П`ятниця, 19.04.2024, 12:20
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2016 » Березень » 13 » Заява Кіровоградського обкому Соціалістичної партії України в зв’язку з потуранням думки жителів до перейменування вулиць м. Кіровограда
09:20
Заява Кіровоградського обкому Соціалістичної партії України в зв’язку з потуранням думки жителів до перейменування вулиць м. Кіровограда
У державі відсутня стійка влада, відсутній план дій на покращення життя людей. Є імітація реформ: грабунки на митницях;

бездіяльність у ключових міністерствах; корупція у державних монополіях; мільйони витрачених коштів на створення поліції і як наслідок у десятки разів погіршення кримінальної ситуації у країні; прийняття закону «Савченко» і тисячі рецидивістів знову взялися за свої злодіяння; корупція у механізмі запровадження субсидій і погіршення життя людей; розгул націоналізму, анархія воєнізованих формувань, блокування автомобільних фур і мільярдні збитки України та подальша втрата авторитету у світі; вибіркова бездарна акція з запровадження люстрації і її не ефективність; галопуючі темпи росту всіх без виключення цін і гучні заяви Яценюка, що за останні 20 років його уряд самий ефективний. Все це реальність.
В угоду і за порадою американців імітується відставка Уряду й одночасно забезпечується його збереження Президентом, народними депутатами, більшість яких нині, в період хаосу у державі пішли на тритижневі канікули й розгулюють за кордоном. Кожній фракції влада дала квоту на голосування за відставку із надійною похибкою на користь Яценюка. Говориться одне, а робиться інше. Така сутність нинішньої влади.
На цьому політичному, економічному, політичному, правовому, соціальному фоні паралельно імітується діяльність і у Кіровоградській області. Черговою реформацією відзначився виконком Кіровоградської міськради. Вони ініціюють масове перейменування вулиць потураючи думку своїх виборців, потураючи історію міста, традиції. Пропозицію вносить так звана топонімічна комісія. Погляньте хто туди входить і відразу стане ясно, що балом править не здоровий глузд, а націоналістична політика та амбіції окремих осіб. З переліку найменувань вулиць в першу чергу зникають названі в честь тих, які визволяли місто від фашистів у січні 1944 р., ті, які ціною життя боронили державу від німецької навали: І.Конєв – почесний громадянина Кіровограда, командувач визволення міста; Василина П.К. – організатор партизанського руху на Кіровоградщині, Медведєв Д.М. створювач міського футбольного стадіону (1935 р.), командир партизанського загону, Толбухіна Ф.І. – генерала, активного учасника війни з фашистами. Зникли назви вулиць 40-річчя Перемоги, Героїв Сталінграда та ін. Такі дії є не лише потуранням пам’яті мільйонів загиблих борців з фашистами. Спробуйте довести, що такі дії не носять політичного відношення до самого фашизму.
Натомість з’являються назви вулиць нікому невідомих людей і навіть таких імена, яких причетні до тих організацій, які у резолюції Європейського Парламенту 25 лютого 2010 року (пункт 20) визнані такими, що співпрацювали з нацистською Німеччиною. Є й такі, які у свою активну комсомольську юність ламали долі своїх однолітків, виключаючи з комсомолу і творячи у відповідні органи листи.
Хто запитував у Кіровоградців, коли зникла назва вулиці Ванда Василевської - письменниці, В.Терешкової – першої жінки-космонавта світу, А.Гайдара – дитячого письменника, Дем’яна Бєдного – письменника (чим він відрізняється від О.Гончара), Кропоткіна П.О. – вченого-географа?
Яке відношення до закону про декомунізацію мають назви: Повітрянофлотська, Профінтерна, Радянська (адже ради існують і зараз), 20 років міліції та інші?
Чому ім’ям одного загиблого атовця називається вулиця, а інші поза увагою? Люди невдоволені цим. Соціалісти давно внесли пропозицію для атовців, які загинули на Донбасі виділити назву однієї вулиці і встановити кожному із загиблих барельєф з відповідною інформацією. Всіх потрібно пам’ятати, а не вибірково. 
Для впорядкування будь яких перейменувань депутати-соціалісти міської ради ще попереднього скликання внесли пропозицію створити банк даних про визначних людей міста та області, які зробили помітний внесок у розвиток краю і їх іменами здійснювати перейменування із залученням мешканців міста, а не невеличкою групкою заполітизованих осіб.
Не слід спекулювати й на проблемі перейменування міста. Референдуми, опитування показали, що люди не бажають перейменовувати місто, а якщо й робити таке, то більшість людей за повернення йому історичної назви. Науковці педагогічного університету довели, що назва Єлисаветград пов’язана з фортецею Святої Єлисавети – біблійної постаті, матері Івана Хрестителя, дружини священника Захарія.
Дійсно мудрий народ, який називає таку діяльність як «пир під час чуми».
Історія і з цих подій скоро зробить висновки і імена репресованих вулиць будуть повернуті. Навіщо таке допускати? Лише мешканці міста та вулиць мають право на ініціювання перейменувань у разі такої потреби. Соціалісти Кіровоградщини виступають за чітке виконання Конституції та Законів України, категорично проти штучної політизації, проти штучного, огульного, не обгрунтованого перейменування вулиць. Населення Кіровограда та інших населених пунктів має право на вирішення вказаних проблем і більше ніхто.
Підтримуючи здоровий глузд більшості Кіровоградщини соціалісти  вимагають переглянути форми й методи таких дій і будь які дії здійснювати лише за погодженням з громадою міста, а не з окремими амбіційними особами, які нічого доброго не зробили для мешканців міста.
 
Прес-центр Кіровоградського обкому
 
Категорія: Місто Кіровоград | Переглядів: 521 | Додав: admin


Пошук
Форма входу
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz