Понеділок, 29.04.2024, 20:26
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2014 » Вересень » 4 » А як же з обіцянкою — «жити по-новому»?
21:30
А як же з обіцянкою — «жити по-новому»?

Оновлення законодавчої влади відміняється - у новому парламенті залишаться олігархи і "стара гвардія".

Як відомо, на 26 жовтня в Україні заплановані дострокові вибори до Верховної Ради, що є однією з головних вимог Майдану. Українці втомилися від нинішніх "слуг народу", які підтримують терористів на Донбасі, корупціонерів, олігархів, турбуються виключно про власне збагачення і процвітання.

Проте новообраний Президент і політичні сили, які прийшли до влади завдяки Майдану, схоже, не бажають виконувати свою обіцянку – провести вибори на основі відкритих партійних списків. Уже заявлено, що новий склад парламенту обиратимемо за колишньою, запровадженою ще при Януковичі змішаною системою, а саме: 225 народних депутатів вибиратимемо за закритими партійними списками, ще 225 - в одномандатних округах, прохідний бар'єр - 5%.

Як мовиться, гірше не придумаєш. Тим самим нинішня влада переконливо демонструє, що не прагне ніякого оновлення. Виходить майже як у Губермана: "Ты вождей этих, Боже, прости, их легко, хлопотливых, понять: им охота народ наш спасти, но притом ничего не менять". Але як же тоді оцінювати гучні передвиборні обіцянки "жити по-новому"?

Однак якщо більшість нинішніх народних обранців і парламентські політичні сили влаштовує стара наскрізь корупційна виборча система, то у більшості наших громадян зовсім інша позиція. 2 вересня під стінами Верховної Ради Соціалістична партія разом з політичними і громадськими організаціями, об'єднаними у Блок лівих і лівоцентристських сил України, провела акцію протесту з вимогою внесення до Закону змін, які передбачають відкриті партійні списки.

Також лунала вимога понизити прохідний бар'єр, до того ж встановлювати його відповідно до кількості партій, які беруть участь у виборчих перегонах, гарантувавши умову, щоб Верховна Рада формувалася на основі волевиявлення конституційної більшості виборців. Це послужить демократизації єдиного органу законодавчої влади держави, зменшить його залежність від великого капіталу, сприятиме представникам простого народу бути обраними в парламент.

Слід зазначити, що з подібними вимогами щодо зміни виборчого законодавства прийшли також свободівці. Проте замість того, щоб спільними зусиллями домагатися від чинної влади виконання цих вимог, вони почали виявляти словесну агресію щодо лівих сил. Тим самим демонструючи свою деструктивну позицію і нездатність до об'єднання навіть там, де це необхідно в ім'я інтересів усього народу. Зайвий раз доводячи, що у представників цієї партії на першому місці власний піар, а не консолідація суспільства заради вирішення насущних проблем України.

Натомість, коментуючи безвідповідальні дії політичних опонентів, заступник Голови СПУ з агітаційно-політичної роботи Юрій Букарєв зауважив: «Зараз дуже нелегко відновити віру населення в ліву ідею, але, не зважаючи ні на що, ми й надалі будемо відстоювати права людей, захищати їхні інтереси, адже для нас проста людина - понад усе. І  тому, як би хто до нас не ставився і які б не чинив перешкоди, ми будемо робити свою справу послідовно й наполегливо».

Газета "Товариш"

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 413 | Додав: Administrator | Теги: Жити


Пошук
Форма входу
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz