П`ятниця, 26.04.2024, 11:12
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2017 » Квітень » 30 » Українські соціалісти визначають нові соціально-економічні орієнтири
18:49
Українські соціалісти визначають нові соціально-економічні орієнтири

26 квітня у Києві відбулося засідання круглого столу лівих та лівоцентристських партій і громадських організацій соціальної спрямованості на тему "Соціально-економічний розвиток України".

Соціалістичну партію України на засіданні круглого столу представляли заступник Голови СПУ з питань ідеології, перший секретар Полтавського обкому СПУ Степан Бульба та заступник Голови СПУ з питань агітаційно-масової роботи, перший секретар Київського міського комітету СПУ Петро Тігунов.

У заході взяли участь відомі політики та громадські діячі: ініціатори круглого столу голова партії "Соціалісти" Леонід Кожара та заступник голови партії "Соціалісти" Олексій Плотніков, Віталій Шибко і Йосип Вінський («За демократію і справедливість»), Михайло Крисько ("Справедливість"), Павло Вікнянський ("Республіка"), Олена Луканюк та Іван Нагорняк (Соціал-демократична платформа), Дмитро Ляшок («Публічний аудит»), Олександр Потьомкін (Соціалістичний конгрес молоді), економічні експерти і журналісти. Також був присутній представник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Вольфганг Споррер.

Відкриваючи засідання, голова партії "Соціалісти" Леонід Кожара, зокрема, сказав: «Ми підтримуємо гасло європейських соціалістів: «Ринкова економіка – так; ринкове суспільство – ні!». Ми проти продовження теперішньої моделі розвитку країни. Ми пропонуємо відмовитися від неоліберальної моделі на користь соціальної альтернативи – стратегії людського розвитку в ім’я гідного життя для всіх громадян". 

Натомість заступник Голови Соціалістичної партії України Степан Бульба наголосив на актуальності вироблення політичної платформи як основи можливого об’єднання лівих і лівоцентристських сил. В той же час він зауважив, що реалізація нової стратегії соціально-економічного розвитку неможлива без усунення причин затяжної системної кризи, яка продовжується в Україні.

«Відбуваються вибори, міняється склад Верховної Ради, уряди, президенти, але незмінною залишається кланово-олігархічна система влади, котра сформувалася в Україні за роки незалежності, і яка є фундаментом тотальної корупції та беззаконня, що знищують основи нашої державності. Саме тому ліквідація олігархічного режиму є завданням не лише соціалістів, а всіх демократичних сил України», - зазначив Степан Бульба.

Представник СПУ звернув особливу увагу присутніх на загрози у зв’язку з оголошеними владою планами запровадження ринку землі. Степан Бульба ознайомив учасників круглого столу з позицією СПУ щодо земельної реформи на основі заяви від 26 квітня 2017 року. Враховуючи надзвичайну важливість цього питання, прийнято рішення провести наступне засідання круглого столу 17 травня, присвятивши його виключно темі земельної реформи.

Прес-служба Соціалістичної партії України

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 458 | Додав: maksymkhomutenko


Пошук
Форма входу
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz