П`ятниця, 26.04.2024, 21:07
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2016 » Грудень » 20 » Спроба рейдерського захоплення СПУ
20:57
Спроба рейдерського захоплення СПУ
На сьогодні все легітимне керівництво Соціалістичної партії України наголошує на спробі пана П.Устенка здійснити рейдерське захоплення СПУ. Саме це стало приводом для чергової зустрічі Голови Соціалістичної партії України, першого секретаря обкому СПУ Миколи Садового та першого секретаря Кіровоградського міськкому СПУ Андрія Дробіна з журналістами та громадськістю міста Кропивницький.
20 листопада 2016 року М.Садовий та А.Дробін під час прес-конференції наголосили на наступному.
Нині в Українській політиці може запровадитися у постійну практику рейдерське захоплення політичних партій у протиправний спосіб з активної участі державних органів влади. Потрібен прецедент і він уже майже створений Міністерством юстиції України. Таке рейдерство здійснюється злодіями, основним завданням яких є захоплення партії із подальшим її продажею.
Нині подібне здійснює громадянин Устенко П.І., в минулому Лідер Соціалістичної партії України.
Суть ситуації. 21 червня 2014 року згідно з рішенням Політради СПУ від 23.05.2014 р., очолюваної на той час Лідером СПУ Устенком П. І. та Головою СПУ Рудьковським М.М., відбувся позачерговий ХХ з’їзд Соціалістичної партії України. Передбачаючи його результати Устенко П.І. на з’їзд не прибув. З’їзд оцінив його роботу незадовільною і висловив йому недовіру. Окрім того, з’їзд прийняв зміни до Статуту та обрав нові керівні органи СПУ, про що в установленому порядку було повідомлено до Державної реєстраційної служби Міністерства юстиції України (Укрдержреєстр). Через два дні після з’їзду Устенко П.І. захопив приміщення СПУ, виставив охорону і вивіз документацію. Факт зареєстровано у міліції.
За протиправні дії, грубе порушення Статуту СПУ постановою Політради СПУ від 12 липня 2014 р. Устенко П.І. виключений з членів СПУ. Апеляції до Центральної контрольної комісії СПУ не подавав, чим підтвердив згоду з таким рішенням.
Державна реєстраційна служба України безпідставно відмовилася реєструвати рішення ХХ з`їзду Соціалістичної партії України, у зв’язку з чим СПУ вимушена була звернутися до Окружного адміністративного суду м. Києва.
22 січня 2015 року, розглянувши позовну заяву СПУ, Окружний адміністративний суд м. Києва постановив:
- визнати протиправним та скасувати наказ Укрдержреєстру № 467 від 25.09.2014 р. «Про відмову у взятті до відома інформації про зміни до Статуту та у складі керівних органів Соціалістичної партії України»;
- зобов’язати Державну реєстраційну службу України взяти до відома інформацію про зміни до Статуту та у складі керівних органів Соціалістичної партії України, що прийняті на ХХ позачерговому з`їзді СПУ 21.06.2014 р.
У відповідь Міністерство юстиції звернулось до Київського апеляційного адміністративного суду з заявою про перегляд постанови Окружного адміністративного суду м. Києва, хоч законних підстав для відміни юридично обґрунтованої, абсолютно переконливої постанови суду першої інстанції не існувало.
Відразу до Київського апеляційного адміністративного суду надійшла заява від громадянина Устенка П. І. про начебто відмову СПУ від адміністративного позову до Мін’юсту України. Не маючи прав і повноважень діяти від імені СПУ у зв’язку зі звільненням з посади Лідера СПУ, крім того, будучи на той момент уже виключеним із членів партії. У такий спосіб він разом з Міністерством юстиції України домігся незаконного закриття провадження у справі за позовом СПУ до Мін’юсту.
Результатом цієї оборудки стало блокування участі Соціалістичної партії України в парламентських виборах 2014 року та місцевих виборах 2015 року, чим були грубо порушені конституційні права десятків тисяч членів СПУ, мільйонів громадян України – прихильників ідеї демократичного соціалізму, зокрема їхніх прав і свобод на задоволення політичних інтересів, права вільно обирати й бути обраними до органів державної влади та місцевого самоврядування.
Несподівано Міністерство юстиції України уже подало позов до Київського апеляційного суду щодо зняття Соціалістичної партії України з реєстрації за ніби то невідповідності символіки СПУ закону про декомунізаціє. Після 6-місячних судових розборок 6 жовтня 2016 р., розуміючи явну безперспективність своїх намагань добитися зняття СПУ з реєстрації, Мін'юст відкликав свій позов проти СПУ.
Юристи СПУ продовжували справу з визнання легітимності ХХ з’їзду СПУ. 29 листопада 2016 року, розглянувши касаційну скаргу Полтавської обласної організації СПУ, колегія Вищого адміністративного суду України повністю задовольнила позовні вимоги та скасувала ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 29.02.2016 р. про закриття провадження у справі за позовом СПУ до Мін’юсту України як незаконну, таку, що порушує права членів Соціалістичної партії України.
Тим самим поновлено чинність постанови Окружного адміністративного суду м. Києва від 22.01.2015 р. про визнання протиправними дії Державної реєстраційної служби України і зобов’язання Укрдержреєстру взяти до відома інформацію про зміни Статуту та у складі керівних органів Соцпартії України, прийнятих на ХХ з’їзді СПУ.
У такий спосіб суд повністю підтвердив легітимність ХХ з’їзду СПУ. Тому на сьогодні Устенко П. І. не має жодних прав і повноважень діяти від імені СПУ.
Наближення виборів народних депутатів України та зацікавленість виборців до партії лівого спрямування використовує Устенко П.І. Розпочав протиправну діяльність з рейдерського захоплення СПУ. Керівництво СПУ багато разів пропонувало йому діяти у законний спосіб, проте його цікавить трьох і більше мільйонне (у доларах) відшкодування.
Сутність рейдерства полягає у наступному. В період проведення вищевказаних судових засідань 03 червня 2016 р. Устенко П.І. фабрикує Постанову Політради СПУ, яку 06 липня 2016 р. подав до Міністерства юстиції України (вхідний №5973-0-30-16) з проханням «Відмовити в задоволенні позову Міністерства юстиції України до Соціалістичної партії України про припинення діяльності політичної партії повністю». Такого засідання не було, що підтверджено підписами членів Політради СПУ під час засідання Політради від 19 листопада 2016 р.
Як стало відомо, до обласних управлінь юстиції Устенко П.І. на початку грудня 2016 р. надіслав своє розпорядження про відсторонення від посад в усіх областях перших секретарів обкомів, обраних на засіданнях регіональних комітетів (пленумах). Таке своє рішення він має погодити з Політвиконкомом. Адже у Міністерстві юстиції України до цього часу у реєстрі лідером СПУ (посада на ХХ з’їзді скасована) вважається Устенко П.І. Замість обраних перших секретарів обкомів Устенко П.І. призначив своїх людей. Зокрема у Кіровоградській області Шишацького О.Г., який ніколи не був членом СПУ і за інформацією у ЗМІ має приналежність до партії «Батьківщина».
Фальшування засідань Устенко П.І. продовжив. На його власному сайті «Соціалістична партія України» після двохрічного мовчання появилася постанова Політвиконкому №49 від 10 грудня 2016 р. «Про з’ясування дійсної кількості членів Соціалістичної партії України» та відповідне повідомлення у газеті «Урядовий кур’єр». Політвиконком обраний на засіданні Політради СПУ 12.10.2013 р. у кількості 8 його членів не є чинним, бо 5 осіб вибули в інші партії чи згідно Законів України склали повноваження державні службовці категорії А (див таблицю), громадянин Устенко П.І. виключений з членів СПУ.
Проте цим рішенням він призначив по всіх областях комісії по перереєстрації членів партії у дивний протистатутний спосіб. По Кіровоградській області це Шишацький О.Г. та Гончар С.А. Ні перший ні другий до обласної організації ніколи не мали відношення, не є членами СПУ.
Я 18 грудня зв’язався по телефону із Шишацьким О.Г., привітався, представився. Запитав: «Чи Ви маєте якесь відношення до Соцпартії?». Відповів: «Маю». На запитання: «Яка партійна організація приймала Вас в члени СПУ і чи писав заяву» відповів: «Приїхали і призначили керівником», а потім з хвилюванням: «Я Вам перетелефоную». Після цього ніякого зв’язку не було. Визначена особа ніякою перереєстрацією не займається і ніяких дій не виконує – безглуздя.
За минулий період після попередньої прес-конференції керівництво СПУ мало зустріч із керівником партії європейських соціалістів (Party of European Socialists) Сергієм Станишевим. Він був поінформований зі станом утисків Соціалістичної партії України зі сторони Міністерства юстиції України. Також доведено до його відому, що в Україні відсутні нормальні умови для діяльності справжніх соціал-демократичних партій. Комерціалізація політики – це біда України. Наступив період рейдерства з метою наживи.
17 грудня 2016 року в місті Києві відбувся перший етап ХХІ з’їзду Соціалістичної партії України. Делегати з’їзду заслухали доповідь Голови СПУ Миколи Садового «Про підсумки 25-річної діяльності СПУ та завдання партійних організацій в сучасних суспільно-політичних умовах». Зі співдоповіддю щодо поточних завдань юридичного забезпечення діяльності партії виступив заступник Голови СПУ Володимир Левцун.
З’їзд розглянув інші питання та обрав Головою СПУ М.Садового, Лідером В.Левцуна, Головою Центральної контрольної комісії І.Мусієнка.
Свою діяльність СПУ будує на ідеологічних засадах соціальної справедливості, де у центрі поставлено людину праці, яка живе на заробітну плату, а не олігарха, гравця у політику, злочинця. Головною ідеєю партії є теза, що «працююча людина – не повинна бути бідною».
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 525 | Додав: maksymkhomutenko


Пошук
Форма входу
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz