Неділя, 05.05.2024, 02:58
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2010 » Жовтень » 21 » ВИМОГИ мітингу колективу підприємців «Колгоспного ринку» з обговорення проекту Податкового кодексу прийнятого у першому читанні ВР
20:32
ВИМОГИ мітингу колективу підприємців «Колгоспного ринку» з обговорення проекту Податкового кодексу прийнятого у першому читанні ВР

         Верховна Рада України з подачі Кабінету Міністрів України у першому читанні прийняла Податковий Кодекс, який розроблено під керівництвом віце прем’єра С.Тигипка та благословлено прем’єр-міністром М.Азаровим, носить руйнівний для держави, антинародний характер.

Указом Президента України №727/98 «Про спрощену систему оподаткування» було впроваджено можливість підприємцям-початківцям накопичити первинний капітал для розвитку бізнесу. За спрощеною системою можуть працювати:

- юридичні особи (фірми), що мають не більше 50 найманих працівників та дохід не більше ніж 1 мільйон гривен на рік;

- фізичні особи (приватні підприємці), що мають не більше ніж 10 найманих працівників та дохід не більше ніж 500 тисяч гривен на рік.

А Податковий кодекс зменшує обсяг доходу до 300 тисяч грн. та кількість працюючих до 2 осіб при ставці єдиного податку в межах 200-600 грн.  Це шлях до різкого обмеження можливостей малого підприємництва і його ліквідації як класу.

Таке здійснюється в умовах, коли зростає пенсійний вік, впроваджується єдиний соціальний внесок, дорожчають енергоносії і оренда приміщень. Таке рішення є цинічним і виводить в тінь левову частину платників єдиного податку. В Україні кількість підприємств малого і середнього бізнесу в 2009 р. скоротилася на 40%. Більша частина з них пішла в "тінь", частина припинила свою діяльність через кризу. "У структурі ВВП малий і середній бізнес займає небагато - 15%, проте це був єдиний механізм, який дозволяв будувати і розвивати економіку держави.

Виникає запитання: куди спрямує свій шлях армія сповненого сил працездатного безробітного населення. Яким чином будуть виживати підприємці на ринках, коли буде анульовано  фіксований податок, а єдиний сягне цифри 200-600 грн. плюс єдиний соціальний внесок. Методом простих арифметичних дій можна поставити жирну крапку на малому підприємництві.

Насправді відбувається підміна ідеології спрощеної системи: залишається лише назва, а процедура сплати податків та звітування суттєво ускладнюється.

Податковий кодекс фактично зводить нанівець усі переваги спрощеної системи оподаткування і наближає її до загальної системи оподаткування. Ставка єдиного податку, яку тепер встановлюють місцеві ради за місцем державної реєстрації підприємств чи підприємців, залежно від виду діяльності, не може становити менше 20 гривень та більше 200 гривень на місяць. В Кодексі передбачено, що ставка єдиного податку для фізичних осіб теж може коливатися в межах від 20 до 200 гривень, але за умови, що дохід підприємця вміщується в межі – від 200 до 2000 гривень на місяць, бо ставку податку визначатимуть як 10% від доходу. Запроваджуючи обмеження доходу, кодекс заперечує саму ідею приватного підприємництва – можливість отримати адекватну винагороду за адекватну роботу.

Кодекс не розв’язує стимулюючу функцію податку:

         - у 98 розділі Кодексу запроваджується правове рішення надати право місцевій муніципальній владі встановлювати розмір фіксованої плати за спеціальний патент залежно від регіону, де проводиться свою діяльність економічний суб’єкт. Це шлях до тінізації економіки та розширення корупції;

         - великою загрозою для ніби-то спрощеної системи Податкового кодексу є положення про збільшення кількості податків та зборів, які буде змушений платити підприємець, а відповідно, збільшення документообігу підприємця та витрат його часу на податкові процедури і розширення можливостей здирництва для недобросовісних податківців;

         - нині підприємця, що працює за єдиним податком, звільнено від 16 видів податків та зборів, а згідно з Податковим кодексом – буде звільнено лише від 4 видів податків та зборів. Таке є системою у державі.

- необмежено розширено повноваження податкової інспекції. Будь-який інспектор може накласти штрафні санкції на свій власний роздум і має право зайти у будь-яке приміщення, в тому числі і у житло, і без рішення суду накласти штрафні санкції на будь-якого підприємця (якщо є борги).

Учасники мітингу підтримують позицію Асамблеї громадської організації малого та середнього бізнесу України, підкріплену висновками економістів та експертів, що такий кодекс  веде до краху економіки України та знищує малий і середній бізнес. Косметичні правки  його не покращать.           Податковий Кодекс не відповідає Конституції, бо Конституція дає право на роботу, а кодекс знищує середній і малий бізнес.

Тому ми, учасники мітингу, ВИМАГАЄМО:

1. Від Верховної Ради України:

1.1. Запровадження у державі в цілому єдиної податкової система‚ яка не відрізнялася б в різних регіонах і надавала б однакові права підприємцям малого та середнього бізнесу.

1.2. Законодавчого установлення ставка оподаткування для малого і середнього підприємництва, яка б не залежала від довільних, нерідко корупційних рішень місцевих органів влади‚ а була чітко визначена у законодавстві. Лише в такому випадку платники податків матимуть чітко визначені податкові зобов’язання.

1.3. Запровадження механізму прозорості роботи ринків споживчих спілок, статус яких прописаний у Законі як окрема держава в державі, що дає змогу місцевим органам виконавчої влади, державним адміністраціям здійснювати продаж торгових місць, диктувати кабальні умови підприємцям, надавати місця офіційно не оформленим підприємцям, не укладати договори оренди та суборенди, проводити регулярні неузгоджені реконструкції ринків, відбирати торгівельне майно та приміщення, куплене чи збудоване підприємцями  та перерозподіляти територію ринків, яка належить громаді.

1.4. Податковий Кодекс у запропонованому варіанті після першого читання не приймати, а розпочати розробку «з нуля» із залученням спеціалістів та представників від регіональних громадських організацій бізнесу. Приймати Податковий Кодекс постатейно та поетапно після апробації окремих його статей.

         2. Від Президента України В.Януковича:

2.1. У будь-якому випадку Податковий Кодекс підготовлений С.Тигипко та поданий до Верховної Ради Урядом М.Азарова не підписувати і не запроваджувати у економічне життя України

2.2. Так як нинішній склад Уряду М.Азарова вичерпав кредит довіри в підприємницькому середовищі, учасники мітингу вимагають відправити його у відставку.

3. Від голови Кіровоградської обласної ради М.Сухомлина:

3.1. Винести на позачергову сесію обласної ради питання «Про обговорення Податкового Кодексу прийнятому Верховною Радою України у першому читанні» та підтримати ініціативи малого і середнього бізнесу Кіровоградщини.

3.2. Надати можливість представникам мітингуючих виступити на сесії обласної ради з метою довести наші вимоги до депутатів облради.

4. Від голови обласної державної адміністрації С.Ларіна:

4.1. Направити вимоги мітингу Президенту України В.Януковичу, Голові Верховної Ради В.Литвину.

 

За дорученням учасників мітингу вимоги підписали:

                                                                  С.Бойченко

                                                                  С.Короб

                                                                  Т. Словінська

продать товаркороткие стрижкиОбеды в офисЦена КСОтурагентства омскакуплю iphone 4sкаркасный домрегистрация оффшорных компанийSD-2501WTSлучшие фильмы 2012купить матрицу для ноутбукакупить котенка мейн-куннаSD-2501WTS
Категорія: Місто Кіровоград | Переглядів: 1212 | Додав: Administrator | Теги: Вибори, Короб, КОДЕКС, Словінська, Кандидат, депутат, Бойченко, СПУ, мітинг


Пошук
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz