Неділя, 05.05.2024, 17:07
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2015 » Жовтень » 1 » Збережемо українську землю для наших нащадків!
11:10
Збережемо українську землю для наших нащадків!
Заява Політичного виконавчого комітету Соціалістичної партії України.
Як відомо, 1 січня 2016 року завершується дія мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. 
Натомість викликає велике занепокоєння те, що керівництво України, Верховна Рада і Кабмін явно зволікають з його продовженням. В умовах непідготовленості ринку, тотального збідніння населення, недоступності правової допомоги для селян – власників земельних паїв запровадження вільного ринку землі стане найбільшим злочином проти України та її народу за всю історію новітньої незалежності, відповідальність за який повністю ляже на нинішню владу.
Як можна зволікати з питанням про мораторій, якщо до цього часу немає закону про ринок земель?! Якщо досі не вирішено питання з кадастром землі?! За інформацією глави Держгеокадастру, інвентаризація земель може завершитися не раніше 2019 року, до того ж, за умови, якщо вдасться віднайти на все це не менше 2,5 млрд. грн.
Експерти заявляють про цілковиту неготовність власників земельних паїв до запровадження ринку землі. Не маючи можливості забезпечити юридичний супровід, не знаючи, як об'єднати свої активи, не розуміючи специфіки ринку, власники паїв будуть обмануті спекулянтами-скупниками, які потім, об'єднавши їхні ділянки, зможуть продати їх за в кілька разів більшу ціну. Пересічні ж селяни безповоротно позбудуться своєї землі - останнього доходу, єдиного засобу існування. 
Загроза розорення стосується й абсолютної більшості українських фермерів, які ризикують втратити землю, віддавши її в заставу при отриманні банківських кредитів, адже за нинішньої девальвації і кредитних ставок вартість імпортної сільгосптехніки, насіння, добрив, засобів захисту рослин, паливно-мастильних матеріалів тощо значно перевищує будь-який можливий прибуток.
Олігархічна влада невтомно заявляє, що із запровадженням вільного ринку землі в агропромисловий комплекс України прийдуть великі інвестори. Правильно буде сказати, що вони вже прийшли, позаяк землі сільськогосподарського призначення вже давно розділено між великими агрохолдингами. В результаті, внаслідок зростання безробіття та пов’язаного з цим погіршення демографічної ситуації на селі, лише за останні 10 років з карти України зникло понад 300 сільських поселень.  
Метою ж реформування земельних відносин має бути не лише підвищення ефективності аграрного виробництва, але й обов’язкове відродження на сучасній основі тваринництва, овочівництва, садівництва, організація переробних підприємств, подолання тотального безробіття на селі, наповнення місцевих бюджетів коштами, необхідними для вирішення соціальних проблем.
В той час, як перетворення землі на товар – предмет спекулятивного обігу – неминуче призведе до швидкого обезземелення і остаточного зубожіння українських селян, виведення з-під контролю з боку держави, а по суті - втрати Україною мільйонів гектарів найцінніших земель, які є основним національним багатством і ресурсом.
Цього допустити не можна! Сільськогосподарські землі, як і визначено Конституцією України, повинні назавжди залишатися власністю усього народу. У цьому – запорука економічної незалежності, національної безпеки і суверенітету України.
За обставин, що склалися, Соціалістична партія України звертається до Президента, Верховної Ради і Кабінету Міністрів України з наступними вимогами: 
1. Невідкладно продовжити мораторій на продаж сільськогосподарських земель, аж до прийняття необхідних законодавчих актів, які регулюватимуть земельні відносини.
2. Запровадити сувору кримінальну відповідальність за порушення мораторію на продаж сільськогосподарських земель, а також незаконне їх привласнення. Нелегально відчужені або використані не за цільовим призначенням ділянки землі повернути до державної власності. 
3. В умовах, коли частина власників виявляють бажання продати свої земельні паї, Законом «Про ринок землі» передбачити право їх купівлі виключно державою, з подальшим наданням у довгострокову оренду фізичним або юридичним особам України, у тому числі фермерам і сільгоспкооперативам – колективним господарствам власників земельних і майнових паїв.
Шановні співвітчизники, закликаємо вас підтримати наші вимоги. 
Захистимо українську землю!
Збережемо її для наших нащадків!

Голова Соціалістичної партії України Микола Садовий

01 жовтня 2015 року 
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 441 | Додав: admin


Пошук
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz