Понеділок, 29.04.2024, 04:38
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2022 » Січень » 12 » Про відповідальну владу
20:56
Про відповідальну владу
Україна багата природними ресурсами, має розвинену промисловість і сільське господарство і, при цьому, вона - опутана боргами, найбідніша країна в Європі з деградуючою економікою, вимираючим народом, який розбігається по всім світам в пошуках роботи. В чому причина такої ненормальної ситуації. Як відомо, Україна є парламентсько-президентська республіка, в якій і парламент і президент обираються всенародно, тобто у них приблизно рівний рівень легітимності. Але при цьому Президент – голова держави, в його руках весь силовий блок і через нього йдуть призначення на всі ключові посади. При цьому парламентська біль-шість хоча і формує уряд, але якщо вона є пропрезидентською політсилою, то фактично формує та міняє його склад Президент, хоча при цьому не несе ніякої прямої відповідальності за його роботу.
Цю ситуацію з часом добре навчились використовувати олігархи: достатньо серйозно профінансувати обрання даного Президента і він автоматично стає лобі-стом їх економічних інтересів. Взагалі, інвестування в політику, політиків з часом стає надзвичайно вигідним: будь-то міністр, прем’єр, депутат всякого рівня чи інша посадова особа. Тут уже не йдеться про економічні інтереси держави чи окремих її галузей, а лише про задоволення забаганок того чи іншого олігарха. При-значені ж на посади відповідальні також не в накладі: офіційна зарплата, зарплата в конвертах, пенсії, пільги, преференції вважаються достатньою компенсацією за іміджеві втрати. Так складається система тотальної безвідповідальності.
З нашого погляду причина такої ситуації в Україні в конструкції її державного устрою. Хтось один повинен формувати і очолювати уряд і нести повну відповідальність за його роботу. Тобто треба замінити теперішню парламентсько-президентську конструкцію влади в Україні на або президентську, або парламентську. Як це має місце, скажімо, в США, де Президент не тільки формує, а і очолює затверджений парламентом уряд і несе повну відповідальність за його робо-ту. Або як в ФРН, де парламентська більшість не тільки формує склад уряду, але і обирає Президента країни, у якого чисто представницькі функції. Тільки при по-яві в Україні відповідальної влади стане можливим наведення в ній елементарно-го порядку.


Секретар Дніпропетровського ОК СПУ

Лісовець А.С.
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 281 | Додав: maksymkhomutenko


Пошук
Форма входу
Календар
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz