П`ятниця, 03.05.2024, 15:09
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2013 » Грудень » 10 » Заява Кіровоградського обкому Соцпартії України
09:40
Заява Кіровоградського обкому Соцпартії України
Кіровоградський обласний комітет Соціалістичної партії України завжди займав зважену і послідовну позицію щодо розвитку подій в Україні. Так було під час акції «Україна без Кучми!». Так було, коли проводилась акція «Повстань Україно!». У 2004 році соціалісти підтримали помаранчеву революцію, яка була спрямована на перетворення України у парламентсько-президентську державу. І цього досягли. Виважену послідовність соціалісти області проявили під час виборів Президента у 2004 році. Згадайте сотий округ.
Обласний комітет Соцпартії України глибоко стурбований тим, що коїться в Києві. Події, які нині здійснюються у столиці не є революцією. Це боротьба за владу. Нехтується Конституція, Закони України. Розвиток стихійного процесу поза правового поля, мало контрольований як зі сторони влади, так і зі сторони керівників опозиційних партій. В опозиції немає визнаного конструктивного лідера.
Спочатку стихійний виступ частини студентів-романтиків, які думають, що незахищений економічно та політично вступ України до ЄС вирішить всі проблеми, переріс у гостру боротьбу за владу політиків. Адже питання вступу до ЄС уже не стоїть у них на порядку денному. До Києва звезли громадян із Західної України та частково з інших областей уже з іншою метою – для антиконституційного захоплення влади.
До київської акції задіяні добре підготовлені, організовані формування молодих людей, які застосували силу проти міліції, силовими методами захопили приміщення КМДА, Федерації профспілок, Жовтневого палацу. Молодчики в однаковій формі та у масках створюють хаос навколо президентських, урядових та парламентських приміщень. Зведені з парканів, паркових лав барикади завдали великі матеріальні збитки. Служба безпеки України штурм урядових та адміністративних приміщень визнала як практичні дії по антиконституційному захопленню влади в Україні. З перевищенням сили діяли бійці «Беркуту».
Як і 01 грудня ввечері 8 грудня молодчики перейшли до погромів. Так було у свій час у Німеччині. Головне управління МВС у Києві визначило, що зніс у центрі Києва пам’ятника Леніна з подальшим його знищенням підпадає під кваліфікацію статті 294 Кримінального кодексу України і є проявом масових безпорядків. ЄС і пам’ятник Леніна – який зв’язок? Це прояв дикого націоналізму. Що чекати далі?
Соціалісти області засуджують антиконституційні дії так званих бойовиків, не сприймають застосування сили у вирішенні, насамперед політичних проблем, іноземного тиску та втручання у внутрішні справи приїжджих політиканів. Складається враження, що влада нині не знає що робити, а опозиція зайшла так далеко, що не бачить конструктивного виходу з ситуації. А вихід один. Негайно сісти за стіл переговорів владі та опозиції за організаційним началом Національної Академії наук та її президента Б.Є.Патона і спрямувати всі дії у правове поле.
Одночасно соціалісти звертаються до всіх кіровоградців не піддаватись на провокаційні дії радикальних політиканів. Звертаємось до голови ОДА А.М.Ніколаєнка, Кіровоградського міського голови О.Д.Саінсуса забезпечити правопорядок у місті, не допустити вандалізму, на зразок київського зносу пам’ятника Леніна та масових безпорядків. Припинити необґрунтовані перейменування вулиць, бо з цього все починається. Пора керуватись розумом, а не агресією.

Прес-центр обкому Соціалістичної партії України
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 414 | Додав: Administrator | Теги: Кіровоград, СПУ


Пошук
Форма входу
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz