Четвер, 18.04.2024, 23:36
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2019 » Листопад » 14 » Зберегти українську землю для наших нащадків!
18:57
Зберегти українську землю для наших нащадків!

Заява Соціалістичної партії України

13 листопада 2019 року Верховна Рада України зусиллями фракції «Слуги народу» та позафракційних народних депутатів прийняла в першому читанні закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», що по суті є початком впровадження вільного ринку землі в Україні.

Соціалістична партія України рішуче засуджує нові спроби почати розпродаж українських земель.

Позиція СПУ щодо земельного питання є чіткою і послідовною: земельна реформа повинна здійснюватися в інтересах нинішніх і майбутніх поколінь Українського народу, а не купки олігархів чи міжнародних фінансових інституцій. Метою реформування земельних відносин на засадах ринкової економіки має бути всебічне підвищення ефективності вітчизняного аграрного виробництва, відновлення і розвиток тваринництва, овочівництва, садівництва, організація переробних підприємств на основі різних форм власності (приватної, колективної, державної), вирішення найгостріших соціальних проблем села, перш за все подолання бідності, безробіття тощо.

Ми, соціалісти, вкотре наголошуємо: сьогодні в Україні проблема не з ринком землі чи його відсутністю, а з необхідністю імплементувати в законодавче поле чинні норми Конституції про права власності Українського народу на землю та її природні ресурси як основне національне багатство, що перебуває під особливою охороною держави і яке не може бути предметом купівлі-продажу.

Земля повинна залишатися власністю усього народу, як і визначено нашою Конституцією. В цьому – запорука економічної незалежності і суверенітету України. Тільки під таким кутом зору можливе реформування земельних відносин, що склалися в Україні протягом майже 28 років незалежності.Нагальне завдання держави – повернути сільськогосподарські землі під свій контроль.

Виходячи з цього, наші вимоги до нинішньої влади:

1. З метою реалізації громадянами – власниками земельних паїв конституційного права розпоряджатися своєю власністю прийняттям відповідного закону забезпечити можливість продажу паїв, але виключно державі, з подальшим наданням у довгострокову оренду фізичним і юридичним особам, у тому числі фермерам і сільгоспкооперативам – колективним господарствам власників земельних і майнових паїв. Ні про яку іншу купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення не може бути й мови!

2. Невідкладно на основі детального картографування сільськогосподарських та інших земель здійснити їх інвентаризацію і оцінку, створити якісний Державний земельний кадастр, як необхідну базу для забезпечення дбайливого використання та охорони, збереження і відновлення родючості ґрунтів.

3. Не допустити скасування мораторію на продаж землі, допоки не будуть прийняті всі необхідні закони, які регулюватимуть ринок землі в рамках вищезазначених умов.

4. Ввести сувору кримінальну відповідальність за порушення мораторію на продаж сільськогосподарських земель та їх незаконне привласнення. Нелегально відчужені чи використані не за цільовим призначенням землі повернути до державної власності.

 

Голова Соціалістичної партії України                                         Микола САДОВИЙ

 

14 листопада 2019 року

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 345 | Додав: maksymkhomutenko


Пошук
Форма входу
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz