Субота, 27.04.2024, 00:13
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2009 » Грудень » 3 » КЗГКОР має залишитися у державній власності
08:41
КЗГКОР має залишитися у державній власності
В який глухий кут нашу державу веде нинішня влада? Розпродаж стратегічних об'єктів, чималі позики у міжнародних організаціях – це погана спадщина майбутнім поколінням. Невже ми, громадяни України, бажаємо цього?

Не винятком сьогоднішнього "жахіття" є і місто Долинська. Розвиток даного районного центру Кіровоградської області повністю залежить від долі КЗГКОР. А у зв'язку зі останніми подіями, які пов'язані з даним стратегічним державним об'єктом, майбутнє "візитки" Долинської є досить захмареним.

Кіровоградський обласний і Долинський районний комітети Соціалістичної партії України глибоко стурбовані з приводу ситуації, яка склалася навколо не добудованого Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд, котрий розташований в місті Долинська Кіровоградської області. Потенційно одне з найпотужніших підприємств гірничо-металургійного комплексу України намагаються розпродати по шматках. Після такого розпродажу залишки КЗГКОРу може спіткати доля Новокостянтинівського родовища уранових руд (Маловисківський район), яке 26 листопада цього року Міністерство палива та енергетики вирішило реорганізувати шляхом його приєднання до ДП "СхідГЗК" (Жовті Води Дніпропетровської області) і процедура реорганізації має завершитись до 1 лютого 2010 року. А це значить, що всі прибутки та податки залишаються в сусідній області, а наша область залишиться ні з чим. Це значно похитне і так низький рівень життя мешканців Кіровоградщини.

Кіровоградські соціалісти вимагають від центральної та місцевої влади не допустити розпродажу КЗГКОР, збереження його цілісності та залишити у державній власності. В майбутньому потрібно вкласти необхідні кошти для добудови даного об'єкту, щоб він, як один із найпотужніших комбінатів у відповідній галузі промисловості, приносив вагомий внесок до бюджету України і зокрема до бюджету нашої області. На разі нинішня влада має припинити всі маніпуляції з продажу КЗГКОРу – вкотре напередодні виборів даний державний стратегічний об'єкт стає розмінною монетою в руках політиків та гарантувати не скорочення робочих місць, адже це може поставити на межу виживання тисячі сімей районного центру Кіровоградщини. Має здійснюватися відкрита прозора економічна діяльність даного об'єкту. Повинна бути доступна інформація про всі кроки вирішення майбутнього КЗГКОРу громадськості. Лише в таких умовах можливо зупинити чинне свавілля та розраховувати на добудову комбінату. З питання подальшої долі об'єкту керівники держави мають висловити чітку свою позицію, але, на жаль, вони зайняті піаром нагнітання обстановки над епідемією грипу для завоювання крісла Президента України.

Долинська районна організація Соціалістичної партії України

(м. Долинська, вул. Леніна, 24, 2-й поверх)

Перший секретар Долинського РК СПУ Віктор Слюсаренко
Категорія: Райони Кіровоградщини | Переглядів: 1284 | Додав: Administrator | Теги: комбінат, Кіровоград, КЗГКОР, уряд, СПУ, влада, Долинська


Пошук
Форма входу
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz