Понеділок, 29.04.2024, 07:04
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2014 » Жовтень » 7 » Блок Лівих Сил хоче повернути ліву ідеологію в Україну
22:12
Блок Лівих Сил хоче повернути ліву ідеологію в Україну
Вчора в Кіровоградському прес-клубі було презентовано Блок Лівих Сил. Лідери нової політичної сили розповіли, з якою метою об’єдналися та яку позицію відстоюють, йдучи на позачергові парламентські вибори.

Так, Володимир Шемаєв, голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Демократична спілка студентів «Студентська платформа» повідомив: «Блок Лівих Сил України – це нова політична сила: молода, лівоцентристська, українська і проєвропейська за змістом. В серпні цього року, в місті козацької слави Батурин, зібралися ліві, лівоцентристські, демократичні партії, громадські організації, в тому числі, молодіжні та об’єднаня валютних позичальників «Кредитний Майдан». Всі разом ми дійшли висновку, що в умовах, коли погіршується соціально-економічна ситуація в державі, коли країна, фактично, веде гібридну війну з зовнішнім агресором, ліві сили і лівоцентристи повинні об’єднатися. У вересні відбувся з’їзд Блоку Лівих Сил, до якого увійшли практично всі учасники: СПУ, «Справедливість», представники організації «Кредитний майдан», студентська платформа, молодіжний рух «Спека», регіональні профспілкові організації. Ми висунули 109 кандидатів по списках на вибори до Верховної Ради та 42 мажоритарників, практично по всіх округах в Україні».

Володимир Шамаєв також додав: «Нині уряд каже, що ми живемо в умовах війни, що відбувається на сході. І ми це визнаємо. Наші активісти так само підтримують військових. Але, як казав президент, навіть в умовах війни, ми не можемо забувати про реформи. Люди виходили на Євромайдан і в Києві, і в Кіровограді, і в інших містах проти корупції, проти олігархів, стояли за соціальну справедливість, за європейські стандарти. Та, на жаль, ще й досі ми не побачили жодної реформи, ні в соціальній, ні в економічній сфері. Натомість, сьогодні уряд пропонує, в якості антикризових заходів, мораторій на зарплати, пенсії, стипендії. Це значить, що наступного року, після цієї інфляції у 19 %, а реально вона набагато більша, населення буде вдвічі бідніше. Урядом пропонується подальше зниження податків для підприємств. Ми виступаємо проти цього. Наша пропозиція – підняти податки для крупних підприємств, особливо для тих, які використовують українську сировину, дешеву рочобу силу і отримують надприбутки.

За словами Володимира Шамаєва, Блок Лівих Сил разом з іншими організаціями розробили кілька програм для побудови соціально-справедливих умов в державі. Мова йде про створення робочих місць, сприяння економічному розвитку, соціальну справедливість (рівний доступ до соціальних благ), систему пільг і соціальної допомоги, створення якісної і комфортної інфраструктури.

А Юрій Букарєв, голова громадської організації «Кредитний Майдан» зауважив, що блок об’єднався заради однієї мети – щоб повернути ліву ідеологію в Україну, бо нині вона дескридитована: «Верхівка Компартії зрадила не тільки своїх виборців, а й увесь український народ. Та історія покарає винних в тому, що відбувається в Україні. Винні обов’язково знайдуться, а в парламент прийдуть, не олігархи та популісти, а нові справедливі і адекватні люди. Треба нарешті забути про лідерські партії, бо досить з нас панів, князьків, царів, божків, які їздять на лексусах і вказують, зо що нам голосувати. Треба вже переходити до партій ідеологічного спрямування. У наших списках немає жодного олігарха, немає банкірів та міністрів. А сьогодні ми проїхалися вулицями Кіровограда і побачили багато знайомих облич на релкамних площах. Ще вчора ті люди носили олігархам портфелі, а сьогодні красуються на бігбордах. Нам потрібно повертатися до партій лівоцентристського спрямування, бо ліва ідеологія, яка є поміркованою, принесе мир в Україну. Треба зрозуміти, що в Україні йде дві війни. Окрім тієї, що на сході, ще й війна між олігархами. Ми повинні змінити нині пріоритети, підтримати молодь, яка дбає про патріотизм».

Під час прес-конференції лідери Блоку Лівих Сил представили кандидатів-мажоритарників, які балотуватимуться по Кіровоградській області.

Зокрема Сергій Самородченко є кандидатом в народні депутати по 102-му виборчому округу. Один з лозунгів, який він пропагує – «Дістало! Голосуй не за гроші – голосуй за себе!».

«Мені було складно зважитися, - розповів Сергій Самородченко. – Але коли я побачив тих кандидатів, які почали реєструватися, порадився із жителями селища Онуфріївка, місцевими підприємцями і прийняв рішення балотуватися. Мої програмні завдання, зокрема, скорочення депутатського корпусу до 250 осіб та підняття мінімальної зарплати, складно буде вирішувати, але над ними треба працювати і робити в цьому напрямку все можливе».

Кандидат в народні депутати по 100-му виборчому округу Алла Поліщук додала: «Через події в країні, ми побачили, хто з олігархів та посадовців, чого вартий. Вірити в їхні слова ми вже більше не будемо».

Категорія: Місто Кіровоград | Переглядів: 560 | Додав: admin


Пошук
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz