Субота, 04.05.2024, 02:02
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2014 » Грудень » 10 » Політрада СПУ: відповідальність, прагнення до змін
13:55
Політрада СПУ: відповідальність, прагнення до змін
29 листопада в місті Києві під керівництвом Голови СПУ Миколи Рудьковського відбулося спільне засідання Політради і Центральної контрольної комісії Соціалістичної партії України.

Слід особливо відзначити, що вперше після ХХ з’їзду СПУ в роботі даного засідання Політради і ЦКК узяли участь представники усіх обласних організацій Соціалістичної партії України.

Учасники засідання заслухали доповідь Політвиконкому СПУ «Про ситуацію в СПУ і першочергові завдання з подолання затяжної внутріпартійної кризи», з якою виступила перший заступник Голови СПУ Олена Дмитренко.

Відразу ж після доповіді було прийнято рішення про обрання до складу Політради СПУ першого секретаря Вінницького обкому партії Ніну Ковальчук, першого і другого секретарів Запорізького обкому СПУ - Валерія Кузнєцова і Сергія Чадова, а також першого секретаря Київського обкому СПУ Василя Сільченка, аби забезпечити їм можливість повноцінної участі в роботі Політради, тобто не лише в обговоренні питань порядку денного, але й у прийнятті рішень.

В обговоренні доповіді виступили секретар Донецького обкому СПУ Олег Рибаков, член Теоретичної ради СПУ Ігор Панюта, перший секретар Закарпатського обкому Іван Свистак, секретар Житомирського обкому Михайло Дімонт, член Політради від Тернопільської обласної організації СПУ Сергій Цвик, перший секретар Черкаського обкому Олексій Малиновський, перший секретар Сумського обкому Леонід Мордовець, перший секретар Хмельницького обкому СПУ Геннадій Савосін, перший секретар Чернівецького обкому Світлана Кучерява, голова Ради ветеранів СПУ Віль Ромащенко, перший секретар Івано-Франківського обкому Ярема Овчарчин, перший секретар Луганського обкому Володимир Мілейко, перший секретар Кіровоградського обкому Микола Садовий, перший секретар Запорізького обкому Валерій Кузнєцов, перший секретар Полтавського обкому Степан Бульба, перший секретар Київського міськкому Сергій Козаков, другий секретар Кіровоградського обкому СПУ Олександр Гавриленко та інші.   

Характеризуючи нинішню ситуацію в СПУ, у прийнятій постанові Політради говориться: "Партія продовжує перебувати в кризовому стані. Сьогодні ми пожинаємо плоди багаторічних політичних і кадрових помилок, залаштункових інтриг, сліпої віри в політичну прозорливість О.Мороза, власного угодовства, а головне – впертого небажання всі ці речі визнавати і будь-що змінювати.

Є ще один цілком об’єктивний чинник. Понад двадцять років антисоціалістичної пропаганди, фатальний вступ у коаліцію з ПР і КПУ знову (після нетривалого підйому авторитету СПУ під час акцій «Україна без Кучми» і «Повстань, Україно!» 2000-2004рр.) дав основи широким верствам населення розчаруватися в СПУ.

Бурхливі події 2013-2014 років остаточно виштовхнули СПУ на політичне узбіччя. Не якісь представники правих, радикальних, лжепатріотичних, підконтрольних олігархам політичних організацій мали б очолювати Майдан, а соціалісти. Бо то було фактично повстання за соціальну справедливість, яке згодом – вкотре - увійшло в береги чергової імітації ліберально-демократичних перетворень.

Очевидний висновок: без докорінного оновлення СПУ не може мати перспективи. По суті, партію слід будувати заново. А це набагато складніше, ніж у 1991-му – році заснування Соцпартії. Тоді за СПУ не тягнувся хвіст помилок, дрібного політиканства, низки зрад і розчарувань.

Водночас необхідно наголосити: абсолютна більшість тих, хто залишився в СПУ, прагнуть зберегти і реформувати нашу партію, повернути їй довіру мільйонів українських громадян, усіх прихильників європейського демократичного соціалізму".

Проаналізувавши ситуацію в партії, що склалася в результаті протидії колишнього Лідера СПУ П.Устенка виконанню рішень ХХ з’їзду, Політрада постановила добитися легітимізації ХХ з’їзду СПУ. З цією метою учасники засідання звернулися до Міністерства юстиції України з вимогою невідкладно зареєструвати Статут СПУ у відповідності з рішеннями ХХ з’їзду партії.

Політвиконкому СПУ доручено розробити план реформування партії на основі пропозицій обласних, районних і міських партійних комітетів та протягом місяця затвердити його на засіданні Політради.

З доповіддю «Про підготовку до наступних виборів у органи місцевого самоврядування» виступив член Політвиконкому партії, перший секретар Харківського обкому СПУ Олександр Дубінський.

Учасники засідання констатували, що представники ліберально-олігархічних кіл, які закріпили свою владу в результаті позачергових парламентських виборів, не поспішають з проведенням реформ, без чого подолання глибокої, всеосяжної кризи в нашій країні просто неможливе.

В той же час очевидно, що справжнє реформування суспільного життя не відповідає інтересам як попередньої, так і нинішньої владної верхівки. За цих обставин керівники вищої влади і обраних до Верховної Ради політичних сил – виразників інтересів олігархічних кланів, пояснюючи причини нездійснення задекларованих ними реформ, можуть вдатися до позачергових виборів до органів місцевого самоврядування.

СПУ має бути готовою до такого повороту подій, щоб об’єднати всіх виборців - прихильників ідей соціальної справедливості для перемоги на виборах.

Постановою Політради передбачено низку заходів, спрямованих на конкретну підготовку до місцевих виборів. В умовах глибокої системної кризи, яка продовжує загострюватися, основну увагу визначено зосередити на роботі по захисту соціально-економічних інтересів людей, вирішенню проблемних питань місцевого і загальносуспільного значення.

Політрада СПУ також проаналізувала ситуацію стосовно газети «Товариш».

При цьому було відзначено, що після ХХ з’їзду колишній Лідер СПУ П.Устенко рішенням нелегітимного складу Політвиконкому відсторонив від роботи головного редактора газети «Товариш» Павла Квіту і керівника редакції Людмилу Стародуб. Тим самим випуск газети партії було заблоковано. Натомість під управлінням незаконно призначеного виконувачем обов’язків головного редактора Д.Русака організовано випуск газети, яка розповсюджується під назвою «Товариш», поширюючи інформацію, спрямовану на дискредитацію соціалістів, делегатів ХХ з’їзду, які висловили недовіру колишньому керівництву СПУ на чолі з П.Устенком і відправили його у відставку.

Політрада доручила Політвиконкому вжити невідкладні заходи щодо відновлення контролю за виданням газети СПУ «Товариш». Окрім того, запропоновано проаналізувати пропозиції щодо заснування нового громадсько-політичного видання, створити новий сайт СПУ, а також реалізувати інші заходи для кардинального удосконалення інформаційного забезпечення діяльності партії.

Політрада партії обрала Василя Сільченка заступником Голови СПУ з питань організаційно-партійної роботи. Заслухавши інформацію члена Політвиконкому СПУ Степана Бульби, Політрада одностайним рішенням вивела зі складу Теоретичної ради СПУ заступника Голови Теоретичної ради позапартійного М.Олівенського.

Засідання Політради і ЦКК Соціалістичної партії України відбулося в дусі товариськості та взаємоповаги, турботи і високої відповідальності за рішення, що приймалися, за майбутнє СПУ – єдиної української політичної партії, ідеологічною основою якої є ідеї і принципи, проголошені Стокгольмською Декларацією Соціалістичного інтернаціоналу 1989 року.

Прес-служба СПУ
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 489 | Додав: admin


Пошук
Форма входу
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz