Понеділок, 29.04.2024, 18:31
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2013 » Серпень » 4 » Прес-конференція в Кіровограді: Олександр Мороз, Микола Садовий та Олександр Гавриленко (+фото)
16:55
Прес-конференція в Кіровограді: Олександр Мороз, Микола Садовий та Олександр Гавриленко (+фото)
В Кіровограді виконуючий обов’язки голови Соціалістичної партії Олександр Мороз, перший секретар Кіровоградського обкому, депутат міської ради, Микола Садовий та керівник обласної громадської організації «Правозахист» Олександр Гавриленко на прес-конференції відповіли на запитання журналістів.

Пропонуємо тези з даної прес-конференції.
Олександр Мороз: «Нині відчувається блокада соціалістів з боку влади, бо вони можуть стати лівим сектором дещо іншого спрямування, ніж КПУ».
Олександр Мороз: «В Європі люди впливають на формування влади, тож і нам потрібно змінити авторитарну модуль на більш демократичну, щоб отримати розвинуте громадянське суспільство».
Олександр Мороз: «Вони виконуватимуть функції контролю за дотриманням прав людини, і, в тому числі,за дотриманням радами Конституції. Я вважаю, що цього одного запису досить, щоб ради не працювали. Бо під цю формулу можна що завгодно підвести. Я наполягаю, щоб ми вийшли на таку формулу: районних державних адміністрацій не повинно бути».
Олександр Мороз: «До тих пір, поки не будуть ліквідовані райдержадміністрації, до тих пір, поки обласні адміністрації не будуть виконувати символічні функції, наприклад, як у французьких префектур, до тих пір позитивних змін в Україні не буде. І як би ми не назвали всі пропозиції, які сьогодні йдуть від структур влади, якщо там тільки залишаються функції адміністрацій, це означає те, що ми маємо сьогодні».
Олександр Мороз: «В Європі владою керує народ…. Якщо голова адміністрації у районній газеті друкує свою фотографію п’ять разів в одному номері, і все, що робиться, то завдяки йому. А звичайна людина добитися до нього не може, то це означає, що немає там управління, то волюнтаризм».
Олександр Мороз: «Робімо в Україні свою Європу!»
Микола Садовий: «До Олександра Саінсуса Кіровоградська міська рада була більш-меньш незалежною від облдержадміністрації і тримала цей своєрідний статус. Зараз в зв’язку із тим, що Партія регіонів має там абсолютну більшість, акценти безумовно змінилися і ОДА має прямий вплив на прийняття рішень міської ради. Олександр Шаталов дійсно був куратором Кіровоградської міської ради. Зараз як такого куратора немає. Ніколаєнко безпосередньо спілкується з Саінсусом та із заступниками. Основна взаємодія відбувається через фракцію Партії регіонів у міській раді».
Олександр Гавриленко: «Я жодної економічної цінності в цій концепції не побачив. Крім аргументу, що буде зменшено кількість сільських рад, і зменшено кількість службовців. Але про економічні наслідки і наскільки це буде зручно населенню України, ніхто нічого не говорить».


По завершенні прес-конференції Олександр Мороз подарував журналістам свою книгу «Квіти з тернами».


Прес-центр Кіровоградського обкому СПУ
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 702 | Додав: Administrator | Теги: Кіровоград, мороз, СПУ, Садовий


Пошук
Форма входу
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz