Субота, 27.04.2024, 13:38
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2015 » Березень » 17 » Політвиконком СПУ дав оцінку діям ''ліквідаторів''
11:35
Політвиконком СПУ дав оцінку діям ''ліквідаторів''
12 березня 2015 року в місті Києві під керівництвом Голови СПУ Миколи Рудьковського відбулося засідання Політвиконкому Соціалістичної партії України.

У його роботі взяли участь члени Політвиконкому: перший заступник Голови СПУ Олена Дмитренко, заступник Голови СПУ, перший секретар Київського обкому СПУ Василь Сільченко, заступник Голови СПУ Юрій Букарєв, перший секретар Полтавського обкому СПУ Степан Бульба, перший секретар Житомирського обкому СПУ Олег Пінський, перший секретар Кіровоградського обкому СПУ Микола Садовий, перший секретар Сумського обкому СПУ Леонід Мордовець, перший секретар Харківського обкому СПУ Олександр Дубінський, секретар Київського міському СПУ Петро Тігунов.

Політичний виконавчий комітет СПУ заслухав інформацію заступника Голови СПУ з питань організаційно-партійної роботи Василя Сільченка щодо графіку проведення звітно-виборчих конференцій в обласних організаціях СПУ і спланував участь керівників партії у їхній роботі.

Основним питанням порядку денного стало звернення делегатів ХХІ конференції Хмельницької обласної організації СПУ та пленуму Черкаського обкому СПУ. На жаль, питання довелося розглядати без участі перших секретарів цих обкомів СПУ – Геннадія Савосіна й Олексія Малиновського, які не з’явилися для участі в роботі Політвиконкому, хоча й були запрошені.

У результаті обговорення Політичний виконавчий комітет СПУ прийняв Постанову, в якій, зокрема, говориться:

«У газеті «Товариш», що формально залишається органом СПУ, але фактично нині не відображає офіційної позиції партії, опубліковано звернення делегатів ХХІ конференції Хмельницької обласної організації СПУ до соціалістів Хмельниччини та пленуму Черкаського обласного комітету партії до соціалістів Черкащини.

Дані звернення містять схожі за формою та суттю заклики до членів своїх організацій щодо виходу з СПУ і вступу до лав іншої партії.

Практично одночасна поява таких провокаційних звернень свідчить про скоординовані дії, спрямовані на руйнування ідейної єдності та організаційної цілісності Соціалістичної партії України. Вони є абсолютно неприйнятними не тільки з позиції партійної етики, але, що головне, з погляду дотримання статутних норм.

Таке зухвале порушення Статуту СПУ з боку цих керівників партійних організацій вимагає принципової оцінки і відповідного реагування.

Політвиконком Соціалістичної партії України постановляє:

1. Визнати звернення делегатів ХХІ конференції Хмельницької обласної організації та пленуму Черкаського обкому СПУ до членів своїх організацій щодо переходу в іншу партію такими, що не відповідають Закону України «Про політичні партії України» та нормі Статуту СПУ п.п.2.1, 2.3., де зазначено, що членство в партії є фіксованим і припиняється, зокрема, у випадку подачі особистої письмової заяви.

2. Зобов'язати перших секретарів Хмельницького та Черкаського обкомів СПУ Савосіна Г.А. і Малиновського О.П. неухильно дотримуватись положень статті 1 Закону України «Про політичні партії України», діяти в рамках Статуту СПУ, поважати особисту думку кожного члена партії щодо добровільності перебування в тій чи тій політичній організації та персонально офіційно визначитися із членством в СПУ.

3. Попередити перших секретарів Хмельницького обкому СПУ Савосіна Г.А. та Черкаського обкому СПУ Малиновського О.П. про неприпустимість агітації членів своїх організацій щодо вступу до іншої партії. Такі дії, по суті, рівнозначні закликам до ліквідації СПУ.

4. Першому секретарю Хмельницького обкому СПУ Савосіну Г.А. надати Політраді СПУ письмове пояснення щодо членства в СПУ колишнього секретаря Хмельницького обкому Манакова О.В, який, за даними Реєстру Мін'юсту України, наразі є членом Політради ПП «Соціалісти».

Окремим рішенням Політвиконком СПУ доручив керівництву партії невідкладно звернутися до правоохоронних органів з метою припинення незаконного видання газети «Товариш» особами, не уповноваженими на це Соціалістичною партією України.

Прес-служба СПУ
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 490 | Додав: admin


Пошук
Форма входу
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz