П`ятниця, 03.05.2024, 07:20
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2013 » Жовтень » 12 » Відбулося засідання Політичної ради СПУ
22:54
Відбулося засідання Політичної ради СПУ
5 жовтня в місті Києві відбулося засідання Політичної ради СПУ, на якому були розглянуті питання, що виносяться на розгляд ХІХ з’їзду Соціалістичної партії України.
З доповіддю «Про проект Програми СПУ» виступив голова Теоретичної ради партії О.О.Мороз.
В обговоренні доповіді взяли участь: В.М.Ромащенко, Голова Ради ветеранів СПУ, С.С.Бульба, перший секретар Полтавського обкому СПУ, Ю.М.Шелухін, секретар Донецького обкому СПУ з питань агітації і пропаганди, О.П.Рябоконь, член Політвиконкому, другий секретар Полтавського обкому СПУ, О.Д.Пристая, заступник Голови СПУ з питань економічної політики. Відзначаючи велику роботу по підготовці нової (четвертої) редакції Програми СПУ, проведену Теоретичною радою на чолі з О.О.Морозом, вони висловилися за необхідність доопрацювання проекту в рамках обговорення в партійних організаціях, а також проведення науково-практичної конференції, в тому числі з запрошенням представників партій Соцінтерну.
Іншу думку оприлюднив заступник Голови СПУ з питань ідеології І.М.Панюта. Констатуючи наявність дещо розбіжних оцінок, як свідчення демократичних принципів діяльності СПУ, І.М.Панюта запропонував схвалити підготовлений проект четвертої редакції Програми СПУ та винести його на розгляд ХІХ з’їзду. Його підтримав перший секретар Сумського обкому СПУ Л.М.Мордовець. Переважною більшістю голосів така пропозиція була прийнята.
Питання «Про проект змін до Статуту СПУ», яке доповів голова Статутної комісії СПУ, перший секретар Запорізького обкому партії В.О.Кузнєцов, викликало ще активнішу дискусію. Виступаючі, а саме: член Політради І.С.Бокий, перший секретар Хмельницького обкому Г.А.Савосін, член Статутної комісії О.В.Манаков, другий секретар Донецького обкому партії О.Ю.Рибаков, секретар Подільського райкому СПУ м. Києва П.О.Тігунов, В.М.Ромащенко, С.С.Бульба налягали на неприйнятності впровадження Президії СПУ, що, на їхню думку, може призвести до обмеження партійної демократії, впливу партійців на прийняття важливих рішень, наголошували на штучності введення посади лідера партії.
Водночас перший секретар Черкаського обкому СПУ О.П.Малиновський, другий секретар Одеського обкому М.В.Салтановський, а також перший секретар Харківського обкому партії О.С.Дубінський висловилися за підтримку проекту змін до Статуту СПУ, пояснюючи це особливостями нинішнього моменту, а також необхідністю чіткої партійної дисципліни, спрямованої на виконання прийнятих рішень.
У результаті обговорення більшістю голосів Політрада схвалила проект змін до Статуту СПУ і доручила Статутній комісії опрацювати пропозиції, що надійшли під час обговорення, та винести в цілому на розгляд ХІХ з’їзду партії.
На цьому Політична рада Соціалістичної партії України завершила своє засідання.

Сайт Полтавського обкому СПУ
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 515 | Додав: Administrator | Теги: Київ, Політрада, СПУ


Пошук
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz