Понеділок, 06.05.2024, 00:01
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2015 » Вересень » 21 » Лист Міністру юстиції України
20:39
Лист Міністру юстиції України
Шановний Павло Дмитровичу! Просимо Вашого особистого втручання в ситуацію, що склалась з виконанням Закону України «Про політичні партії в Україні» в частині взяття до відома департаментом державної реєстрації Міністерства юстиції України змін, що відбулися у керівних органах та статутних документах Соціалістичної партії України (СПУ) протягом 2014-2015 років. 

12 жовтня 2013 року ХІХ з’їзд СПУ прийняв нову редакцію Статуту партії, де вищими посадовими особами партії визначено Голову СПУ та Лідера СПУ, якими відповідно обрано М. Рудьковського та П. Устенка. Зазначена редакція Статуту СПУ зареєстрована Державною реєстраційною службою 17.04.2014 р. та набула чинності. 
Водночас, передбачена даним Статутом конструкція управління партією двома керівниками виявилася недієздатною і спричинила ряд кризових явищ, призвела до порушення норм демократичного централізму в роботі партійних структур. Тому 21.06.2014р. відповідно до рішення Політради СПУ від 23.05.2014р. відбувся перший етап ХХ позачергового з’їзду СПУ, який прийняв рішення про скасування редакції Статуту, прийнятої ХІХ з’їздом партії 12.10.2013р. та повернення до попередньої редакції Статуту, який діяв до ХІХ з’їзду партії. Крім того, у зв’язку з ліквідацією посади Лідера СПУ ХХ позачерговий з’їзд звільнив П.Устенка від виконання зазначених обов’язків та підтвердив М. Рудьковського на посаді Голови СПУ.
Натомість П.Устенко, який не брав участь у роботі ХХ позачерговому з’їзді СПУ, після проведення з’їзду 25 червня 2014 року силовим методом здійснив захоплення приміщення апарату Політради СПУ за адресою м. Київ, вул. Бажова, 12, вивіз оригінали установчих документів, печатки партії, бухгалтерську документацію та інші матеріали центрального апарату СПУ. 
Державна реєстраційна служба взяла до розгляду рішення першого етапу ХХ позачергового з’їзду, проте відповідна дія реєстратора була заблокована П. Устенком через подання позову до адміністративного суду. Водночас, окружний адміністративний суд м. Києва своїм рішенням від 22.01.2015 р. у справі №826/17436/14 зобов’язав Державну реєстраційну службу взяти до відома зміни до Статуту та у складі керівних органів, прийняті на ХХ позачерговому з’їзді Соціалістичної партії України 21.06.2014р. Нажаль, реалізація даної постанови суду призупинена в апеляційній інстанції. Слід зазначити, що у відповідності з положеннями Закону України «Про політичні партії в Україні» та відповідними роз’ясненнями Міністерства юстиції України неприйняття Держреєстром до відома інформації про зміни у складі керівних органів партії не заперечує факту такої зміни. Таким чином, наголошуємо, що з моменту проведення першого етапу ХХ позачергового з’їзду СПУ 21.06.2014 р. Устенко П. І. втратив повноваження Лідера СПУ та право представлення в органах влади та місцевого самоврядування, підприємствах, організаціях, установах від імені Соціалістичної партії України. З даного часу будь-яка діяльність зазначеної особи від імені СПУ, підпис документів та скріплення викраденою печаткою, а також використання оригіналів документів, їх утримання є протиправними. Відповідні заяви щодо зазначених фактів подані до органів внутрішніх справ.
У зв’язку зі змінами, що відбулися у чинному законодавстві України, зокрема з прийняттям Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», 1 серпня 2015 року відбувся ІІ етап ХХ позачергового з’їзду СПУ, який прийняв рішення про внесення відповідних змін до Статуту та Програми партії, зміну партійної символіки, а також обрав нові керівні органи – Політичну раду, Центральну контрольну комісію та Голову СПУ. Водночас із невідомих причин взяття до відома відповідних рішень з’їзду Департаментом державної реєстрації Міністерства юстиції України знову загальмоване, що стає перепоною для участі СПУ у місцевих виборах 25 жовтня 2015 року.
Статтею 4 Закону України «Про політичні партії в Україні» забороняється втручання органів державної влади та місцевого самоврядування, їх посадових осіб у діяльність політичних партій. Статутом Соціалістичної партії України (розділ ІІІ) зафіксовано основоположний принцип виборності усіх керівних органів партії знизу доверху, колегіальність у роботі партійних організацій та їх керівних органів. Обрання керівника (керівників) партії та їх звільнення із зазначених посад є прерогативою з’їзду, делегати якого обираються на конференціях обласних партійних організацій СПУ. Повноважність делегатів партійного з’їзду визначається мандатною комісією, яка обирається з’їздом. 
Ми, що нижче підписалися, керівники обласних організацій СПУ, діючи від імені своїх організацій, керуючись принципом демократичного централізму щодо виборності керівних органів нашої партії, зазначаємо, що рішення ХХ позачергового з’їзду СПУ (всіх його етапів), подані на реєстрацію до Департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції України, відповідають волевиявленню делегатів з’їзду та відображають думку наших партійних організацій, а отже мають бути взяті до відома органом реєстрації у відповідності з вимогами закону України «Про політичні партії в Україні».

Перші секретарі обласних організацій СПУ :

Вінницької Ковальчук Н.Ю
Волинської Костюк Я.І.
Дніпропетровської Цуркан О.В.
Донецької Вайсер М.А.
Житомирської Пінський О.В.
Закарпатської Свистак І.М.
Запорізької Кузнєцов В.О.
Івано-Франківської Овчарчин Я.М.
Київської Сільченко В.А.
Кіровоградської Садовий М.І.
Луганської Мілейко В.В.
Львівської Станіщук Р.В.
Миколаївської Одинцова Т.В.
Полтавської Бульба С.С.
Рівненської Петрук В.Т.
Сумської
Тернопільської Мордовець Л.М.
В.о. Цвик С.Ю.
Харківської Дубінський О.С.
Херсонської Висовень В.В.
Чернівецької Кучерява С.І.
Чернігівської Герасименко Д.П.
Київської міської Казаков С.В.

За дорученням та від імені перших секретарів обласних організацій

Голова Соціалістичної партії України М. Садовий
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 564 | Додав: admin


Пошук
Форма входу
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz