Субота, 27.04.2024, 16:03
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2010 » Листопад » 30 » Вимоги колективу підприємців «Колгоспного ринку» та громадськості Кіровоградщини
11:07
Вимоги колективу підприємців «Колгоспного ринку» та громадськості Кіровоградщини

ВИМОГИ

мітингу колективу підприємців «Колгоспного ринку» та громадськості Кіровоградщини з розгляду ситуації, що склалась у зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Податкового Кодексу

 

м. Кіровоград, площа ім. С.М.Кірова                       29 листопада 2010 р.

Уже тривалий час місцеву владу непокоять мітинги підприємців малого та середнього бізнесу на центральній площі м. Кіровограда. Нерідко допускаються перекручування, а то й наклеп на мітингуючих: бачиш вони не хочуть платити податки. Це є брехнею. Підприємці за Податковий Кодекс не руйнівний, а такий, який має сприяти зниженню рівня корупції і тінізації економіки, подоланню бідності в країні, стимулюванню зайнятості, поліпшенню пенсійного забезпечення, і, нарешті, збалансованості інтересів громадян, держави і бізнесу.

Ми черговий раз підтверджуємо, що проте прийнятий Верховною Радою України 18 листопада Податковий кодекс не зміг повною мірою забезпечити вирішення цих завдань. Передбачене ним зменшення рівня податкового навантаження, зокрема, через скорочення кількості податків і зборів і зниження ставок основних податків, позитивно позначиться, насамперед, на діяльності підприємств великого і середнього бізнесу, де зайнято понад дві третини найманих працівників. Сподіваємося, що зменшення податків стане мотиваційним чинником для посилення соціальної відповідальності бізнесу, створення продуктивних і безпечних робочих місць, забезпечення гідної оплати праці.

Ми стурбовані, що декілька мільйонів громадян України, які зайняті у малому бізнесі, виявилися під загрозою втрати робочих місць і можливості заробити собі на життя власною працею через істотні обмеження, які вводяться Податковим кодексом, зокрема, щодо необґрунтоване розширення повноважень органів контролювання, введення більш жорсткого адміністрування, звуження сфери діяльності для застосування спрощеної системи оподаткування тощо. Це може негативно позначитися на життєзабезпеченні десятків тисяч найманих працівників, які працюють у сфері малого бізнесу в секторах торгівлі, транспорту і суспільного обслуговування.

Ми наголошуємо увагу Президента України В.Януковича, що у Кодексі є грубі процесуальні порушення, які призвели до такої ситуації, і вимагаємо прийняти кадрові рішення, які він пообіцяв зробити.

Одночасно заявляємо, що акції протесту не припиняться до того часу, поки Президент не заметує Податковий Кодекс і відправить його на доопрацювання у Верховну Раду України, а Уряд змусить враховувати думку і дрібного та середнього бізнесу, коли приймається такі важливі для держави документи.

Ми учасники мітингу вимагаємо від Президента України, Прем'єр-міністра і главу Верховної Ради прислухатися до вимог тисяч українських громадян і, скориставшись напрацьованим ефективним механізмом соціального діалогу між владою, бізнесом і громадянським суспільством, врахувати інтереси значної частини суспільства.

Категорія: Місто Кіровоград | Переглядів: 775 | Додав: Administrator | Теги: Кіровоград, вимоги


Пошук
Форма входу
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz