Субота, 04.05.2024, 05:54
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2011 » Грудень » 7 » Питання консолідації лівих сил є ключовим
13:12
Питання консолідації лівих сил є ключовим

На засіданні Кіровоградського регіонального комітету (пленуму) та обласної контрольної комісії Соціалістичної партії України 19 листопада 2011 р. було розглянуто питання «Про поточний момент у СПУ та обласній партійній організації і завдання з підготовки до виборів народних депутатів».



З доповіддю виступив перший секретар обласного комітету Соціалістичної партії України Садовий М.І. та проаналізував теоретичну, соціологічну та кадрову роботу в партії. Доповів, що зроблено із об’єднанням лівих та лівоцентриських партій з одну консолідовану партію, як проходять переговори з іншими партіями.
Люди піднімаються з колін, вимагають справедливого розподілу національного прибутку, подолання бідності, допомоги тим хто втратив все під час економічної кризи.
Чому так вільно здійснено перейменування вулиць К.Маркса та Леніна у м. Кіровограді. Нині йде підготовка до перейменування міста Кіровограда.
В поточний момент СПУ слід виробити способи і методи впливу партії на владу, на державну політику. Це інструмент втілення у життя суспільства принципів соціальної справедливості та народної демократії. Без втілення у життя цих принципів буде продовжуватись зубожіння народу, деградація суспільства.
Крім цих процесів подивіться, що робиться у країнах Західної Європи, східної Африки, середньої Азії.
Що робиться у США? Куди рухається світ трьох частин: США – Китай – Європа, і що чекає Україну через місяць, три місяці.
Повернемось до К.Маркса, В.І.Леніна і можна побачити, що світ рухається до нового перерозподілу світу, ринків. Світ уже на грані наступної гарячої масштабної війни.
Чи можемо ми, соціалісти, багаторічні носії ідеології соціальної справедливості в Україні, в такій ситуації знехтувати загрозами щодо нашого політичного майбутнього? Ні, і ще раз ні.
Перше загроза існуванню СПУ полягає у втраті довіри до партії з боку суспільства, відчуження партії від протестного електорату, насамперед внаслідок бездіяльності партії за останні п’ять років.
Лише у Кіровограді завдяки зусиллям Токарєва В.В., Короба С.М., Костенко О.В. проводились протестні заходи дрібних підприємців, афганців та чорнобильців. А що у інших містах, районах? Так і у всій Україні.
Друга загроза. Відсутність консолідації лівих та лівоцентриських політичних партій України, їх розпорошеність і навіть ворожнеча. Чи це потрібно нашому суспільству, нашій партії? Від цього у захваті ті, хто при владі.

У нас успішно діяв блок лівих сил Кіровоградщини. Що маємо нині? Розпорошеність, а у цей час у Кіровограді Волков І.В. та Партія Регіонів коректують бюджети у бік зменшення доходної частини, дерибанять землю, підприємства, і все що під руку попаде.
Присутні знають основні вимоги нового Закону України про вибори народних депутатів. Завдання олігархів – буржуазії як Партії Регіонів, так і БЮТівців утриматись або прийти до влади і нещадно експлуатувати людей праці. Більше нічого. Наші завдання – інші. Ми повинні ініціювати створення широкого антиолігархічного, антибуржуазного фронту і привести партію і трудящих до влади.
На думку членів бюро обкому, основним завданням партії є повернення до її ідеологічних засад і на цій основі повернення авторитету до партії суспільства, протестного електорату, який народжується. Потрібно доступною мовою пояснити трудящим, що діється з країною та світом нині, що їх чекає, що слід робити. Якщо зуміємо переконати, люди нам повірять і тоді відродиться авторитет.
Чи зможемо виконати цю роботу при розпорошенні лівих сил. Ні технічно, ні організаційно, ні ідеологічно таке неможливо. Окремим партіям не повірять, а сприймуть як запізніле виправдовування.
Виборець України буде сприймати лише нові обличчя носіїв соціалістичної ідеології, повинен їх не тільки почути й побачити, а й повірити.
Тільки широкий фронт лівоцентристів, відкинувши особисті амбіції заради загальної справи, демонструючи єдність, сповідуючи лише справедливість, відданість справі служіння інтересам трудящих. Наш лозунг повинен бути простим: слід замінити капіталістичний лад на соціалістичний, нещадну експлуатацію трудящих на соціальну справедливість.
Лише об’єднавши багаторічні традиції та досвід Соціалістичної партії України з потенціалом інших лівих партій, ми зможемо повернути довіру виборця до соціалістичних цінностей та отримати достойне представництво у Верховній Раді у 2012 році, створивши основу для соціального прогресу. Соцпартії необхідно повернути трибуну Верховної Ради і не лише.
Тому питання консолідації лівих сил є ключовим питанням поточного моменту. Ця консолідація повинна відбутись шляхом об’єднання лівоцентриських партій України на базі Соціалістичної партії України найближчим часом.
Щоб цей час не згаяти пропонується на виконання наших попередніх постанов конференцій, пленумів з питань об’єднання лівих сил на базі Соціалістичної партії України розглянути на третьому етапі XVII-о з’їзду СПУ і прийняти остаточне рішення, доручивши делегатам від Кіровоградської обласної організації терміново ініціювати скликання з’їзду та вжити всіх Статутних заходів щодо прийняття позитивного рішення про об’єднання лівих сил в Україні.
Ми розуміємо, що процес об’єднання партій – це конкуренція амбіцій керівництва цих партій. Але це справа лише півтора десятка людей. Заради відновлення ідей соціальної справедливості, кращої долі мільйонів – це ніщо. То будемо відповідальними. Закликаю до цього присутніх і керівництво партії. Тим більше, що підписана угода 11 керівників партій про наміри здійснити таке об’єднання 17 грудня 2011 року.

Заслухавши доповідь бюро обкому «Про поточний момент у СПУ та обласній партійній організації» було заслухано виступи Гончар І.П., Небоги О.І., Скляренка В.І., Сабліної Н.А.

Обком, райкоми, міськкоми СПУ проводять цілеспрямовану партійно-політичну роботу. Соціалісти є організаторами протестного руху афганців, чорнобильців, дрібних підприємців у області. За два останні місяці проведено 4 мітинги, 2 пікетування обласної державної адміністрації та міськради. З ініціативи соціалістів у області практично завершено передачу всіх відомчих гуртожитків у власність місцевих громад (залишився один гуртожиток). Продовжується боротьба соціалістів-депутатів у Кіровоградській міській раді за легалізацію напівпідпільних ринків. Здійснено два випуски газети «Справедливість». Плідно працює Новоукраїнський, Петрівський, Устинівський, Бобринецький райкоми, Кіровоградський міськком з громадськими організаціями дітей війни та жінок-трудівниць.
Соціалісти Бобринецького району досягли успіху у виконанні своїх передвиборних програм щодо завершення будівництва і облаштування роботи територіального центру для обездолених. Досягли позитивних зрушень соціалісти Добровеличківського, Новоукраїнського, Світловодського, Онуфріївського, Устинівського районів у проведенні акцій за продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Належну роботу проводить Світловодський міськком з правового навчання населення міста. Налагоджує партійно-політичну роботу Долинський райком. Зразковою є робота Компаніївського райкому з молоддю.

Прес-центр Кіровоградського обкому СПУ, фото Олени Стрілець.

 Більше фото із даного засідання пропонуємо Вашій увазі в розділі "Фотогалерея" .
Газовые котлы Vaillant
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 843 | Додав: Administrator | Теги: Кіровоград, засідання, СПУ, Садовий, пленум


Пошук
Форма входу
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz