Субота, 04.05.2024, 05:14
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2009 » Вересень » 26 » Заява Кіровоградського обкому СПУ
11:56
Заява Кіровоградського обкому СПУ


         Протягом останніх чотирьох років у Кіровоградській обласній державній адміністрації змінилось 4 голови. За кожного призначення проводиться кардинальні кадрові зміни по вертикалі. З кожною зміною керівництва області змінюються пріоритети у розвитку галузей у області. Все це призвело, що з основних показників у 2007 році область скотилась на 19-24 місце. Від цього насамперед страждає населення області, знижуються показники якості життя, гальмується розвиток середнього і малого бізнесу. За роки незалежності не розв’язуються глобальні проблеми: гальмується створення  і розширення підприємств для переробки сільськогосподарської продукції, яка вирощена у області; зруйновано і не відновлюється видобуток бурого вугілля і 16 тисяч Олександрійців залишились без роботи та засобів існування; не вирішується питання Долинського ГЗКОРу; втрачаються темпи розвитку уранодобувної промисловості; практично проводиться рейдерство на корисні копалини області тощо.

         З приходом до керівництва В. Моцного у області стались зміни на краще. За останні майже півтора року з основних показників область перемістилась на 3-4 місце в Україні. Стабілізувалась економічна ситуація в області, утвердився керівний склад і злагоджено працює.

Та стався безпрецедентний випадок: за дійство народного депутата України Лозинського у Голованівському районі Ви, як Президент України, спочатку оголосили сувору догану голові ОДА В. Моцному, а наступного дня після цього, на партійному з’їзді Вашої політичної сили оголосили Указ про звільнення В. Моцного з займаної посади. При цьому не притягнуто до відповідальності ні прокурора області, ні начальника УМВС України у Кіровоградській області. 

         Стаття 118 Конституції України говорить, що призначення та звільнення голів ОДА здійснюється за поданням Кабінету Міністрів України. Про це вказано і у Законі України «Про Кабінет Міністрів».

Всупереч Конституції та Закону України «Про Кабінет Міністрів» Ви звільнили В.Моцного і призначили на посаду голови ОДА нову людину В.Мовчана. Такі дії тягнуть за собою порушення ст. 60 Конституції України (Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази. За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність) як Вами, Президентом України, так і незаконно призначеним на посаду В.Мовчаном.

Крім цього Кабінет Міністрів не визнає нового голову ОДА, про що заявлено Прем’єр-міністром у ЗМІ. Як буде новий голова співпрацювати з Кабінетом Міністрів?

Хто від таких дій виграє? Населення, місцеві підприємці? Чому на 3-4 місяці, бо після президентських виборів будуть кадрові зміни, в область заводиться представник крупного бізнесу з Дніпропетровської області? Навіщо? Що у Кіровоградській області відсутні кадри на цю посаду? Безумовно є, але переважають інтереси представників вищої влади і зокрема Ю.Юханурова.

Кіровоградська обласна рада засуджує Ваші антиконституційні дії і вимагає від Вас, Президента України, виконати вимоги Конституції України, Закону України «Про Кабінет Міністрів» щодо кадрових звільнень і призначень і поновити на посаді голови ОДА В. Моцного.

Одночасно вимагаємо врахувати думку громадськості області, яка виказана учасниками пікетування Ваших протиправних кадрових перестановок під час незаконного представлення Ю. Юхануровим нового голову ОДА.

Незаконні дії лише знижують Ваш авторитет і сіють нігілізм до влади, школять розвитку демократичних процесів в Україні.

поздравление женщинесаратов электрикасохранениефильмы 2012по для видеонаблюдениявыбор сечения кабеля по нагрузкеполезные подарки для мужчин
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 1086 | Додав: Administrator | Теги: Кіровоград, Ющенко, губернатор, Мовчан, СПУ, Моцний, партія


Пошук
Форма входу
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz