Четвер, 25.04.2024, 01:16
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2017 » Березень » 8 » Білі Леви, як синдром Юрія Дєточкіна
20:35
Білі Леви, як синдром Юрія Дєточкіна

28 лютого 2017 р. прес-служба прокуратури Кіровоградської області повідомила, що Слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області за оперативного супроводу СБУ в області припинено злочинну діяльність угрупування під назвою "Білі леви", учасники якого, в тому числі і двоє правоохоронців, вчиняли грабежі, розбої та вимагання.

Прес-служба далі повідомляє, що до своєї злочинної діяльності вказані особи також залучали неповнолітніх. Злочини вчинялись під лозунгами боротьби з потенційними педофілами, при цьому встановлено, що один із організаторів групи перебував у інтимних стосунках із неповнолітньою, зазначають у прокуратурі.

Слідчі прокуратури ніби то задокументували низку фактів злочинних дій учасників руху "Білі леви". Зокрема, цинічне побиття людей, з подальшим вимаганням від потерпілих грошей, щоб відео знущань не потрапило в мережу. Запитання до слідчого: це факт чи припущення?

Прокуратура та СБУ повідомляють, що в результаті 14 санкціонованих обшуків у підозрюваних виявили та вилучили бейсбольні бити, балаклави, смартфони, планшети та комп’ютерну техніку, що використовувалася для організації та координування дій учасників.

"Крім того, вилучено емблеми угрупування, що подібні до свастики, грошові кошти, які були предметом злочинних дій групи. Вина вказаних осіб також підтверджується показами свідків та потерпілих осіб, результатами судово-медичних експертиз", – зазначають у прокуратурі.

Наразі затримано 9 членів угрупування. Вказаним особам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 189 (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи) Кримінального кодексу України. Першого та другого березня суддею Л.І.Плохотниченком начебто учасникам угрупування, яких було затримано за місцем проживання чи роботи, за формулюванням «дистанційна участь та дистанційне знаходження на місці злочину» обрано міри запобіжного заходу – тримання під вартою терміном 60 діб.

Так діяли силовики. А тому ці неоднозначні події збурили суспільний спокій м. Кропивницький, маючи неабиякий резонанс. І не стільки за своєю суттю і формою, скільки за тими пластами проблем морального, правового, суспільного змісту, піднятих за їх наслідками.

Спробуємо хоч би поверхнево без юридичних казусів розібратись за відкритими джерелами інформації та оприлюдненими фактами у цьому клубку суперечностей, що отримала громада.

  1. Діяльність правоохоронних органів.

Отже, як стверджують представники прокуратури угрупування діяло аж цілих 6 років, активно працювало, виклавши 30 відео в Інтернет. І лише після відкритого публічного виступу на обласному телебаченні учасників угрупування 19 грудня 2016 р. на них силовики звернули увагу.

А що ж робили правоохоронні органи попередні 5 років? Це професійна деградація чи халатність та службова недбалість? Чи можливо потрібно зам’яти слід за певною «крутою особою», яка дійсно причетна до злочинів?

А можливо, якщо мали місце факти злочинів, то на цей раз зачепили «велику шишку» з прокуратури чи СБУ? Чи зачепили грошовитого мажора? Інакше як пояснити таку оперативність та прозорливість? Думка простих мешканців обласного центру у переважній більшості на стороні дітей, так званих злочинців, «Білих левів», особливо враховуючи упередженість працівників прокуратури, фальшування ними фактів, вільне трактування законів, підтасовку фактів, упередженість та заангажованість судді Л.І.Плохотниченка, який не опасаючись суспільного резонансу можливо виконує чиюсь вказівку. Як доказ виконання вказівок суддею, можна вказати, що час підготовки рішень у дорадчій кімнаті у нього складав 5-8 хвилин при об’ємі документа 1.5 аркуша А4. Порахуйте: з якою швидкістю він друкує, аналізує факти та миттєво читає надані документи. Спробуйте заперечити, що усі рішення у судді були заздалегідь підготовлені, узгоджені та надруковані. До речі, а судді хто? Інтернет майорить скандальними рішеннями прийнятими цим суддею. Це уже факт. Тож дивуватись відсутністю главенства Закону та й совісті у цього судді не приходиться.

  1. Персони «злочинців»

До активних членів угрупування начебто входили молоді люди від 17 до 19 років. Якщо організація діяла 6 років, то з якого часу ці юнаки стали переконаними «злочинцями» – борцями з педофілами? Математичні підрахунки показують вік 11-13 років. А ті, що зараз неповнолітні – були у віці відвідувачів дитячих дошкільних закладів. Хто має уявлення про вікові особливості людини, знає, що до 13-14 років у дітей немає статевої тяги до осіб протилежної статі. А у віці 11-13 років про педофілію та інші збочення діти взагалі ще не обізнані.

Можливо борцями з педофілією є інші люди? Поведінка прокуратури та СБУ насторожує. Тоді, навіщо це окозамилювання? Підставити дітей і виручити дійсних злочинців?

  1. Правові казуси

Чому юнакам виносять підозру за статтями 15 та 189 Кримінального Кодексу України – замах на здирництво та здирництво. Адже за доказами (ніби то наявним відео), які фігурують у справі присутні побиття та нанесення тілесних ушкоджень різної степені тяжкості?

Добре, якщо здирництво, то де мічені купюри? У жодного з підозрюваних грошей не виймали ні мічених, ні немічених. Отже, фактів передачі грошей немає. То яке здирництво?

І ще одне питання: яким боком до злочинців чи здирників має відношення СБУ? Чи  можливо  СБУ помінялося місцям з Поліцією? Адже у Поліції цієї справи немає.

  1. Особи постраждалих педофілів.

Чому правоохоронці не цікавляться особами педофілів? Хто у нашому патріархальному місті збоченець, який полюбляє неповнолітніх дівчат та хлопців? Назвіть цих постраждалих. Нам відомі, принаймні двоє: Гончаров В.А. та Радецький Ю.К. До них однозначно застосовна стаття 15 ККУ «Замах на злочин» і мотив – задоволення своїх статевих потреб неприроднім шляхом. Доведіть, що це не замовна справа.

Сухий залишок: 1937 рік відпочиває. Прості люди і їхні діти беззахисні проти каральних правоохоронних органів (ще раз зазначимо: поліція не фігурує у справі, отже не замішана, що, погодьтесь, дивує), які замість вилову злочинців калічать долі романтичних та альтруїстичних юнаків – нашого завтрашнього майбутнього. Спробуйте довести, що СБУ та Прокуратура підміняють боротьбу зі злочинністю виконанням замовлень мажорів.

Р.S. Я особисто знаю одного з начебто «злочинців», бо я його 3 роки навчав, і добре знаю, як працює каральна машина за принципом кругової поруки. Тому я не вірю жодному слову прокурорів, я переконаний у тому, що ці юнаки «Білі леви» не винні. А боротися за цього хлопця потрібно. Молодь є різна, але з нею слід працювати щохвилини всьому суспільству.
 

Андрій Дробін, перший секретар Кіровоградського міського комітету Соціалістичної партії України, викладач.

Категорія: Місто Кіровоград | Переглядів: 580 | Додав: maksymkhomutenko


Пошук
Форма входу
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz