Субота, 27.04.2024, 10:35
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2014 » Січень » 31 » Заява бюро Кіровоградського обкому Соціалістичної партії України у зв’язку з ескалацією екстремістських дій в Кіровограді
10:21
Заява бюро Кіровоградського обкому Соціалістичної партії України у зв’язку з ескалацією екстремістських дій в Кіровограді
Протягом всього періоду незалежності Україну лихоманить. Ситуація доведена до економічного і політичного хаосу. Задумайтесь, у 2014 році Україні належить віддати борг у 6 млрд. дол., у 2015 р. – 9 млрд., а у 2016 р. – 16 млрд. Де їх взяти. У влади не вистачає політичної волі зорганізувати український бізнес на розвиток економіки. За зразок можна взяти дії Е.Рузвельта під час Великої депресії 1929-1936 років. Руйнацька економіка правовий нігілізм, злидні створили умови для формування незадоволення владою у значної кількості людей. Логічно, що вони виходять на вулицю з протестом. Але виходять мирно. Цим незадоволенням цинічно користуються радикально налаштовані молодчики. З періодичністю в 4 роки нині маємо 4-й майдан. І якщо раніше на майдані були помірковані лідери, то нині їх немає. Зараз на Євромайдані бал правлять польові командири націонал радикального об’єднання угрупувань «Правий сектор», «Тризуб»,«Патріот України», СНА, УНА-УНСО, «Білий молот», С-14, «Свобода», «Студентська свобода». Це, здебільшого послідовники ОУН-УПА. На початку ці угрупування не збирались нікого атакувати, але на майдані з’явились «сорокалітні» чоловіки, які підштовхнули молодь на штурм. Ці угрупування спочатку визначали життя київського майдану, а після 16 січня, за командою, розпочали захоплювати одну за одною обласні державні адміністрації силовими методами. Випадково? Ні. Все робиться за командою добре організованих і підготовлених бойовиків. Вони оперативно приїздять із Західної України в обласні центри України, професійно організовують захоплення ОДА і швидко зникають, а підбурені місцеві активісти за порушення чинного законодавства заарештовуються і потрапляють на лави підсудних. Тому ситуація не така вже й безпечна, як виглядить для пересічного громадянина, і в цьому криється небезпека для держави. Нищення пам’ятників, штурм приміщень, зіткнення на вулицях – прямий шлях до фашизму.

Чи може майдан існувати без коштів? Безумовно ні. Чи випадково якраз на час майдану США виділили 54 млн. дол. для підтримки демократії в Україні? Куди ці кошти йдуть? Чи випадково деякі Кіровоградські активісти 26 січня 2014 року намагались затіяти бійку із громадянами міста, які прийшли до приміщення ОДА для його захи сту? Чи випадково 27 січня 2014 р. народний депутат України від партії «Удар» С.Каплин закликав брати приміщення Кіровоградської міліції штурмом? Таких «чи» багато. Одна справа мирний протест, вимоги до влади і зовсім інше – погроми та захоплення приміщень. У Львові та деяких інших областях ліквідовано конституційні ОДА, паралізована вертикаль влади, ведуться записи до самооборони, посилаються люди на Київ і не лише. Безкоштовно? Безумовно ні. Кожен день Київського євромайдану обходиться до 9 млн. грн.

Пролилась кров у Києві, не обійшлось без сутичок і в Кіровограді завдяки приїжджих «гостей».

Ситуація в державі все більше стає не керованою та не контрольованою з боку влади і суспільства. На жаль деякими силовиками «підігрівається» відверте показове приниження особистої гідності затриманих осіб, що провокує неадекватну агресію і тотальну недовіру українців до влади та міліції.

Допомагають нагнітати ситуацію й частина журналістів, які у погоні за «жирними» подіями непрофесійно подають інформацію про події як у Києві, так і на площі Кірова у місті Кіровограді. Зокрема 5-й канал неправдиво виклав те, що сталось у Кіровограді на площі Кірова в неділю 26 січня 2014 року. З якою метою? Кому це вигідно?
 
Соціалісти області засуджують імпортовану до Кіровограда агресивність і розбій штурмовиків, автобус яких 26 січня 2014 р. стояв у центрі міста по вул. Чорновола, а легковий транспорт по вул. Тимірязєва. Що було б, як би Кіровоградці не організували захист приміщення ОДА? Була б атака й захоплення та руйнування приміщення ОДА. А що далі? Такі протистояння потрібно негайно припинити, остаточно відмовитись від будь-яких силових дій з обох сторін, розпочати безперервний діалог між владою, опозицією і громадянським суспільством за участю політичних партій та авторитетних громадських організацій, науковців.

Соціалісти області вважають, що конструктивність та, головне, результативність такого діалогу, досягнення непростого компромісу можливі тільки за умови поступового і послідовного здійснення таких визначальних кроків:
-    остаточна відставка діючого та формування коаліційного Уряду народної довіри;

-    амністія та закриття кримінальних проваджень щодо всіх учасників масових акцій протесту з одночасним звільненням усіх захоплених приміщень і ліквідації барикад;

-    повернення  до  парламентсько-президентської  республіки  згідно  змін  до  Конституції

України;
-    недопущення надмірного застосування сили «Беркутом»;
-    запровадити  відкриті  телевізійні  дебати  між  владою,  опозицією  та  громадянським

суспільством із забезпеченням зворотного зв’язку з громадянами України; - оголошення позачергових виборів Верховної Ради за відкритими партійними списками з
внесенням змін до виборчого законодавства.

Соціалістична партія України підтримує людей праці, які хочуть і можуть працювати задля благополуччя своїх родин та держави загалом, людей, які потребують підтримки держави та суспільства. Соціалісти виступають категорично проти корупції та зміцнення олігархії і закликають українців до побудови соціально справедливої держави!

Обласна організація Соціалістичної партії України закликає сторони суспільного конфлікту, всіх Кіровоградців, кому не байдужа доля України, до виваженості та відповідальності, чіткого усвідомлення всієї глибини загрози для єдності і майбутнього України як незалежної суверенної держави.

Прес-центр обкому Соціалістичної партії України
Категорія: Місто Кіровоград | Переглядів: 510 | Додав: Administrator | Теги: СПУ


Пошук
Форма входу
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz