Понеділок, 29.04.2024, 13:48
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2013 » Серпень » 4 » Доповідь Миколи Ілліча Садового на пленумі Кіровоградського обкому
09:23
Доповідь Миколи Ілліча Садового на пленумі Кіровоградського обкому
Відбувся пленум Кіровоградського обкому Соціалістичної партії України, участь в якому також взяв виконуючий обов’язки голови партії Олександр Мороз та голова Контрольної комісії СПУ Анатолій Ікранов.

В першій частині було заслухано доповідь першого секретаря Садового Миколи Ілліча з приводу останніх подій в партії. Потім було надано слово Олександра Морозу. Після свого виступу він відповів на запитання присутніх.

Доповідь Миколи Ілліча Садового на пленумі Кіровоградського обкому «Про ситуацію у партії та стан організаційно-партійної роботи у обласній партійній організації» 03 серпня 2013 р.
    Шановні товариші!
    Власне кажучи пленум обкому, який ми проводимо сьогодні є продовженням пленуму обкому від 23 березня 2013 р. де розглядалось питання «Про основні засади реформування СПУ та особливості його у обласній партійні організації», на який члени обкому у сильну ожеледицю приїхали до Кіровограда, а Устенко П.І., тоді ще Голова партії не прибув. Як повідомили з Політради поїхав за кордон відпочивати. Зокрема, Вільшанці додому тоді у непогоду потрапили аж після 21 години.
До нас приїхав Мороз О.О. та Ікранов А.О. і я їм щиро за це вдячний. Думаю, що присутні тут добре знають ситуацію у партії. Тому всю доповідь я читати не буду, вона Вам роздана заздалегідь, а зупинюсь на нагальних проблемах.
В обласній партійній організації задовільно здійснюється організаційна, ідеологічна, політична, соціально-економічна, кадрова робота. Про це свідчать факти.
Організаційна робота обкому. Обком працює згідно організаційно-політичних заходів обкому на 2013 рік, тобто ми маємо річний план роботи. Цей план виконується наполовину, бо для його виконання потрібні умови. Пленуми та конференції проводяться систематично, згідно плану роботи за заздалегідь визначеними проблемами.
Дев’ятнадцятого квітня 2012 року відбулась звітно-виборна конференція.
Після цього у 2012 році відбулось 3 конференції і три пленуми, у 2013 році відбулась одна конференція і три пленуми. Всі присутні цьому свідки і коли на засіданні Політвиконкому без перевірки доповідається, що такої роботи не проводить Кіровоградський обком, то це неправда.
По завершенню кожного пленуму чи конференції актив райкомів, міськкомів обов’язково одержує матеріали: доповідь, спільно вироблене рішення, копії постанов Політвиконкому тощо.
Проект постанови пишеться або безпосередньо на відповідних заходах, або наперед із залученням перших секретарів РК, МК. У цьому давно створена система. Теоретичну частину доповідей та проектів постанов пишуть фахівці-суспільствознавці, а практичну – секретарі ОК, МК, РК. По іншому не буває і перший секретар ОК нікому нічого не нав’язує. Наші постанови завжди були колегіальними. І якщо у когось створюється думка, що перший секретар ОК нав’язує свою волю чи оцінки, то я прошу виступити присутніх і сказати про це.
Щодо виконання прийнятих рішень, то вони виконуються на 50-60 відсотків. Чому так? Є принципи демократичного централізму і на таких заходах у постанови включаються до виконання пункти прийняті на з’їздах, засіданнях Політради, Політвиконкому і нерідко вони й не виконуються.  Чому так – прошу присутніх висловитись. Власну думку викажу. Значна частина пунктів прийнятих у Постановах просто є нереальними. І якщо від цього не відмовитись, то і виконання не буде.
Засідання бюро обкому проводяться також систематично. До складу бюро обкому входить 11 осіб, з них віком до 40 років 6 осіб, а більше 40 років 5 осіб.
Серед членів бюро один доктор та два кандидати наук, один аспірант, два депутати міськради, член громадської ради при голові ОДА та один про голові міської ради.
У 2012 р. було проведено 14 засідань, у поточному році уже 11. Розглядаються самі різноманітні питання життя партійної організації. Постанови бюро обкому виконуються десь на 70-80 відсотків.
Практично щотижня по понеділках проводяться планьорки секретарів обкому та активу, де розглядаються питання практичних дій партійної організації, всі повідомлення з Центру, підсумки нарад перших секретарів обкомів, засідань Політрад та Політвиконкому тощо. Де ще таке є?
Чи на всіх нарадах та засіданнях Політради та Політвиконкому присутні наші активісти? Ні, не на всіх. Проте тривалий час такі заходи проводились лише по суботах. Коли запровадили практику таких нарад і засідань у робочі дні, то виникли складнощі. Наш актив не є пенсійного віку і працює.
Хоч і погано, але працює СМС. Ми не відчуваємо, що він є у центрі, але у партійних списках у п’ятірці керівник СМС є. Ми ж працює як може, без координації і допомоги, без надії. Олександре Олександровичу – чому так.
Можна по різному оцінювати активність Слюсаренка В.С., але коли він хотів скласти повноваження голови студради університету, то студенти не обрали інших претендентів і Віталій Станіславович залишився на попередній посаді.
Після смерті Мельничука В.М. взагалі бездіє спілка власників паїв як у Центрі, так і у нас.
В силу можливостей діє обласна громадська організація «Правозахист» Гавриленко О.А. Її в області знають. А в масштабах України що?
Як і раніше досягає хороших результатів актив дітей війни: Колос К., Рудакова через руки яких пройшло більше 20 тисяч позовних заяв, Кононенко В.Г., Горобець Д.П., Романенко П.В., Городницька Л.І. і безумовно Івахненко В.Г. Запрошую до слова Віру Гаврилівну, Валентину Григорівну, Петра Володимировича, Ліду Іванівну, вам є що розповісти, особливо як ефективно добиватись виконання судових рішень. Це на рівні області, а що на рівні СПУ.
Заслуговує на увагу співпраця обкому з науковцями-суспільствознавцями. Є традиційним, коли на прохання бюро обкому науковці постійно здійснюють аналіз суспільно-політичних, економічних та інших процесів у світі, державі, області. Ми маємо відповідні матеріали, які використовуються під час формування доповідей на партійні конференції, пленуми, засідання бюро обкому, для виступів депутатів на сесіях Кіровоградської міськради, районних рад, для виступів на засіданнях громадських ради при голові ОДА, міському голові, головах районних, селищних, міських рад тощо. Нині розпочато процес формування бюджетів різних рівнів і традиційно у цьому процесі всі РК, МК. Значну допомогу у цьому надає Еш В.Ю., Мусієнко І.М., Кизима В.В., науковці педунівеситету, Технічного університету, з якими консультується актив обкому.
В кожній області є обласні відділення ВАППО. Це чи не єдина потужна організація, яка здатна до активних дій. Керує нею соціаліст, але крім Тернопільської області у інших областях взаємодії з асоціацією ніякої. А це півмільйона осіб.
Щодо ідеологічної роботи, то обласна партійна організацію про діючу Програму СПУ ніколи не забувала і дотримувалась її принципів. У кожній прийнятій нами постанові завжди присутня ідеологічна марксистко-ленінська складова. І шкода, що вона зникла у Новій Програмі СПУ. Первинний аналіз нової Програми нами зроблено на конференції, що щойно відбулась. Нині робиться детальний аналіз нової Програми і бюро обкому під кінець серпня представить її членам обкому і керівництву партії.
Політична складова діяльності обласної організації полягає у реалізації ідеологічних засад партії. Бюро обкому, райкомів, міськкомів всіляко співпрацюють з партіями лівого спрямування і, зокрема з КПУ. На демонстраціях 7-листопада та 1 травня, мітингах, інших акціях ми з ними разом. Співпрацюємо із іншими партіями у певних конкретних ситуаціях.
Голова Світловодської районної ради Шаповал О.О. є першим секретарем райкому. Депутати є від різних партій і він проводить відповідну політичну лінію. Шкода, що про нього ніколи і ніхто з керівництва СПУ не згадав, не говорячи про надання йому якоїсь допомоги. У нас 5 років і 3 місяці був головою Маловисківської РДА перший секретар РК Небога О.І. та наш активіст Рожкован С.М. у Бобринецькому районі. Про них ніколи ніхто не згадав з керівників партії. Бо з Кіровоградщини. А це державні політичні діячі свого рівня.
Не так давно Шаповал О.О. вніс пропозицію і її підтримала обласна партійна організація щодо організації боротьби з нещадною експлуатацією власників земельних паїв зі сторони класу поміщиків. Він запропонував і просту методику обрахування такої експлуатації: наприклад, пай у 5 га, на його площі вирощено урожай у 25 центнер з гектара зернових. Визначаємо по ціннику ціну одного центнера і одержуємо прибуток. З цього прибутку вираховуємо 3,5 відсотка власнику паю, амортизацію, інші витрати і чистий прибуток фермеру-поміщику. Українські фермери уже давно доларові мільйонери, а ті, хто працював все життя на землі має менше однієї тисячі грн. пенсії. Хіба немає класу експлуататорів та експлуатованих на селі? Не буду продовжувати перелік політичних заходів, які здійснюються не лише на селі.
Соціально-економічна робота. Вона досить активно проводиться у Світловодському (Шаповал О.О.), Бобринецькому (Кононенко В.Г., Сабліна Н.А.), Вільшанському (Скляренко В.І., Драганова В.О., Марютенкова Л.М.), Гайворонському (Л.П.), Добровеличківському (Лисенко Т.Т., Сушко А.М.), Компаніївському (Романенко П.В.), Маловисківському (Небога О.І. і весь його актив), Новоархангельському (Л.Я.), Новоукраїнському (Городницька Л.І., де 45 сіл, а вона на костилях), Олександрівському (Ярошенко М.Є.), Олександрійському (Мінайченко Н.В., де 54 села і як до кожного дійти), Онуфрійвському (Сенипостіл Р.І. та Самородченко С.М., який є головою селища і першим секретарем РК), Петрівському (Івахненко В.Г.), Устинівському (Омельченко Л.І. секретар селищної ради, перший секретар РК та Горобець Д.П.), у Кіровограді (Рудакова та Колос), Світловодську (Прилуцький О.С.). Я можу висловити лише вдячність людям, які проводять систематично роботу на місцях за власні кошти. На їх обліку тисячі добрих справ. Лише один приклад. За ініціативою соціалістів у Кіровоградській міській раді вернули попередні норми витрат води у приватному секторі (дійшло до того, що на корову відводилось 100 л. на добу, курицю – 3 л) тощо.
Перереєстрація. У обласній партійній організації щорічно, починаючи з 1992 року у січні-лютому здійснюється звірка членів партії. У 2013 р. обласна партійна організація зменшилась на 1510 осіб, про що інформовано Політвиконком. Ткачовій В.Т. передано цифрову інформацію про результати звірки своєчасно.

Прес-центр Кіровоградського обкому СПУ
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 644 | Додав: Administrator | Теги: Садовий, мороз, СПУ, пленум


Пошук
Форма входу
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz