Понеділок, 29.04.2024, 21:49
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2014 » Вересень » 5 » Політвиконком СПУ намітив формати участі соціалістів у парламентських виборах-2014
21:38
Політвиконком СПУ намітив формати участі соціалістів у парламентських виборах-2014
30 серпня в місті Києві відбулося розширене засідання Політичного виконавчого комітету Соціалістичної партії України за участю перших секретарів обласних комітетів.

Перед початком роботи учасники засідання хвилиною мовчання вшанували пам’ять Валентини Петрівни Семенюк-Самсоненко.
З аналізом ситуації в країні, зокрема у Верховній Раді, в умовах оголошених Президентом позачергових виборів, виступив Голова СПУ народний депутат Микола Рудьковський. Наразі він повідомив про можливі зміни до закону про вибори до Верховної Ради, наголосивши на очевидній відсутності у влади бажання виконати одну з основних вимог Майдану – провести вибори за відкритими партійними списками, що дало б змогу значно очистити парламент від олігархів і представників олігархічних кланів.
Інакше кажучи, нова влада не поспішає виконувати свою обіцянку – жити по-новому, з якою вона йшла на президентські вибори. Натомість позиція соціалістів залишається незмінною – вибори мають відбутися за відкритими партійними списками, прохідний бар’єр повинен бути знижений, нарешті, блоки політичних партій повинні отримати право участі у парламентських виборах.
Микола Рудьковський проінформував учасників засідання про ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва про відмову в задоволенні позивних вимог колишнього Лідера СПУ Петра Устенка щодо начебто незаконності реєстрації Державною реєстраційною службою України Миколи Рудьковського як Голови СПУ. Водночас він звернув увагу на те, що П.Устенко і його нинішнє нечисленне оточення продовжують свої спроби не допустити СПУ до участі у позачергових парламентських виборах, ініціюючи нові звернення у судові інстанції.
За таких обставин є необхідність розглянути інші формати участі соціалістів у цих виборах. Наприклад, у складі Блоку лівих сил України, створеному за ініціативи СПУ на Всеукраїнському форумі лівих і лівоцентристських сил 2 серпня ц.р. в місті Батурині. Це тим більш логічно, що праві партії, по суті, вже прийняли рішення про об’єднану участь у виборах до Верховної Ради, у складі проголошеного Блоку Петра Порошенка.
– Наше ціль – повернути соціалістів у парламент, що дасть змогу реально впливати на ефективне вирішення завдань соціального захисту простих людей в умовах подальшого загострення економічної кризи. Досягнення цієї мети - в інтересах усього українського народу, адже відтоді, як не стало соціалістів у Верховній Раді, парламент не прийняв жодного закону, який би захищав соціальні права українських громадян. Саме таким є основний підсумок діяльності політичних сил, представлених сьогодні у Верховній Раді.
Натомість ми маємо програму дій, розроблену кращими науковцями на основі світового досвіду, реалізація якої забезпечить розбудову соціально справедливої держави шляхом відродження українського виробництва, підвищення ролі держави в економічних процесах, ліквідації монополізму, котрий знищує будь-які перспективи розвитку малого і середнього бізнесу в країні, - підкреслив Микола Рудьковський.
В обговоренні питання порядку денного взяли участь перші секретарі обласних комітетів СПУ: Волинського - Ярослав Костюк, перший секретар Сумського - Леонід Мордовець, Полтавського – Степан Бульба, Харківського – Олександр Дубінський, Вінницького – Ніна Ковальчук, Житомирського – Олег Пінський, Чернівецького – Світлана Кучерява, Чернігівського – Дмитро Герасименко, Луганського – Володимир Мілейко, Миколаївського – Тетяна Одинцова, Рівненського – Валентина Петрук, перший заступник Голови СПУ Олена Дмитренко, Голова ЦКК партії Микола Салтановський, головний редактор газети «Товариш» Павло Квіта, другий секретар Кіровоградського обкому партії Олександр Гавриленко, член Політради СПУ від Івано-Франківської обласної організації партії Богдан Цюрак, член Політради СПУ від Тернопільської обласної організації партії Сергій Цвик, представник молодіжного крила СПУ Юрій Букарєв та інші.
Перший секретар Донецького обкому СПУ Марина Вайсер у своєму виступі проінформувала присутніх про суспільно-політичну ситуацію в області, від імені соціалістів Донбасу і їхніх прихильників висловила вдячність керівництву СПУ, Голові партії народному депутату Миколі Рудьковському за постійну допомогу і підтримку, послідовну позицію, спрямовану на повернення миру в східні регіони країни.
Прийнятою Постановою Політвиконкому СПУ підтверджено обов’язковість участі соціалістів у дострокових виборах до Верховної Ради, дано доручення Голові партії Миколі Рудьковському проаналізувати варіанти формату участі СПУ в виборах з урахуванням можливих змін у виборчому законодавстві, на основі чого організувати протягом найближчого часу проведення засідання Політради для прийняття остаточного рішення. Обласним комітетам СПУ доручено в найближчий термін завершити підбір кандидатур для участі у парламентських виборах для розгляду і затвердження на засіданні Політради. Також намічено порядок вирішення основних питань всебічного забезпечення виборчої кампанії.
Засідання Політвиконкому Соціалістичної партії України відбулося в атмосфері конструктивізму, товариськості та взаємоповаги.



Газета "Товариш"
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 449 | Додав: Administrator | Теги: СПУ


Пошук
Форма входу
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz