Четвер, 02.05.2024, 12:38
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2015 » Жовтень » 5 » Влада блокує участь СПУ у місцевих виборах
04:37
Влада блокує участь СПУ у місцевих виборах
2 жовтня 2015 року під час прес-конференції Голови Соціалістичної партії України Миколи Ілліча Садового і першого секретаря Кіровоградської міської організації Соціалістичної партії та кандидата на посаду Кіровоградського міського голови Андрія Анатолійовича Дробіна піднімалось питання «Де Соціалістична партія, і чому вона не бере участі у виборах?» 
Керівництво СПУ зазначило, що 1 серпня 2015 року другий етап XX позачергового з'їзду Соціалістичної партії України обрав нове керівництво – Голову партії та Політичну раду СПУ. Головою СПУ став Садовий Микола Ілліч.
Також затверджено нову офіційну символіку СПУ – жовтий напис «Соціалістична партія» зі стилізованою трояндою (за аналогією до європейських соціал-демократів) на яскраво-малиновому прапорі, які давно вже впізнавані в українському суспільстві. Вдосконалено Статут партії (ліквідовано двовладдя в СПУ, розширено дію демократичних норм та принципів внутріпартійного життя).
У відповідності з положеннями Закону України «Про політичні партії в Україні» 05.08.2015 керівництво партії звернулося до уповноваженого органу реєстрації – департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції України – з проханням взяти до відома відповідні рішення XX з'їзду СПУ. Нажаль, на сьогоднішній день Мінюст не вніс відповідні зміни щодо СПУ до державних реєстрів, заблокувавши участь партії у місцевій виборчій кампанії. До цього часу немає офіційної відповіді з Мінюсту щодо їх дій.
Крім того, Мінюст відмовив у видачі завірених копій установчих документів СПУ, необхідних для реєстрації Центральною виборчою комісією участі партії у виборчій кампанії. Департамент державної реєстрації блокує реєстрацію нової офіційної символіки партії, перешкоджаючи виконанню вимог закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Зазначені факти наразі стали приводом звернення партії до суду. Проведено 5 судів, але скрізь відмова – всі проблеми вирішуйте у Мінюсті.
Соціалістична партія України – одна з найдосвідченіших та найструктурованіших політичних сил, яка організаційно здатна взяти участь у виборчій кампанії у відповідності з положеннями нового Закону України «Про місцеві вибори» та прийняла відповідне рішення на партійному з'їзді 12.09.2015 р.
На думку соціалістів, очевидна блокада участі СПУ у місцевих виборах може свідчити про наступне:
«Нова» центральна влада використовує нові методи політичної боротьби, не менш цинічні, ніж були раніше.
Ставлячи жорсткі неоліберальні експерименти у тарифній та ціновій політиці, влада намагається придушити ліві політичні сили, які виступають за належні соціальні умови життя громадян та критикують політику Уряду.
Проводиться «зачистка» лівого політичного спектру від реальних опозиційних партій з метою утворення бутафорського лівого проекту, який буде акумулювати протестні голоси та контролюватися владою.
Продовжуючи епопею політичної клоунади з відповідними акторами, влада боїться приходу конструктивних політичних сил з чіткою ідеологічною позицією та баченням шляхів виходу із суспільно-політичного колапсу.
Обласна партійна організація заявила про участь у місцевих виборах. Підготовлено список кандидатів у депутати по всіх округах. Оголошено про проведення обласної партійної конференції. Проте діями владних структур 64 кандидати у депутати обласної ради від Соціалістичної партії України позбавлені конституційних прав на участь у виборах.
Аналогічно це ж стосується районних, міських рад. До участі у виборах не допущено 762 претенденти. За роки незалежності України такого випадку не було за жодних виборів.
Представники ОБОЄ, Комітет виборців шоковані. Ми звернулись до посольств США, Канади, Польщі, Німеччини, Великобританії. Там просто здивовані такими діями влади.
Представникам Соціалістичної партії України залишилась одна ніша – взяти участь у виборах сільських та селищних депутатів шляхом самовисунення, що первинні партійні організації і здійснюють.
Крім цього частина членів Соціалістичної партії України шляхом самовисунення йдуть на вибори міських голів. Зокрема, на міського голову висунувся перший секретар Кіровоградського міського комітету Соціалістичної партії України Дробін Андрій Анатолійович, викладач 14 професійно-технічного училища, кандидат педагогічних наук. Це знана у місті людина, у свій час був обраний заступником голови Ленінської районної ради м. Кіровограда. Партійна організація міста підтримує його кандидатуру і буде за нього агітувати.
Таким чином, у зв'язку з блокадою участі у місцевих виборах державними інституціями Соціалістична партія України, обласний, міський, районні комітети Соціалістичної партії України заявляють про грубе порушення виборчого права владою, і звертається до європейських соціал-демократичних та правових організацій, ОБСЄ, Комітету виборців розглянути дану проблему. Крім цього залишаємо за собою право розпочати пікетування відповідних органів влади, які блокують участь СПУ у місцевих виборах. Маємо прецедент, який може поширитися і на інші партії.

Прес-центр обкому СПУ
Категорія: Місто Кіровоград | Переглядів: 438 | Додав: admin


Пошук
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz