П`ятниця, 26.04.2024, 14:19
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2017 » Липень » 19 » Прес-конференція Голови СПУ М.Садового
20:18
Прес-конференція Голови СПУ М.Садового

18 липня 2017 року відбулася чергова прес-конференція Голови Соціалістичної партії України, першого секретаря Кіровоградського обласного комітету СПУ Миколи Садового. Під час зустрічі з журналістами М.Садовий зазначив, що у державі все більше створюються умови для приходу до влади ультраправих воєнізованих угрупувань. Підтвердженням цього є щоденні повідомлення у ЗМІ, факти повсякдення. Квітне правовий нігілізм, прискорено поширюється рейдерство, до якого стало причетним вище керівництво держави. Підтримку такого рейдерства забезпечують у ряді міністерств нинішнього уряду, зокрема Міністерство юстиції України, посадовці Міністерства внутрішніх справ і вся їх вертикаль.

Так, тривалий час здійснюються спроби рейдерського захоплення Соціалістичної партії України. Виключений із СПУ ще у 2014 р. П.І.Устенко активно продовжує протиправне захоплення СПУ з метою подальшої її продажу.

У березні 2017 р. П.І.Устенко, всупереч Статуту СПУ, без рішення Політради СПУ, занесеної до ЄДР Міністерства юстиції провів анонімне зібрання назване з’їзд СПУ, обрав новий склад Політради, керівництво та зміни до Статуту СПУ. Лідером обрано П.І.Устенка, а посаду Голови СПУ залишив вакантною.

8 липня 2017 р. П.І.Устенко провів друге зібрання анонімних осіб, назване з’їздом, де з його подачі Головою СПУ обрано Іллю Ківу, відомого своїми реакційними, екстремістськими заявами, на той момент радника Міністра внутрішніх справ. Згідно Закону України «Про політичні партії в Україні» він не мав права бути членом будь-якої політичної партії, а тим більше обиратися Головою СПУ. Всупереч здоровому глузду щойно Міністерство юстиції взяло до відому обрання Головою СПУ Іллю Ківу.

Такі дії Міністерство юстиції України проводить тоді, коли є рішення Вищого адміністративного суду м.Києва від 13 червня 2017 р., згідно якого зазначене міністерство зобов’язане визнати рішення суду першої інстанції, за яким Головою СПУ є М.І.Садовий, ліквідована посада Лідера СПУ, прийняті зміни до Статуту СПУ. Проте рішення Вищого адміністративного суду до цього часу не виконано. Голова СПУ М.І.Садовий звернувся до виконавчої служби з даної проблеми.

За підробку документів на П.І.Устенка відкрита кримінальна справа №12017100040000157 Дніпровським управлінням Поліції Головного управління Національної поліції у м.Києві, яка внесена до ЄРДР 05.01.2017 р., розслідування якої різко загальмувалося у січні 2017 р.

Такі дії свідчать про чітко скоординовані дії представників влади, посадовців МВС та Міністерства юстиції України стосовно СПУ. Підтвердилося припущення щодо пошуку так званого покупця, про що керівництво СПУ повідомляло раніше.

Керівництво СПУ неодноразово зверталося з приводу намагання рейдерським шляхом захопити Соціалістичну партію України в СБУ, Міністерство внутрішніх справ, Генеральну прокуратуру, антикорупційне бюро. Проте мають місце відписки.

У територіальному регіональному управлінні юстиції в Кіровоградській області все один до одного повторюється щодо обрання регіонального обласного комітету, бюро обкому та першого секретаря обкому.

СБУ в Кіровоградській області все ніби то розуміють, але відповідь: не входить у сферу їх компетенцій.

У Національній поліції Кіровоградської області звернення керівництва обкому не заносять у єдиний реєстр справ, хоч має місце підробка документів і незаконні дії посадових осіб головного територіального управління юстиції.

Бездіяльність силових структур, які обізнані зі злочинною діяльністю вказаних угрупувань у частині підробки підписів та документів змусила керівництво СПУ звернутися до народних депутатів, інших партій з проханням підтримки. Було проведено 4 круглі столи.

СПУ одержало підтримку від народних депутатів України С.М.Капліна, О.Л.Сугоняко, С.В.Валентирова, від Політради Соціал-демократичної партії, ЗМІ (Інтер, Newsone, 112 канал та інших).

У Верховній Раді України проведено брифінг для ЗМІ.

Голова СПУ М.І.Садовий провів ряд прес-конференцій.

У соціальних мережах розміщені відповідні матеріали.

Підписано Політичну угоду між СПУ та СДП про співпрацю та взаємодію.

Згідно домовленостей планується проведення невідкладних заходів у захист законності в Україні та антирейдерства:

- постійне інформування ЗМІ про боротьбу з рейдерством;

- проведення обласної партійної конференції з участю народних депутатів;

- проведення спільного з’їзду СПУ та СДП у м. Києві;

- започаткування широкомасштабних довготривалих пікетувань на місцях та у Києві;

- заплановано на наступному тижні зустрічі керівництва СПУ, народних депутатів з представниками ряду посольств;

- плануються поїздки керівництва СПУ та народних депутатів України в Європу для зустрічі в Раді Європи, керівниками європейських соціалістів;

- керівництво СПУ спільно з народними депутатами звернулися до Президента України П.Порошенка з листом про загрозу знищення перших паростків демократії в Україні.

Обком СПУ, Голова СПУ М.І.Садовий закликають послідовників соціал-демократії, європейського демократичного соціалізму єднатися в боротьбі проти спроб неонацистів та праворадикалів захопити і зруйнувати Соціалістичну партію України, як об’єкт політичного життя, засудити атаку на ліву ідею та спільно перешкодити спробі знищення європейської соціалістичної та соціал-демократичної опозиції.

Прес-центр обкому СПУ

18.07.2017 р.

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 496 | Додав: maksymkhomutenko


Пошук
Форма входу
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz