Вівторок, 30.04.2024, 03:04
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2013 » Грудень » 29 » Олександр Мороз: Склад парламенту сьогодні не дозволяє приймати нормальні соціальні закони
10:31
Олександр Мороз: Склад парламенту сьогодні не дозволяє приймати нормальні соціальні закони
Как Вы относитесь к тому, что парламент завалил пенсионную реформу? Почему депутаты не поддержали и закон о снижении пенсий высоким чиновникам?

Таким було одне із запитань Олександру Морозу під час його онлайн-конференції в Інтернет-виданні «Новости Украины — From-UA». Ось що відповів Олександр Олександрович:

- Скажу так: склад парламенту сьогодні не дозволяє прийняття нормальних соціальних законів. Безперечно, потрібно робити пенсійну реформу, пенсійні фонди мають бути індивідуальними, гарантованими державою, а не приватними. Власне, це ключова теза, чому зміни до пенсійного законодавства не пройшли, навпаки, пройшло те, що стосується пенсійного віку, стажу — те, що утискає інтереси людини.

Хто приймав ці закони? Ті, хто входить до парламентської більшості. Вони могли скасувати те, що ними прийняте, скасувати порядок формування Пенсійного фонду і т.д.? Ні. Тут все зрозуміло.

Щодо високих пенсій державним службовцям, міністрам, депутатам, хочу нагадати, що перша підстава для пенсії — заробітна плата. Чому сьогодні ніхто не згадує, що розмір зарплат депутати собі не визначають — це не в їхній компетенції? Це питання вирішується Кабінетом Міністрів, а депутати за положенням прирівнюються до відповідного статусу державних службовців. Так от, одна прем’єр-міністр в багато разів підвищила зарплату держслужбовцям, автоматично й депутатам — щоб вони не брали хабарів. Так що тепер чиновники хабарів, як ви знаєте, «не беруть» і відповідно одержують високу пенсію.

Ще тоді я виступав з пропозицією Голові Верховної Ради (В. Литвину): давайте приймемо окреме рішення ВР, що депутати залишаються на попередньому рівні утримання. Ця ініціатива не пройшла. Обговорювати питання пенсій необхідно комплексно. У принципі, рухатися слід іншим шляхом: не зрізати пенсію комусь, а підняти пенсію всім.

Це можна зробити, просто треба не красти, в тому числі не розкрадати державний бюджет, не займатися відкатами, підвищенням цін, які врешті-решт роблять нестерпним життя людей, але це, знову ж таки, окрема тема. Ще раз відсилаю автора цього запитання до Програми нашої партії на сайті СПУ.

Газета Товариш
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 622 | Додав: Administrator | Теги: мороз, СПУ


Пошук
Форма входу
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz