П`ятниця, 26.04.2024, 18:55
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2017 » Липень » 13 » Вимагаємо припинити рейдерське захоплення Соціалістичної партії України!
19:27
Вимагаємо припинити рейдерське захоплення Соціалістичної партії України!

СПУ та СДП спільно заявляють про цинічний та віроломний напад на європейський соціалізм, соціал-демократію та загалом лівий рух в Україні.

За повідомленням деяких ЗМІ, 8 липня 2017 року відбувся так званий з’їзд СПУ, де з подачі колишнього Лідера СПУ Петра Устенка Головою СПУ начебто обрали радника міністра внутрішніх справ України Іллю Киву. По суті, людина, яка публічно висловлює неонацистські погляди та є ватажком ультраправих збройних угрупувань, здійснила спробу захоплення СПУ для знищення партії, що сповідує європейські соціалістичні цінності.

У зв’язку з цим Соціалістична партія України в особі Голови СПУ Миколи Садового та керівників обласних організацій СПУ та Соціал-демократична партія в особі її Лідера Сергія Капліна заявляють:

1. Дане дійство є одним з елементів злочинної діяльності угрупування на чолі з громадянином П.Устенком по рейдерському захопленню Соціалістичної партії України, знищенню її чесного імені та підриву довіри українців.

Петро Устенко 21 червня 2014 року, тобто три роки тому, постановою XX з’їзду СПУ був звільнений з посади Лідера СПУ. У відповідь він здійснив рейдерське захоплення центрального офісу СПУ в м. Києві та викрав установчі документи партії, у зв’язку з чим 12 липня 2014 року Політрада СПУ виключила його з партії.

В той же час Державна реєстраційна служба України абсолютно незаконно відмовилася взяти до відома інформацію про ХХ з’їзд, що змусило СПУ звернутися до суду. 22 січня 2015 року Окружний адміністративний суд м. Києва визнав дії Державної реєстраційної служби протиправними, зобов’язавши її взяти до відома інформацію про зміни до статуту та у складі керівних органів Соціалістичної партії України, прийнятих на ХХ з’їзді 21 червня 2014 року. Натомість, не бажаючи виконувати дану постанову, Міністерство юстиції України разом з гр. П.Устенком влаштували судову тяганину, яка закінчилася лише 13 червня 2017 року, коли Вищий адміністративний суд Українипідтвердив чинність постанови Окружного адміністративного суду м. Києва від 22 січня 2015 року. Тим самим підтверджено, що всі дії П.Устенка від імені СПУ з моменту його відсторонення ХХ з’їздом СПУ з посади Лідера СПУ є такими, що не мають жодної юридичної сили.

2. Виходячи з того, що протягом кількох років Міністерство юстиції України не взяло до відома інформацію про зміни у керівництві та Статуті СПУ, що унеможливило участь СПУ в парламентських виборах 2014 і місцевих виборах 2015 року, є всі підстави звинувачувати чиновників Мінюсту в злочинах, передбачених ст. 170 Кримінального кодексу України "Перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій", в порушенні конституційних прав громадян України на свободу об'єднання у політичні партії для здійснення і захисту своїх прав і свобод та задоволення політичних інтересів.

3. Незаконно залишаючись зареєстрованим у Єдиному державному Реєстрі керівником СПУ, П.Устенко сфальсифікував рішення Політвиконкому СПУ про відсторонення усіх керівників обласних організацій СПУ, які протидіяли його злочинній діяльності. Крім того, сфальшувавши документи начебто проведеного ним з’їзду СПУ, за сприяння посадових осіб Мінюсту зареєстрував новий статут і керівництво СПУ.

Зазначені правопорушення мають ознаки злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України, зокрема ст. 205 (1) «Підроблення документів, що подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичної особи – підприємця» та ст. 366 «Службове підроблення». У зв’язку з цим 11 березня 2017 року Політрада СПУ звернулася до правоохоронних органів з вимогою вжити заходів для притягнення його до кримінальної відповідальності у зв’язку з чим щодо гр. П.Устенка було відкрито кримінальне провадження.

Склалася надія, що П.Устенко і його спільники отримають заслужене покарання, а СПУ буде створено умови, необхідні для статутної діяльності в інтересах народу України. Однак замість цього, незважаючи на звернення Політради СПУ до Міністра внутрішніх справ України з вимогою зупинити злочинну діяльність даної особи, ми дізнаємося, що радник глави МВС (не можна уявити, щоб без згоди свого шефа) нібито стає головою СПУ, по суті, компаньйоном П.Устенка по рейдерському захопленню СПУ.

У ситуації, що склалася, Соціалістична партія України разом із Соціал-демократичною партією в особі її Лідера Сергія Капліна, заявляють рішучий протестпроти незаконних, недемократичних дій влади, які порушують конституційні права громадян на свободу об’єднання в політичні партії, вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Ми вимагаємо припинити рейдерське захоплення Соціалістичної партії України,яке здійснюється за очевидного сприяння Міністерства юстиції та участі Міністерства внутрішніх справ України!

Враховуючи суспільно-небезпечний характер таких діянь, від імені десятків тисяч соціалістів та соціал-демократів, мільйонів громадян - прихильників ідеї соціальної справедливості СПУ та СДП вимагають від Міністерства юстиції не допустити реєстрації рішень фейкового з’їзду СПУ, проведеного 8 липня 2017 року громадянином П.Устенком, а також невідкладного виконання ухвали Вищого адміністративного суду України від 13 червня 2017 року щодо взяття до відома інформації про ХХ з’їзд СПУ.

Ми також звертаємося до гаранта Конституції - Президента України Петра Порошенка з проханням захистити наші конституційні права.  

Ми закликаємо послідовників соціал-демократії, європейського - демократичного соціалізму єднатися в боротьбі проти спроб неонацистів та праворадикалів захопити і зруйнувати Соціалістичну партію України, як об’єкт політичного життя, засудити атаку на ліву ідею та спільно перешкоджати спробі знищення європейської соціалістичної та соціал-демократичної опозиції.

 

Голова Соціалістичної партії України, перший секретар Кіровоградського обкому СПУ Микола Садовий

Лідер Соціал-демократичної партії (СДП)  Сергій Каплін

Заступник Голови СПУперший секретар Полтавського обкому СПУ Степан Бульба

Заступник Голови СПУперший секретар Київського обкому СПУ Василь Сільченко

Заступник Голови СПУперший секретар Київського міського комітету СПУ Петро Тігунов

Від обласних організацій СПУ:

Перший секретар Вінницького обкому СПУ Ніна Ковальчук

Перший секретар Волинського обкому СПУ Ярослав Костюк

Перший секретар Дніпропетровського обкому СПУ Олег Цуркан

Перший секретар Донецького обкому СПУ Марина Вайсер

Представник Житомирського обкому СПУ Михайло Дімонт

Перший секретар Закарпатського обкому СПУ Іван Свистак

Перший секретар Запорізького обкому СПУ Валерій Кузнєцов

Перший секретар Івано-Франківського обкому СПУ Ярема Овчарчин

Перший секретар Марківського (Луганської області) райкому СПУ Григорій Сопільник

Перший секретар Львівського обкому СПУ Руслан Станіщук

Перший секретар Миколаївського обкому СПУ Тетяна Одинцова

Перший секретар Рівненського обкому СПУ Валентина Петрук

Перший секретар Сумського обкому СПУ Леонід Мордовець

Перший секретар Тернопільського обкому СПУ Василь Богачук

Перший секретар Харківського обкому СПУ Олександр Дубінський

Перший секретар Херсонського обкому СПУ Валерій Висовень

Перший секретар Черкаського обкому СПУ Сергій Малиновський

Секретар Чернівецького обкому СПУ Корнелій Волошин

Перший секретар Чернігівського обкому СПУ Дмитро Герасименко

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 430 | Додав: maksymkhomutenko


Пошук
Форма входу
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz