Субота, 27.04.2024, 20:21
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2010 » Листопад » 18 » ВИМОГИ мітингу колективу підприємців «Колгоспного ринку» з обговорення Проекту Податкового Кодексу
09:26
ВИМОГИ мітингу колективу підприємців «Колгоспного ринку» з обговорення Проекту Податкового Кодексу

 ВИМОГИ

мітингу колективу підприємців «Колгоспного ринку» з обговорення Проекту Податкового Кодексу

 

м. Кіровоград, площа ім. С.М.Кірова             18 листопада 2010 р. 10-00 - 12-00

         У Верховній Раді України, з подачі Кабінету Міністрів України, нині здійснюється процес «проштовхування» через слухняну більшість віце прем’єром С.Тигипком та прем’єр-міністром М.Азаровим Податкового Кодексу, який носить руйнівний, для держави, антинародний, характер. Проти таких дій сьогодні протестує вся Україна у формі мітингів протесту, пікетувань, тощо.

Характерно, що до такого «проштовхування» вдався і Президент України В.Янукович, який на засіданні Ради національної безпеки і оборони заявив: "Сейчас призывы, что "мы будем организовывать предпринимательский Майдан", я вам скажу, что это призывы тех, кто привык работать за пределами закона". Так він охарактеризував тих, хто кінці з кінцями зводить у житті, є найбільш законопослушним у сплаті податків. Такі заяви фактично сприяють ліквідації малого і середнього бізнесу, створють умови для тінізації цього виду підприємництва.

Тому представники дрібного і середнього бізнесу, громадськість м. Кіровограда та області засуджуть такий підхід до формування Податкового Кодексу Президентом України В.Януковичем, прем’єр-міністром М.Азаровим, С.Тигипком, народними депутами від правлячих партій, які своїми діями сприяють знищенню малого і дрібного бізнесу на Кіровоградщині та в Україні. Такі дії зміцнюють монополії крупного капіталу, а відповідно ведуть до ще більшого обніщанню населення України. Хіба не зрозуміло керівництву держави, що це шлях до зменшення робочих місць, зростання кількості безробітних, росту цін на товари першої необхідності, створенню соціальної напруги у суспільстві? Хіба вони не бачать, що Польща, Швеція, Фінляндія, Німеччина та другі країни йдуть іншим шляхом, де малий та дрібний бізнес не гине, а розвивається? Ганьба такому керівництву.

Результати виборів депутатів місцевих рад показали, що більшість населення України, в тому числі і Кіровоградщини на вибори не прийшли, бо не підтримують ті порядки, які нав’язуються крупним капіталом і керівництвом держави, яке проводить антинародну політику. Діюча влада на місцях все зробила, щоб до депутатського корпусу не потрапили представники малого і дрібного бізнесу і створили у місцевих радах монополію крупного капіталу. Так у Кіровоградській міськраді із 75 депутатів 47 крупних підприємців і 14 службовців, які є представниками діючої влади. Хіба такі ради будуть захищати тих хто зібрався на цій площі. Безумовно ні. І тому не випадково пропозиція депутата Кіровоградської міської ради від Соцпартії О.Костенко до міського голови О.Саінсуса включити до складу виконкому міськради хоч би одного представиника малого бізнесу, зокрема С.Короба відкинута. Таке діється у всій Україні. Хіба можна мовчати і тихо собі гинути?

Представники дрібного і середнього бізнесу, громадськість Кіровоградщини висловлюють свій протест проти дій Президента України В.Януковича, Прим’єр-міністра М.Азарова, С.Тигипко, провладних народних депутатів, які намагаються нав’язати Україні антинародний, руйнівний для держави Податковий Кодекс.

Учасники мітингу є представниками ринкового пролетаріату підтримують позицію Асамблеї громадської організації малого та середнього бізнесу України, підкріплену висновками економістів та експертів, бо такий кодекс  веде до краху економіки України та знищує малий і середній бізнес як клас. Проект податкового Кодексу не відповідає вимогам Конституції, бо Конституція дає право на роботу, а кодекс знищує середній і малий бізнес.

Тому ми, учасники мітингу підтримуємо вимоги вироблені на мітингу 19 жовтня, підтримуємо вимоги пікетуючих зараз Верховну Раду України і ВИМАГАЄМО:

1. Від народних депутатів України:

1.1. Припинити на засіданнях Верховної Ради України займатись обманом людей України і світову громадськість, а створити спільну комісію з народних депутатів та підприємців та доопрацювати  Проект Податкового Кодексу, винести у Верховну Раду України узгоджений його варіант для затвердження. Приймати Податковий Кодекс постатейно та поетапно після апробації спірних його статей.

1.2. Законодавчо запровадити у державі:

1.2.1. В цілому єдиної податкової система‚ яка не відрізнялася б в різних регіонах і надавала б однакові права підприємцям малого та середнього бізнесу.

1.2.2. Ставки оподаткування для малого і середнього підприємництва, які б не залежала від довільних, нерідко корупційних рішень місцевих органів влади‚ а була чітко визначена у законодавстві. Лише в такому випадку платники податків матимуть чітко визначені податкові зобов’язання.

1.2.3. Механізм прозорості роботи ринків споживчих спілок, статус яких прописаний у Законі як окрема держава в державі, що дає змогу місцевим органам виконавчої влади, державним адміністраціям здійснювати продажу торгових місць, диктувати кабальні умови підприємцям, надавати місця офіційно не оформленим підприємцям, не укладати договори оренди та суборенди, проводити регулярні неузгоджені реконструкції ринків, відбирати торгівельне майно та приміщення, куплене чи збудоване підприємцями  та перерозподіляти територію ринків, яка належить громаді.

         2. Від Президента України В.Януковича:

2.1. Зустрітись з організаторами акції протесту проти прийняття антинародного, руйнівного проекту Податкового Кодексу, вислухати вимоги дрібних та середніх підприємців, сприяти створенню спільної комісії з народних депутатів, представників малого і дрібного бізнесу та урядовців і не робити необгрунтованих заяв.

2.2. Припинити переслідування організаторів акцій протесту у будь-якій формі, так як це здійснено у м. Києві біля Верховної Ради України. Вимагаємо припинити вирішувати будь-які справи силовими методами.

2.3. Так як нинішній склад Уряду М.Азарова вичерпав кредит довіри в підприємницькому середовищі, не в змозі створити нормальні умови життєдіяльності економіки у державі учасники мітингу вимагають відправити його у відставку.

3. Від голови Кіровоградської обласної ради М.Ковальчука:

3.1. Винести на позачергову сесію обласної ради питання про ситуацію, що складась у підприємницькому середовищі області у зв’язку з обговоренням Податкового Кодексу у Верховній Раді України та підтримати ініціативи малого і середнього бізнесу Кіровоградщини.

3.2. Надати можливість представникам мітингуючи виступити на сесії обласної ради з метою довести наші вимоги до депутатів облради.

4. Від голови обласної державної адміністрації С.Ларіна:

4.1. Направити вимоги мітингу Президенту України В.Януковичу, Голові Верховної Ради В.Литвину.

5. Від міського голови м. Кіровограда О.Саінсуса:

5.1. Провести відповідну роботу з депутатським корпусом Кіровоградської міськради на ввести до складу виконкому Кіровоградської міської ради представника від малого та дрібного бізнесу Короба Сергія Миколайовича.

У разі невиконання вказаних вимог організатори акції протесту проти прийняття кабального для народу України Податкового Кодексу вдадуться до більш радмкальних дій згідно Конституції та Законів України.

эукануба корм для собак
Категорія: Місто Кіровоград | Переглядів: 1035 | Додав: Administrator | Теги: Колгоспного ринок, КОДЕКС, ВИМОГИ мітингу колективу підприємці, проект, Податковий


Пошук
Форма входу
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz