Понеділок, 29.04.2024, 05:11
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2021 » Листопад » 7 » 104 річниця Великої Жовтневої соціалістичної Революції
13:35
104 річниця Великої Жовтневої соціалістичної Революції
104 роки тому, 7 листопада (25 жовтня за старим стилем) 1917 року в Петрограді було передано владу Радам, виникла держава, що проіснувала сімдесят із лишком років.
Ті, хто знав свято 7 листопада, згадають знамениті та обов'язкові цього дня демонстрації на вулицях міст і сіл тодішньої нашої країни. Напевно, це правильно. Адже ті ж французи впродовж століть ніколи не змінювали День взяття Бастилії, 14 липня для них національне свято Великої французької революції, вони вірні істині: «Поки ми пам'ятаємо минуле, ми маємо майбутнє!»
З погляду сьогодення можна зробити висновок, що покоління, якому до 30-и навіть згадки не мають, що дала трудящим Велика Жовтнева соціалістична революція. Однак старше покоління добре усвідомлює, що реально втратили, бездарно профукали владу, віддавши її купці мільярдерів та їхніх покровителів.
За своєю суттю революція 1917 р. вирвала Росію зі світової війни, знищила в країні станову систему, завдала удару по пригніченню, ліквідувала статеву та расову дискримінацію, об'єднала народи під прапором соціальної справедливості. Вперше у світовій історії було проголошено та закріплено найважливіші права та свободи людини, серед яких – гарантоване право на працю, гарантоване право на відпочинок, безкоштовну якісну освіту, медичне обслуговування, захищену старість. Завдяки єдності суспільства та бачення перспектив у досить жорстких умовах було за короткий час створено потужну індустріальну країну, яка першою у світі послала у Всесвіт штучний супутник Землі, першого космонавта.
Занедбане століттями сільське господарство, де споконвічно кожен 2-3 рік були трагічними, вдалося в довоєнний час перебудувати і нарешті нагодувати людей хлібом. 
Тодішня держава пережила системну міжнародну блокаду, подолала бандитизм 20-30-х років ХХ ст., не втратила поступального розвитку під час тривалої Великої депресії в США і світі, вийшла переможницею у Другій світовій війні. «Я вважаю Жовтневу революцію однією з найбільших подій в історії, – говорив англійський письменник Герберт Уеллс. – Вона кардинально змінила весь світогляд людства ... Її вплив навіть глибший і сильніший за вплив першої Французької революції».
Не можна забувати, що задекларовані у 1917 році наміри та перспективи розвитку нерідко в реальному житті спотворювалися, перетворення у суспільстві нерідко носили волюнтаристичний характер. Як і у будь-якому суспільстві не обійшлося без репресій, непопулярних для людей заходів. Все це приводило до втрати авторитету правлячої партії. Пік цьому набув за керівництва державою М.С.Хрущова. З того часу авторитет Комуністичної партії втрачався з року в рік. У 1970-х роках День Жовтневої революції перестав сприйматися людьми як повноцінне свято. Нездатність тодішнього керівництва надати державі нового інтенсивного поштовху розвитку та запровадження науково-технічного прогресу привів до розвалу СРСР.
Революція 1991 року зруйнувала всі набуті поколіннями здобутки, привела до руйнацій виробничої, соціальної, правової та інших сфер, перетворення землі сільськогосподарського призначення у товар, а головне до зубожіння людей праці, війн, міжнародної ворожнечі, розквіту злочинності.
Здійснюючи історичний аналіз останнього сторіччя переконуєшся, що лише соціалізм забезпечує захист від економічних криз, соціальних потрясінь, культурної та правової деградації, жорстоких війн. Майбутнє нашої планети – за соціалізмом. Лише єдність у боротьбі за мир, соціальну справедливість дозволить утвердити світі ідеали людства!
Голова Соціалістичної партії України М.Садовий

 
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 280 | Додав: maksymkhomutenko


Пошук
Форма входу
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz