Четвер, 02.05.2024, 15:18
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2015 » Травень » 6 » Підвищенню комунальних тарифів - Ні!
20:59
Підвищенню комунальних тарифів - Ні!
Оголошене Кабінетом Міністрів України безпрецедентне підвищення тарифів на комунальні послуги неминуче призведе до подальшого зубожіння абсолютної більшості населення, загострення політичного протистояння в суспільстві, матиме згубні соціально-економічні наслідки для держави.
В умовах, коли відповідно до стандартів ООН за межею бідності проживає понад 80% населення України, уряд Яценюка до кінця нинішнього року планує підняти ціну на газ в 3-7 разів, підвищити тарифи на тепло більше, ніж у півтора разу, на воду – до 100%, на електроенергію – до 150%. В результаті громадяни України витрачатимуть на оплату комунальних послуг понад 70% середньомісячного доходу, тоді як у країнах Євросоюзу, куди ми прагнемо, даний показник становить не більше 20%.
Влада запевняє, що малозабезпеченим сім’ям буде надана допомога від держави через механізм субсидій. Як буде діяти цей механізм на практиці, - ще невідомо, натомість цілком очевидно, що в умовах подальшого скорочення реальних доходів населення, нестримної інфляції, відсутності індексацій мінімальних пенсій та інших соціальних виплат кількість тих, хто не зможе сплачувати комунальні послуги, буде лише зростати. Що, в свою чергу, спричинить неконтрольоване загострення кризи неплатежів, остаточно руйнуючи житлово-комунальну галузь.
Соціалістична партія України рішуче засуджує дії Кабінету Міністрів, які призводять до тотального збідніння українських громадян, відкидаючи їх за межу виживання.
Врешті-решт влада повинна усвідомити, що існуючі проблеми житлово-комунального господарства можна вирішити лише шляхом тривалих, добре продуманих реформ, ліквідації монополізму, корупції та посадових зловживань в енергетичній галузі, а не черговим підвищенням тарифів на комунальні послуги.
В ситуації, що складається, ми звертаємося до Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради України з категоричною вимогою не допустити анонсованого безпрецедентного підвищення комунальних тарифів та цін на природний газ.
Ми вимагаємо:
1. Забезпечити безумовне виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги», яким визначено, що регулювання тарифів на житлово-комунальні послуги повинно здійснюватися з урахуванням досягнутого рівня соціально-економічного розвитку, забезпечення соціального захисту населення, відповідності тарифів кількості та якості наданих послуг.
2. Протягом року реалізувати загальнодержавну програму оснащення наявного житлового фонду засобами обліку споживання газу, води й тепла, щоб люди мали змогу платити за фактично отримані їх обсяги, а не за грабіжницькими завищеними нормами споживання.
3. За рахунок спрямування на потреби населення видобутого в Україні природного газу знизити загальну вартість житлово-комунальних послуг до розміру, що не перевищує 20% середньомісячного доходу сім’ї.
4. Невідкладно провести індексацію соціальних виплат, а також підвищити прожитковий мінімум до рівня, який реально забезпечує нормальне функціонування організму людини, збереження її здоров’я, задоволення основних соціальних і культурних потреб, до чого й зобов’язує владу Конституція України.

Голова СПУ М. Рудьковський
29 квітня 2015 року
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 417 | Додав: admin


Пошук
Форма входу
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz