П`ятниця, 03.05.2024, 11:34
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2014 » Серпень » 14 » СПУ: Поточні питання, плани на найближчу перспективу
16:41
СПУ: Поточні питання, плани на найближчу перспективу
9 серпня в місті Києві під керівництвом Голови СПУ народного депутата Миколи Рудьковського відбулося розширене засідання Політичного виконавчого комітету Соціалістичної партії України за участі перших секретарів обласних комітетів СПУ і Голови ЦКК СПУ Миколи Салтановського.
Учасники засідання заслухали і обговорили інформацію Голови СПУ Миколи Рудьковського стосовно нинішньої ситуації в Україні. У виступах керівників обласних організацій СПУ звучало занепокоєння пасивністю влади щодо підготовки до майбутньої зими, тоді як проблеми забезпечення країни енергоносіями, зокрема, природним газом для потреб населення і підприємств житлово-комунального господарства, залишаються абсолютно не вирішеними. Натомість парламентські політсили переймаються лише підготовкою до майбутніх виборів у Верховну Раду.
«Сьогодні владі не про вибори треба думати, а найперше — готуватися до зими, яка буде надзвичайно складною», — зауважив Микола Рудьковський. Влада врешті-решт має припинити перекладати всі тяготи нинішньої кризи на простий народ. А саме це нині спостерігається повсякчас. Карколомне підвищення комунальних тарифів для населення, запровадження т.зв. військового податку, протягування у Верховній Раді законопроектів в інтересах олігархів, оголошення нового етапу «тотальної» приватизації — все це лягає не підйомним тягарем на плечі малозабезпечених громадян, знищуючи будь-яку довіру до нинішньої влади.
Учасники засідання Політвиконкому Соцпартії України визначили ключові напрямки роботи партії із захисту конституційних прав та інтересів простих людей в умовах подальшого загострення соціально-економічної кризи, продовження збройного протистояння на Сході України.
У зв’язку з оголошеними Президентом намірами провести позачергові парламентські вибори восени цього року учасники засідання висловилися за обов’язкову необхідність внесення змін до чинного виборчого законодавства, проведення виборів за пропорційною системою з відкритими партійними списками. Наразі Голова СПУ Микола Рудьковський поінформував про перспективи прийняття такого закону нинішнім складом парламенту, підкресливши, що представники як попередньої, так і чинної влади, не зацікавлені у змінах виборчого законодавства. Олігархам вигідно зберегти мажоритарну виборчу систему і закриті партійні списки, що забезпечить їм і їхнім ставленикам депутатські мандати в новому складі Верховної Ради, зазначив Голова СПУ, наголосивши, що буде добиватися прийняття зареєстрованого ним законопроекту, де передбачено всі вимоги Соцпартії України стосовно закону про вибори.
Член Політвиконкому перший секретар Полтавського обкому СПУ Степан Бульба у своєму виступі виклав пропозиції вчених-науковців щодо величини прохідного бар’єру для партій при виборах за пропорційною системою. Виходячи з правил і законів логіки і теорії обробки інформації, величина виборчого бар’єру має залежати від кількості партій, що беруть участь у виборах, і при цьому бути такою, щоб забезпечити врахування волевиявлення щонайменше конституційної більшості виборців — 67%, — наголосив Сепан Бульба. (Детальніше — у цьому номері «Трудової Полтавщини», у статті «Яким має бути прохідний бар’єр». — Ред.).
Голова СПУ народний депутат Микола Рудьковський цілком підтримав зауваження науковців, узявши їх до використання при остаточному опрацюванні законопроекту про вибори до Верховної Ради.
Керівники обласних організацій СПУ погодилися з пропозицією Миколи Рудьковського щодо проведення невдовзі розширеного засідання Політвиконкому СПУ, на якому буде розглянуто конкретний план участі соціалістів у майбутніх виборах до Верховної Ради, на основі реальних обставин і виборчого закону.
У ході засідання неодноразово наголошувалося, що Соцпартія продовжить наполегливу роботу по об’єднанню всіх лівих і лівоцентристських сил України для безумовної перемоги на майбутніх виборах і забезпечення їхнього представництва у новому складі Верховної Ради, з метою захисту інтересів простих громадян, розбудови соціально справедливої України — держави європейського типу.
Політвиконком СПУ також розглянув питання про газету «Товариш» і прийняв рішення з метою нормалізації роботи редакції партійної газети СПУ.
Приємно відзначити, що розширене засідання Політичного виконавчого комітету СПУ відбувалося в дружній, конструктивній атмосфері, що вже стало традицією після ХХ з’їзду Соціалістичної партії України.

Прес-служба СПУ
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 426 | Додав: Administrator | Теги: СПУ


Пошук
Форма входу
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz