країні; прийняття закону «Савченко» і тисячі рецидивістів знову взялися за свої злодіяння; корупція у механізмі запровадження субсидій і погіршення життя людей; розгул націоналізму, анархія воєнізованих формувань, блокування автомобільних фур і мільярдні збитки України та подальша втрата авторитету у світі; вибіркова бездарна акція з запровадження люстрації і її не ефективність; галопуючі темпи росту всіх без виключення цін і гучні заяви Яценюка, що за останні 20 років його уряд самий ефективний. Все це реальність.
В угоду і за порадою американців імітується відставка Уряду й одночасно забезпечується його збереження Президен ... Читати далі »
Розділ: Місто Кіровоград | Дата: 13.03.2016

Під головуванням першого секретаря обкому М.Садового відбулося засідання бюро Кіровоградського обкому Соцпартії України, де розглянуто ряд актуальних питань діяльності обласної партійної організації.

Зокрема, визнано задовільною роботу райкомів, міськкомів щодо організації звернень до Мінюсту України, в зв’язку з грубим перешкоджанням діяльності партійних організацій області, фактичним переслідуванням членів СПУ через недопущенням їх до участі у виборах місцевої влади у жовтня 2015 р. До Мінюсту звернулися практично всі райкоми та міськкоми. Вони вирішили перейти до наступного етапу – розпочати електронне звернення до Президента України в зв’язку з порушенням Мінюстом України Конституційних прав членів СПУ. Після реєстрації більше 25 тисяч у підтримку електронних вимог гарант згідно законодавства повинен призначити комісію з розслідування вказаних фактів. 
Розділ: Місто Кіровоград | Дата: 22.02.2016

Обласна організація Соціалістичної партії України підтримала законні вимоги учасників мітингу під стінами ОДА військових, невдоволених блокуванням виділення їм земельних ділянок.

До мітингувальників вийшов обласний голова С.Кузьменко і повідомив про ситуацію із вільною землею в області несприятлива для задоволення потреб усіх бажаючих. Крім цього повідомив, що звернувся до прем’єр-міністру з листом, де клопоче звільнити з посади керівника Держгеокадастру М.Соловйову в Кіровоградській області за бездіяльність. Адже проблема виникла уже давно.
Безумовно, приведені аргументи головою ОДА не задовольнили обурених військових та їх прихильників і вони заблокували на декілька годин центральну вулицю міста. 
Розділ: Місто Кіровоград | Дата: 10.02.2016

26 грудня 2016 року відбулося засідання регіонального (обласного) комітету Соціалістичної партії України Кіровоградської області, де розглянуто питання: про ситуацію з легалізацією діяльності партії та завдання регіональної (обласної) партійної організації; про звернення до Міністерства юстиції України щодо неприпустимості порушення прав членів СПУ з боку посадових осіб Департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції України.
З доповідями виступили перший секретар обкому Садовий М.І. та другий секретар Дробін А.А. 
В обговоренні питань взяли участь Прилуцький О.С. – перший секретар Світловодського міськкому СПУ, Шевченко О.С. – перший секретар Знам’янського міськкому СПУ, Мінайченко Н.В. – перший секретар Олександрійського міськкому СПУ, Матвєйцев М.А. член обласної контрольної комісії, Івахненко В.Г. – перший секретар Петрівського райкому СПУ, Білан Г.Г. – член бюро обкому, ... Читати далі »
Розділ: Місто Кіровоград | Дата: 27.12.2015



Пошук
Форма входу
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz