Понеділок, 06.05.2024, 07:37
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2014 » Серпень » 29 » Микола Рудьковський: Соціальна несправедливість досягла критичного рівня
09:38
Микола Рудьковський: Соціальна несправедливість досягла критичного рівня
Соціальна несправедливість відносно солдат, які зараз воюють на Сході, та їхніх сімей на сьогодні досягла просто критичного рівня. Тому, коли справжні патріоти і герої повернуться з війни, це буде потужним фактором до очищення чинної владної системи.

У цьому переконаний Голова Соціалістичної партії України народний депутат Микола Рудьковський. Нещодавно він побував у зоні АТО, спілкувався з бійцями та жителями звільнених територій.
– Там інший світ. Там люди не сприймають, як чиновники можуть кілька місяців проводити тендер на закупівлю бронежилетів, коли їх щодня вбивають через відсутність цих бронежилетів! – сказав Микола Рудьковський. – Люди там гинуть, а тут ми маємо десятки фактів корупції, які залишилися після влади Януковича…
Про те, до чого можуть призвести непрофесійні дії влади і чи можна уникнути гуманітарної та енергетичної катастрофи, Микола Рудьковський розповідав журналістам та редакторам регіональних ЗМІ під час засідання Медіа-клубу «На власний погляд» 21 серпня.

Військові мають бути захищені
На переконання політика, держава в жодному разі не має економити на бійцях, котрі щохвилини ідуть на смерть. Тому він вніс на розгляд Парламенту два законопроекти, які допоможуть поліпшити ситуацію на Сході.
– Зокрема, я підготував постанову Верховної Ради про усунення недоліків під час мобілізації, згідно з якою всіх хлопців, що не мають відповідних військових навичок, повинні задіювати для підтримання правопорядку на територіях, де вони призиваються. Адже на підготовку до участі в бойових діях потрібно щонайменше півроку, – розповів Микола Рудьковський. – Натомість у зону АТО треба направляти виключно тих, які мають військову підготовку і відповідний військовий досвід.
За словами Миколи Миколайовича, оскільки юридично на Сході триває антитерористична операція, сюди треба залучати правоохоронців, міліцію, прикордонників, фахівців, які служили в гарячих точках та мають бойовий досвід.
– Також я підготував законопроект, яким передбачено, щоб люди, котрі пішли у відпустки за свій рахунок і змушені були виїхати із зони бойових дій, мали змогу стати на облік у центрах зайнятості в тих регіонах, де вони зараз перебувають, – зауважив Микола Рудьковський. – Це був би правовий шлях допомоги переселенцям і не було б тих побутових конфліктів, які виникали з людьми, що вимушено стали переселенцями.
Окрім цього, він ініціює, аби мобілізованим солдатам виплачували гідну матеріальну допомогу в розмірі не менше 7 тис. грн., щоб у разі поранення чи смерті солдата родини також могли розраховувати на достойну державну компенсацію.
На переконання політика, розуміючи велику кількість мобілізованих, а також фактів несправедливості щодо їхніх рідних, потрібно ввести посаду омбудсмена із захисту прав мобілізованих та їхніх сімей. Саме з такою пропозицією Микола Рудьковський звернувся до Президента України.
– Часто трапляється так, що в людей горе, а їх ганяють по різних кабінетах. Потрібно, щоб була людина, до якої можна звертатися, – прокоментував він.

Перемога – це мир
За словами Миколи Миколайовича, ситуація на Сході стає все критичнішою.
– Лише з мого невеликого округу на Чернігівщині мобілізовано півтори тисячі осіб. Двадцять осіб уже вбито. Якщо співвіднести ці цифри з кількістю населення загалом, то по Україні повинно бути мобілізовано 350 тисяч. Але ми маємо в системі мобілізації великий рівень корупції. Ті, в кого є гроші, відкупляються, а дітей із села, із незабезпечених родин відправляють на війну. Я переконаний, що всі повинні нести однаковий тягар трагедії – і жителі Донбасу та звільнених територій у тому числі. Люди, які є вимушеними переселенцями, теж повинні ставати на військовий облік.
На думку Миколи Рудьковського, слід вести суворий облік людей, які приїздять зі Сходу як переселенці в інші регіони.
– Ми повинні усвідомлювати, що може бути небезпека. Бо якщо терористи вирішать змінити стратегію і проводити теракти в усіх регіонах, то буде дуже важко знайти винних… На жаль, у цьому питанні держава працює не професійно, – констатує політик.
За його словами, політики сьогодні ставлять дві мети: одні – перемогти будь-якою ціною, другі – досягти миру.
– Вирішувати питання треба як військовим, так і дипломатичним шляхом. Міжнародний тиск, міжнародні зусилля можуть відіграти свою роль, аби Росія перестала постачати зброю терористам. Звичайно, компроміси люди не сприймають, але їх потрібно шукати. Статистика кількості вбитих, яку ми маємо на сьогодні, занижена. Серед військових загинуло не менше 3 тис. осіб.
Якщо так продовжуватиметься і далі, суспільство поставить питання – кому потрібна ця війна? Я не поділяю позицію діячів, які вважають, що ми повинні перемогти будь-якою ціною. На мою думку, перемога – це мир.

І в регіонах, і в уряді повинні працювати професіонали
Однією з головних причин негараздів у регіонах є непрофесіоналізм політиків. На переконання Миколи Рудьковського, після обрання Голови Верховної Ради слід було зібрати депутатів від областей та сформувати уряд народної довіри.
– Керівниками обласних і районних адміністрацій потрібно було призначати професіоналів. У нас, на жаль, людей призначають за партійними квотами, і вони далекі від розуміння, як керувати територіями. Інакше буде гуманітарна катастрофа.
Так само непрофесійними є дії влади щодо енергозабезпечення.
– Уряд втратив час, не готувався до осінньо-зимового сезону. Склалося враження, що вони взагалі не збиралися керувати взимку. Адже вугілля і мазут не закуплено, газу у сховища не закачано. Це потрібно було зробити протягом липня-серпня. І якщо Росія раптом зупинить подачу газу, ми матимемо сотні Алчевськів.
Микола Рудьковський радить громадянам переводити газові котли на тверде паливо, якщо є така змога.
– На жаль, уже були приклади, коли влада надто пізно реагувала на перестороги. У квітні я попереджав, що треба ввести надзвичайний стан, щоб не допустити катастрофу на Донбасі. Мене критикували. А зараз маємо повноцінну війну… Боюся, що й тут влада зреагувала надто пізно на ситуацію з газом.

Прес-служба СПУ
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 407 | Додав: Administrator | Теги: АТО, Рудьковський


Пошук
Форма входу
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz