Неділя, 05.05.2024, 00:52
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2010 » Жовтень » 21 » Олександр Гавриленко: «Депутати-соціалісти єдині не голосували за надання угідь Лозинському!»
20:03
Олександр Гавриленко: «Депутати-соціалісти єдині не голосували за надання угідь Лозинському!»

Завершуються повноваження депутатів Кіровоградської обласної ради п’ятого скликання.  Час  підсумовувати зроблене, оцінити діяльність депутатів та обговорити  те, що не вдалося реалізувати. Про п’ятирічну  роботу  представників  фракції Соціалістичної партії України в облраді  «За справедливість!»   розповідає голова фракції Олександр Гавриленко.

- Олександр Анатолійович, яку б оцінку ви поставили депутатам Кіровоградської обласної ради за їхню роботу?

-  На мою думку, Кіровоградська обласна рада працювала плідно і злагоджено. За весь час не було  зафіксовано жодного протистояння чи конфліктів між депутатами  фракцій, як це можна було спостерігати у Кіровоградській міській раді. Усі непорозуміння вирішувалися до  сесій,  під час погоджувальних нарад та на засіданнях депутатських комісій. Звичайно, в цьому велика заслуга голови облради Миколи Сухомлина,  його заступників – Якова Бондаря та Миколи Ковальчука. Ще одна особливість  було в тому, що усі депутати  були закріплені за районами області, аби кожен депутат відповідав за свої обіцянки перед виборцями конкретної території. Соціалісти запропонували депутатам різних фракцій здійснювати спільні виїзні прийоми громадян. До речі, ідея була підтримана. Ми спільно з представниками КПУ, НУ та  Народної партії провели прийоми в кількох районах. Це дало можливість ефективніше допомогти людям. Зокрема,  надати кошти на лікування, вирішити побутові проблеми, допомогти з проведенням опалення.

- Фракція СПУ в облраді «За справедливість» складається лише  з 9 осіб…

- Справді, наша фракція не багаточисельна. Я б хотів назвати усіх, хто входить до неї. Яків Бондар, заступник голови Кіровоградської обласної ради. Володимир Еш, кандидат наук, доцент Державної льотної академії України. Валентина  Голобородько,  голова  Ульянівського СФГ «Лілея». Людмила Білоус, лікар загальної практики сімейної медицини Гайворонського районного територіального  медичного об’єднання. Володимир Ар сірій,  директор Ново українського СТОВ «Степ-Агро». Микола Чуйко, голова Кіровоградської обласної профспілкової  організації працівників агропромислового комплексу.  Анатолій Безтака,  головний редактор Всеукраїнської  газети «Діалог». Віктор Коваленко,  директор  Смолінської шахти Державного підприємства «Схід ГЗК». І я – Олександр Гавриленко – очолюю фракцію.

 - Що вам  вдалося зробити для громади?

- Ми єдина фракція в облраді, яка не голосувала за надання в довгострокову оренду  мисливських угідь відомому у минулому депутату від БЮТ Віктору Лозинському. Тоді наша фракція звернулася до прокуратури з проханням розібратися чи на законних підставах Лозинський хоче отримати в оренду землю. Але прокуратура не відреагувала. Усі знають до яких страшних наслідків призвело це рішення облради.

Наша фракція  ініціювала розробку, а депутатський корпус затвердив Програму сталого розвитку регіону. Ця програма передбачала виділення  додаткових коштів  з Державного бюджету для  соціального захисту  жителів та розвиток інфраструктури області у зв’язку з видобутком урану на нашій території. Але, на жаль, жодної копійки не було виділено. Якби у Верховній раді соціалісти мали своїх представників, то, безумовно, ми б домоглися виконання цієї програми.

 Представники нашої  фракції  порушили перед депутатами проблему опалення селища Смоліне Маловисківського району. Тут запрацювала нова сучасна котельня, яка обслуговує соціально-культурну сферу селища.

Соціалісти ініціювали  побудову об’їзної дороги біля селища Власівки Світловодського району, а депутати облради своїм рішенням виділили 200 тисяч гривень на розробку проектно-кошторисної документації. Справа в тому, що жителі  Власівки потерпають від транзитного транспорту (великих вантажівок), який фактично руйнує будинки і дороги селища.

Депутати-соціалісти брали участь в розробці спільних проектів розвитку територій, яку частково фінансує Організація Об’єднаних націй. Тільки у Світловодському районі  вдалося реалізувати 5 проектів. Вирішити проблему ремонту школи, будівництва водогону та інші нагальні проблеми населених пунктів. Найголовніше, що до реалізації цих проектів підключилася громада сіл. Половину коштів виділяла ООН, а іншу половину треба було залучити з бюджетів усіх рівні та зібрати громаді.

Депутати від СПУ спільно з представниками районних та міських організацій СПУ   проводили активну роботу  щодо захисту прав дітей-війни. Надавалися юридичні  консультації  дітям-війни щодо відстоювання своїх законних прав у судовому порядку.

Хочу зазначити, що депутати Кіровоградської обласної ради направляли звернення до Верховної ради щодо врегулювання законодавства, яке захищає права дітей війни. Чому ці люди повинні у судовому порядку відстоювати свої права? Чому держава не врегулює цей конфлікт законодавчим шляхом?

Ще одне звернення до ВР, яке підтримали депутати-соціалісти, стосувалося монетаризації соціальних пільг. Ми за те, щоб, наприклад, учаснику бойових дій замість пільг видавалися кошти на проїзд. Адже нинішня ситуація породжує зневажливе ставлення водіїв до людей похилого віку, ветеранів.

Хочу зазначити, що тільки за останній рік фракція СПУ  направила  більше 900  депутатських звернень в різні інстанції. Четверта частина вирішена позитивно.

- Олександре Анатолійовичу, наближаються вибори, чи можна спрогнозувати, кому люди довірять владу на місцях?

- На жаль,  ми сьогодні в Україні можемо спостерігати абсурдну ситуацію, коли виборці обирають  між олігархічними партіями, які презентують себе захисниками людей, а не  між капіталістичними та соціалістичними, як це є в усьому світі.  Тому й на цих виборах люди обиратимуть не  політиків, за якими стоять конкретні справи, а гучні назви і гасла партій, що ставлять за мету побільше заробити, використовуючи виборців.  

 

Оксана Якуніна

вибратор leloлепс второйстальные двери с отделкой мдфЖенская одежда КиевАвтосалоны ЕкатеринбургаSamsung UE40ES6100сок нониSamsung UE40ES6100сок нониАвтосалоны ЕкатеринбургаSamsung UE40ES6100
Категорія: Райони Кіровоградщини | Переглядів: 1192 | Додав: Administrator | Теги: Гавриленко, Вибори, Кировоград, Облрада, Кандидат, депутат, СПУ


Пошук
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz