Субота, 04.05.2024, 18:36
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2014 » Березень » 10 » Постанова пленуму обласного комітету Соціалістичної партії України
16:39
Постанова пленуму обласного комітету Соціалістичної партії України
На анонсованому засіданні  Політради СПУ 15 березня 2014 року  обговорюватиметься  політична ситуація в Україні після розпаду режиму Януковича  та  формуватиметься  позиція партії щодо дострокових  виборів президента,  можливих  дострокових парламентських та місцевих виборів.
Для якісної підготовки   цих питань на засідання Політради СПУ на початку березня 2014 р. відбувся пленум обласного комітету СПУ. Метою пленуму було максимально врахувати точку зору  первинок партійних організацій та рядових партійців оцінці подій останнього часу,   виходячи  з  заяв  Політвиконкому СПУ, звернень лідера СПУ, публікацій  в газеті «Товариш»,  аналітичної  записки Голови Теоретичної ради СПУ  О.Мороза, СПУ.
На пленумі заслухано та обговорено доповідь бюро обкому «Про зміну влади в країні, області, районах та завдання обласної організації з підготовки до наступних виборів».  
Пленум обком констатував, що влада партії Регіонів, яка одноосібно правила державою більше ніж 3 роки, скомпрометувала себе в повному обсязі і показала суспільству, що потурання правами і свободами громадян приводить до краху.  Останні події в Україні вже не є кризою. Є всі ознаки буржуазної революції: «верхи» не можуть керувати по старому, а «низи» не можуть жити по старому. «Низи» у нинішній суперкризі не мають свого лідера, який би запропонував шляхи до кращого життя тих, хто створює матеріальні блага. Немає у «низів», та тих хто був на майдані й стратегічних цілей. Є одне – змінити владу одних буржуа на других. Немає відповіді на запитання: а що далі?  Це уже третя спроба здійснити революцію «зверху» руками «низів». Буржуазна опозиція вдруге приходить до влади, міняючи збанкрутілу нинішню владу за рахунок того, що «низи» не  можуть жити по старому.  Тому сталось лише чергове, третє за роки незалежності перевантаження влади. Від таких перезавантажень можливе затишшя на невеликий проміжок часу.
Як і раніше рушійною силою майдану є підприємці, які залучають людей на свою підтримку. Практично ці люди є найманими олігархами. Олігархи бояться істинного народного бунту, бо втратять прибутки, тому їх задовольняє лише зміна влади. Боротьба за владу і президентські амбіції лідерів опозиції, націоналізм, про фашизм, диктаторство уже призвели до загибелі людей. Постійні суспільно-політичні катаклізми супроводжують Україну всі роки незалежності. Відкат держави, після штучного розвалу СРСР, до дикого капіталізму, де все стало приватним, а прибутки тих, хто їх створює і тих, хто їх присвоює ніким, крім автомата Калашнікова не регулюються, привів Українське суспільство до рівня бідних африканських держав.  Вихід може бути один – заміна суспільно політичного устрою з капіталістичного та соціалістичний. Весь світ поступово їде таким шляхом.
Нині ситуація схожа на лютий 1917 р. Тоді В.І.Ленін визначив основне завдання для соціал-демократичної робітничої партії: завоювати маси, ради робітничих, солдатських та селянських депутатів і висунув три основні зрозумілі для кожного громадянина лозунги: землю селянам, заводи робітникам, мир народам. На часі скористатись вказаним методологічним підходом для Соціалістичної партії України. Для цього необхідно створити умови: наявність привабливого і знаного суспільством керівника партії; об’єднання всіх лівих політичних партій і на цій основі структурування первинних партійних організацій у кожному населеному пункті; наявність привабливих ЗМІ    парії; висунення зрозумілих кожному пересічному громадянину лозунги. Тому головним завданням обласної партійної організації є створення таких умов на місцях, а партії в цілому – створення таких умов по всій Україні.
Пленум обкому застерігає, що в суспільстві створені сприятливі умови для зміцнення неофашизму в Україні. Є об’єктивна загроза приходу до влади у найближчий рік-півтора профашистської партії.
Пленум вважає за необхідність взяти участь СПУ у майбутніх Президентських виборах, знайти свою нішу в них, розглянути питання про висунення кандидатом у Президенти відомого науковця, поміркованого майданівця (зокрема, О.Богомолець), молодого партійця тощо.
    Пленум визначив для повсякденної роботи використати лозунги: вся влада громадам; контроль за роботою влади; вибори суддів громадами; контроль за діяльністю прокурорів; пропорційний податок для всіх бізнесменів, підприємців та людей; конституційне обмеження доходів 1:4; гарантоване право на ціну прожиткового кошика відповідно до прожиткового рівня; відміна пенсійної реформи; гарантоване право на перше робоче місце випускникам навчальних закладів;  найом  голів виконавчих комітетів місцевих рад під конкретну програму і щорічний їх звіт; ЗМІ під контроль громад; ні фашизму в Україні; спокій на вулицях; повернути громадам награбоване; розвиток незалежних профспілок; державну службу за контрактом. Рекомендувати вказані лозунги на розгляд членам Політради СПУ.
Члени обкому звернулись до Голови СПУ М.М.Рудьковського з пропозицією ініціювати у Верховній Раді завершити політичну реформу у вигляді прийняття збалансованих шести основних законів: про Президента України; про Кабінет Міністрів України; про Верховну Раду України; про суддів; про прокуратуру; про місцеве самоврядування (такий підхід буде зрозумілим для пересічного громадянина з питання, що таке політична реформа).         
Пленум засуджує дії екстреміських угрупувань в Україні, які провели до тотальних знесень пам’ятників В.І.Леніна, відомих політичних діячів, воїнам-визволителям, насаджують насильницькі дії на зразок західних областей.
Пленум не поділяє дії влади Російської Федерації щодо введення військ на територію України і водночас засуджує дії нової Української влади, яка разом з екстремістами потурають права і свободи населення східної та південної України, республіки Крим, що привело до напруженої ситуації і заходів до захисту цього населення.
Учасники пленуму ініціюють у районних, міських, сільських радах заходи щодо необхідності стимуляції розвитку внутрішнього ринку, як основи економічної незалежності та нового підходу до розвитку виробництва та форм оподаткування.
        
Запропонували новій владі ліквідувати  безпредєл, корупцію, забезпечити вільний розвиток дрібного та середнього бізнесу без тиску на нього, ліквідацію двовладдя (ОДА, РДА та ради), зупинки медичної реформи, ліквідувати пенсійну реформу, повернутись до практики обрання судів громадянами.
Депутатам-соціалістам Кіровоградської міської ради запропоновано ввійти з пропозицією на сесію міськради щодо повернення у комунальну власність (в минулому комунальних) ринків, водоканалу, тепло генеруючих підприємств, авто та електротранспорту.

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 439 | Додав: Administrator | Теги: СПУ, Постанова


Пошук
Форма входу
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz