Субота, 04.05.2024, 03:43
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2015 » Серпень » 4 » Прес-конференція Голови СПУ
15:17
Прес-конференція Голови СПУ
4 серпня 2015 року відбулася прес-конференція Голови Соціалістичної партії України Садового Миколи Ілліча, на якій він акцентував увагу присутніх на ряді важливих змін у житті очолюваної ним політичної сили.
Нагадаємо, що першого серпня 2015 р. у Києві відбувся другий етап ХХ позачергового з’їзду Соціалістичної партії України.
З’їзд розглянув питання та прийняв рішення щодо:
- Суспільно-політичної ситуації в Україні та завдання партійних організацій СПУ.
- Про участь СПУ в місцевих виборах 2015 року.
- Про нову символіку партії.
- Про керівні органи СПУ.
На з’їзді прийнята відставка Рудьковського Миколи Миколайовича з посади Голови СПУ в зв’язку з хворобою. Головою Соціалістичної партії України одноголосно обрано Садового Миколу Ілліча.
Під час прес-конференції Микола Ілліч Садовий повідомив, що заступниками Голови СПУ обрано досвідчених партійців: Бульбу Степана Степановича (з питань ідеології), Сільченка Василя Андрійовича (з питань організаційно-партійної роботи), Тігунова Петра Олександровича (з питань агітаційно-масової роботи), головою Політвиконкому обрано Дмитренко Олену Борисівну. Головою Центральної контрольної комісії обрано Дімонта Михайла Зельмановича. Обрано Політичну раду СПУ, до складу якої ввійшло 49 партійців. Вони представляють усі регіональні організації СПУ.
У своїй промові Голова СПУ зазначив, що на з’їзді здійснено ґрунтовний аналіз суспільно-політичної ситуації в Україні, яка оцінюється як критична, насамперед в економічному плані. Дискретно запроваджена у державі тотальна приватна власність викинула наше бідне господарство на задвірки цивілізації. Уряд навіть після останнього майдану неспроможний провести соціально-спрямовані реформи, що лише посилює нещадну експлуатацію населення. Країна з суверенної держави перетворюється у феодальну колонію елітарної верхівки об’єднаного капіталістичного світу. Посилено зростається бізнес з владою, що є основною причиною корупції. Трудящі, населення України відсторонені від реальної влади. Не видно краю бойовим діям та росту напруженості в регіонах тощо. Що робити на нинішньому етапі розвитку держави, яка ввійшла у активну стадію підготовки до виборів депутатів місцевих рад? У Програмі СПУ чітко визначена програма мінімум та програма максимум. Але нині основне завдання СПУ – передати права і владу місцевим громадам. Слід провести до місцевих рад чесних, порядних людей і відсторонити від влади корупційний бізнес, запровадити ринково-планову економіку. Народ – господар власності і розподільник прибутків. З’їзд прийняв рішення про участь СПУ у виборах депутатів місцевих рад. Змінено партійну символіку, внесено зміни до Програми СПУ. Соціалістичну партію України уособлюють з європейською соціал-демократією, тому рожево-малиновий колір прапора і жовта троянда – цілком зрозумілі людям символи партії. Партійний з’їзд показав, що соціалісти остаточно очистилися від пристосуванців, зрадників інтересів народу, олігархів і є партією європейського типу – партією від народу, яка представляє інтереси простих людей, а не можновладців та олігархів. ХХ-й з’їзд СПУ є з’їздом очищення, відмежування, оновлення організаційно-партійної та ідеологічної роботи.
Під час прес-конференції кореспонденти мали змогу отримати відповіді на питання, що більш за все їх турбують.
 
Кор.: Чи плануєте балотуватися на посаду міського голови м.Кіровограда?
Садовий М.І.: У нас в обласному комітеті є більш молоді люди, які й будуть балотуватися на міського голову м.Кіровограда.
 
Кор.: У Вас в партії зараз немає олігархів. А що Ви будете робити, якщо такі з’являться?
Садовий М.І.: Будь-яка людина має право вступати до партії, але олігархи до керівництва партії допущені не будуть.
 
Кор.: Чи витримуються квоти щодо 30% представництва жінок у списках кандидатів у депутати від СПУ?
Садовий М.І.: Ми приблизно витримуємо 30% жінок у списках кандидатів у депутати.
 
Кор.: Ви доктор наук, професор. Що буде з Вашою науковою діяльністю після обрання на посаду Голови СПУ?
Садовий М.І.: Я нічого не залишаю. Я буду продовжувати займатися науковою роботою. До керівництва партії прийшов не сам Садовий, а прийшла нова команда. Команда, яка буде вирішувати все колегіально, але це не знімає індивідуальної відповідальності і з мене теж.
 
Кор.: Чи візьмете Ви «на борт» колишніх члені КПУ, адже цю політичну силу заборонили, і вони не зможуть взяти участь у виборах до місцевих органів влади?
Садовий М.І.: Будь-яка людина має право вступати до СПУ, якщо вона дотримується соціал-демократичної ідеології. Крім того, у нас в партії є випробувальний термін (півроку).
 
Кор.: Хто Ваш виборець?
Садовий М.І.: Ми орієнтуємося на людей, які живуть на заробітну плату: лікарі, вчителі, ринковий пролетаріат, ті, хто працюють на землі, та інші. 
 
Кор.: Хто очолить списки від СПУ до Кіровоградської обласної та міської рад?
Садовий М.І.: У нас в області начальником виборчого штабу є Дробін Андрій Анатолійович. Він і формує списки. За попередньою домовленістю список до обласної ради буду очолювати я, а до міської ради – Дробін Андрій Анатолійович.
 
Прес-центр Кіровоградського ОК СПУ
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 541 | Додав: admin


Пошук
Форма входу
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz