П`ятниця, 03.05.2024, 11:18
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2014 » Серпень » 14 » Микола Рудьковський: У зону АТО направляти лише тих, хто має досвід військової служби
16:29
Микола Рудьковський: У зону АТО направляти лише тих, хто має досвід військової служби
Народний депутат, Голова Соціалістичної партії України Микола Рудьковський зареєстрував у Верховній Раді Постанову № 4460а від 11.08.2014 «Про необхідність усунення грубих недоліків під час мобілізації».

Постановою пропонується звернутися до Президента України, Міністерства оборони, РНБО з рекомендацією вжити заходів для підвищення ефективності мобілізації, підсилення групи, яка здійснює антитерористичні заходи на Сході України. Зокрема, передусім до зони антитерористичної операції мобілізувати працівників МВС України, СБУ, податкової міліції, працівників прокуратури, осіб з числа офіцерів запасу, усіх, хто має спеціальну підготовку, вміє поводитись зі зброєю і проходив відповідну атестацію. Мобілізованих осіб без зазначеної підготовки, досвіду служби в лавах Збройних сил спрямовувати спочатку виключно на навчання. Після чого залучати для захисту правопорядку і територіальної цілісності регіонів, де вони проживають. У перші шість місяців з моменту мобілізації осіб без зазначеної підготовки, досвіду служби в лавах Збройних сил в зону антитерористичної операції не направляти.

«Я вніс цю Постанову, яка рекомендує в зону АТО направляти виключно правоохоронців, військових, а також прикордонників, податкову міліцію, тих, хто вміє поводитися зі зброєю і має відповідну військову підготовку. Молоді люди, які не мають відповідного військового досвіду, протягом шести місяців не повинні направлятися в зону АТО. Шість місяців вони мають у своїх областях підтримувати правопорядок. Переконаний, що саме такий підхід, по-перше, прискорить проведення антитерористичної операції, а, по-друге, убереже життя десяткам, а може, й сотням молодих хлопців», — заявив Микола Рудьковський.

Також народний депутат додав, що до нього щодня надходять десятки звернень від родин мобілізованих, які занепокоєні масовою розсилкою повісток із «запрошенням» чоловіків призовного віку до військкоматів. За словами Миколи Рудьковського, громадяни запевняють, що вручаючи чоловікам такі повістки, не враховують навіть соціальних обставин у родинах або наявність у тих, кого призивають, досвіду військової служби.

«Така ситуація вже призвела до великої кількості втрат з боку української армії, адже насамперед гинуть непідготовлені хлопці, які взагалі не вміють користуватися зброєю», — говорить Микола Рудьковський.

Прийняття і реалізація Постанови дозволить вжити заходів для усунення грубих помилок під час мобілізації; знизить рівень соціальної напруги; підвищить міць і ефективність дій сил антитерористичної операції; підсилить захист державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Прес-служба СПУ
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 399 | Додав: Administrator | Теги: Рудьковський, СПУ


Пошук
Форма входу
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz