Четвер, 02.05.2024, 12:43
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2015 » Травень » 6 » До 70-річчя Великої Перемоги
21:05
До 70-річчя Великої Перемоги
70 років тому підписанням Акту про беззастережну капітуляцію німецьких збройних сил було завершено війну з гітлерівською Німеччиною. Перемога в цій кривавій, жорстокій бійні – результат спільної боротьби об’єднаних сил Антигітлерівської коаліції.
За десятки років, що минули, світ кардинально змінився. Під впливом історичних фактів і документів, які стали доступними для дослідників і громадськості, в загальній суспільній свідомості відбулося значне переосмислення причин і наслідків Другої світової війни.
Не оминули глобальні інформаційні процеси й українське суспільство. В результаті у значної частини громадян України сформувалися діаметрально протилежні оцінки подій Другої світової війни. Скажімо, одні вважають, що вояки ОУН-УПА є послідовними борцями за українську незалежність, для інших - вони залишаються пособниками німецьких окупантів, як ця роль їм і була визначена радянською пропагандою; для одних та війна є Другою світовою, інші ж, виокремлюють у її межах радянсько-німецьку, яку називають Великою Вітчизняною Війною. І це об’єктивна реальність, яка існуватиме доти, доки живуть учасники і свідки тих подій – носії полярних суспільних думок.
Водночас величезний внесок нашого народу у спільну перемогу над гітлерівським нацизмом є незаперечним, загальновизнаним міжнародним співтовариством. І зовсім невипадково Україні, як одній із держав, котрі найбільше потерпі¬ли від фашистської агресії, було надано право брати участь у створенні ООН - міжна¬родної організації безпеки, заснованої у травні 1945 року.
Кожен п’ятий наш співвітчизник поклав своє життя на вівтар Перемоги. Бійці Червоної Армії і національного опору, партизани і підпільники, трудівники тилу в заводських цехах і на полях показали неперевершені взірці мужності, героїзму і самопожертви в ім’я свободи і незалежності нашої Вітчизни.
Натомість викликає подив тенденційна і незграбна спроба нинішньої української влади під приводом необхідності боротьби з наслідками і загрозами тоталітаризму ігнорувати незаперечний факт, що у свідомості багатьох поколінь перемога у війні проти фашизму асоціюється з Червоною Армією, червоним прапором Перемоги, радянськими орденами і медалями, іншими відзнаками фронтової звитяги - символами героїзму, військової доблесті і честі.
Не заперечуючи логічну необхідність встановлення 8 травня Дня пам’яті та примирення, як данину всім незліченним жертвам війни, однак не можна погодитись зі спробами принизити значення Дня Великої Перемоги.
9 травня співзвучне найглибшим почуттям гордості за нашу країну, безмежної вдячності мільйонам кращих синів і дочок України за звільнення Європи від нацизму, за те, що, не шкодуючи власного здоров’я і самого життя, вони відстояли свободу і незалежність нашої Вітчизни.
Визначальне завдання будь-якої влади – гуртувати суспільство для вирішення його найнагальніших проблем. 70-річчя Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками мало би стати подією, яка об’єднує весь народ України, незалежно від політичних, партійних, конфесійних чи будь-яких інших уподобань та відмінностей.
Приклад переможців - наших батьків, дідів і прадідів - може і повинен надихати нинішні покоління українських громадян на захист України від абсолютно конкретного, безжального і підлого ворога - великодержавного російського шовінізму, котрий прагне реваншу, намагаючись привласнити перемогу над нацизмом, переглянути підсумки історичного розвитку Європи після Другої світової війни на свою користь.
Соціалістична партія України закликає українську владу, політичні партії, громадські організації та рухи до виваженості й толерантності, поваги до наших спільних традицій і національних почуттів, бути гідними пам’яті загиблих героїв, не маніпулювати подіями і фактами, не провокувати недовіру і протистояння в суспільстві.
Лише за такої умови можна досягти громадянського порозуміння, злагоди і примирення, зрештою, консолідації українського суспільства, об’єднання і зміцнення української нації, так необхідного для захисту суверенітету й незалежності України, вирішення інших нагальних проблем.
Сьогодні, можливо, як ніколи раніше, українському народові потрібна монолітна згуртованість і єдність у боротьбі за свою державу, за мир на нашій багатостраждальній землі, за краще - європейське майбутнє для наших дітей і онуків.

Голова СПУ М. Рудьковський
29 квітня 2015 року
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 440 | Додав: admin


Пошук
Форма входу
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz