Неділя, 28.04.2024, 06:00
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2014 » Липень » 17 » Політрада СПУ: вже давно не було такої злагодженої роботи
10:02
Політрада СПУ: вже давно не було такої злагодженої роботи
12 липня в місті Києві відбулося спільне засідання Політради і Центральної Контрольної Комісії Соціалістичної партії України. Вів засідання Голова СПУ народний депутат Микола Рудьковський.

Заслухавши та обговоривши інформацію першого заступника Голови СПУ Олени Дмитренко і Голови ЦКК Миколи Салтановського про нестатутні дії колишнього керівництва партії після ХХ з’їзду СПУ, учасники засідання одноголосно прийняли постанову, в якій, зокрема, говориться:

«Колишній Лідер СПУ Петро Устенко разом з кількома своїми прибічниками, не бажаючи виконувати рішення ХХ з’їзду СПУ про звільнення їх від керівництва партією, вдалися до низки дій, які завдають шкоди авторитету та іміджу СПУ.

Здійснивши 25 червня рейдерське захоплення приміщення центрального офісу СПУ й отримавши доступ до партійних документів і печатки, П.Устенко організував потоки листів у різні державні інституції зі сфабрикованими рішеннями нелегітимного складу Політвиконкому СПУ.

У такий протизаконний спосіб було припинено роботу виконавчого апарату центрального офісу СПУ, заблоковано роботу редакції газети «Товариш». У результаті номери газети «Товариш» №26 і №27 не були отримані передплатниками.

Водночас, під керуванням призначеного нелегітимним складом Політвиконкому на посаду в. о. головного редактора газети «Товариш» Д.Русака випущено фальшивий №26-27 газети, в якому містяться матеріали не лише тенденційного, а й неправдивого змісту, спрямованого на дискредитацію делегатів ХХ з’їзду СПУ, які висловили недовіру колишньому керівництву СПУ на чолі з П.Устенком і відправили його у відставку.

Зовсім не випадково він не з’явився на ХХ з’їзд СПУ для звіту перед партійцями — свою цілковиту нездатність до діяльності на чолі Соцпартії П.Устенко засвідчив давно і остаточно. Наразі нинішніми своїми вчинками разом зі своїми прибічниками П.Устенко демонструє повне небажання діяти за Статутом СПУ, в інтересах подолання кризи, яка з часу обрання його в листопаді 2011 року до керівництва СПУ лише загострювалася.

Виходячи з вищевикладеного, Політрада СПУ постановляє:

За дії, несумісні зі Статутом СПУ, виключити з Соціалістичної партії України:

Устенка Петра Івановича, Ткаченка Юрія Валентиновича, Бондар Наталію Володимирівну, Бєлову Валентину Миколаївну, Кушніренка Андрія Володимировича, Русака Дениса Миколайовича».

Окрім того, за тривалу бездіяльність на посаді першого секретаря Тернопільського обкому СПУ, що призвело до розвалу обласної організації, Політрада постановила виключити Богачука Василя Степановича з СПУ.

Учасники засідання заслухали і обговорили доповідь Голови СПУ Миколи Рудьковського про першочергові заходи щодо подолання кризи в партії, а також про ініціативу проведення Форуму лівоцентристських сил України і прийняли відповідні постанови.

Зокрема в Постанові «Про першочергові завдання щодо подолання кризи в партії» зазначено, що нинішня ситуація в СПУ спричинена бездіяльністю минулого керівництва партії протягом кількох років і останніми деструктивними діями колишнього Лідера СПУ Петра Устенка та його «корпоратизованого» оточення.

Рішуче засуджуючи антипартійні дії групи П.Устенка, спрямовані на встановлення режиму «корпоративного володіння» партією, що суперечить принципам демократичного централізму, учасники засідання визначили ряд заходів для недопущення подальших спроб дестабілізувати ситуацію в партії та якнайшвидшого подолання кризи.

Для активізації регіональних партійних організацій заплановано відновити постійне спілкування партійного активу та членів СПУ з громадянським суспільством шляхом проведення зустрічей з людьми та безпосереднього спілкування з ними. З цією метою:

- сформувати дієві партійні органи у виборчих округах;

- створити інформаційно-аналітичний центр, затвердити відповідне Положення та призначити відповідального за реалізацію завдань цього центру;

- посилити координацію дій регіональних парторганізацій з громадськими організаціями та профспілками в роботі по соціальному захисту населення, зокрема, втілювати в життя ініціативу Голови СПУ народного депутата М.Рудьковського про переведення кредитних зобов’язань з іноземної валюти в національну, про мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Голові партії М.Рудьковському, керівництву СПУ доручено посилити публічну діяльність в центральних та регіональних ЗМІ з метою утвердження позитивного іміджу СПУ як лівоцентристської європейської партії.

Конкретні завдання визначено і Політвиконкому СПУ, зокрема:

- систематизувати кадрову роботу, проводити пошук, виявляти та навчати нових лідерів з числа активної партійної молоді;

- визначити мету та цілі партії на наступних виборах до Верховної і місцевих рад і підготувати конкретний план досягнення поставлених завдань;

- в окресленні ідеологічної роботи остаточно відмовитись від комуно-радянських догм, стереотипів і штампів, особливо в частині щодо європейської інтеграції;

- підготувати  і провести змістовні навчально-практичні наради з секретарями обкомів СПУ з питань організаційно-партійної та ідеологічної роботи;

- розробити проект програми реформування СПУ, враховуючи сучасні вимоги до партійної діяльності;

- провести для членів ПВК партії тренінг із запрошенням керівників та активістів соціал-демократичних партій Європи.

Натомість регіональним партійним організаціям доручено:

- відновити соціальні комунікації з виборцями. Керівникам обласних, міських і районних комітетів СПУ, партійному активу, депутатам-соціалістам активізувати роботу з виборцями. Висвітлювати і пропагувати засади європейського демократичного соціалізму, спираючись на його ідеологічну, соціальну та економічну складову;

- створити мережу агітаторів, закріплених для ведення інформаційно-агітаційної роботи за місцем проживання;

- визначити адресні групи населення для залучення їх на бік СПУ.

Учасники спільного засідання Політради і ЦКК партії констатували, що в умовах невпинного загострення соціально-економічної кризи існує нагальна необхідність об’єднання політичних сил і громадських організацій з метою захисту інтересів малозабезпечених верств населення, усіх громадян, які живуть за рахунок своєї праці.

Виходячи з цього, Політрада СПУ постановила ініціювати проведення Всеукраїнського Форуму лівоцентристських сил як постійно діючої інституції, спрямованої на консолідацію зусиль по зміцненню основ громадянського суспільства, створенню політичних, економічних і соціальних умов для реальної участі громадян в управлінні державою та суспільними процесами. Політвиконкому партії доручено сформувати робочу групу для підготовки та проведення Форуму, визначити склад можливих його учасників, час і місце проведення.

Політрада СПУ також одноголосно ухвалила Постанову «Про особливості роботи редакції газети «Товариш» в даний період», текст якої ми наводимо:

«Здійснивши рейдерське захоплення центрального офісу СПУ і отримавши доступ до партійних документів і печатки, колишній Лідер СПУ П.І.Устенко  сфабрикованим рішенням нелегітимного складу Політвиконкому СПУ від 25 червня ц.р. відсторонив від виконання обов’язків редактора газети «Товариш» П.В.Квіту.  Одночасно про зміни, які начебто відбулися в керівництві редакції газети, було повідомлено в ДП «Преса». В результаті чергові номери газети — «Товариш» №26 за 26 червня і №27 за 3 липня, підготовлені й видані законним складом редакції, не були отримані передплатниками.

Наразі під керуванням призначеного колишнім складом Політвиконкому в.о. головного редактора газети «Товариш» Д.М.Русака  за сприяння першого секретаря Черкаського обкому СПУ О.П.Малиновського  було випущено, надіслано через ДП «Преса» передплатникам та розповсюджено в інший спосіб фальшивий №26-27 газети «Товариш» за 2 липня ц.р. (а тепер ще й №28 за 9 липня. — Авт.).

Враховуючи вищевикладене, Політрада СПУ постановляє:

1. До вирішення питання нормалізації роботи редакції газети «Товариш» доручити шеф-редактору газети Степану Бульбі і головному редактору Павлу Квіті організувати друк матеріалів, призначених для розміщення в газеті «Товариш», в громадсько-політичній газеті Полтавської обласної організації СПУ «Трудова Полтавщина».

2. Зобов’язати керівників обласних комітетів СПУ забезпечити отримання через мережу «Нової пошти» і поширення газети «Трудова Полтавщина» з інформацією про діяльність СПУ після ХХ з’їзду партії серед соціалістів та їхніх прихильників, враховуючи необхідність доставки цього видання передплатникам газети «Товариш».

3. Попередити першого секретаря Черкаського обкому СПУ Малиновського О.П. про недопустимість сприяння виданню та поширенню фальшивої газети «Товариш».

На цьому спільне засідання Політради і ЦКК Соціалістичної партії України завершилося. Підбиваючи його підсумки, Голова СПУ Микола Рудьковський звернув увагу, що вже давно не було такої дружної і злагодженої роботи. «Аж незвично, що без сварки», — пожартував він. На що учасники засідання теж не без гумору відповіли, що готові терпіти такі «незручності», аби лише не повернувся той безлад і хаос, який відбувався в роки керування партією колишнім «лідером» і його командою.


Газета "Товариш"

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 445 | Додав: Administrator | Теги: СПУ


Пошук
Форма входу
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz