Субота, 04.05.2024, 16:33
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2011 » Квітень » 19 » Весна на поштовій вулиці…
15:24
Весна на поштовій вулиці…
Власне, весна настала у всьому Онуфріївському районі, жителі якого бурхливо обговорюють  наболілі проблеми. Чого варта нова фішка влади – програма «Центральний регіон України – 2015»? Чи не залишиться намір «зробити Кіровоградщину центровою областю» звичайною обіцянкою? І що принесе «ЦРУ – 2015» звичайним людям? Саме про це йшла мова на загальних зборах громадян в смт. Онуфріївка, які відбулись минулої п’ятниці в місцевому будинку культури.
На загальні збори громадськість запросила секретаря Кіровоградського обкому Соціалістичної партії України, голову обласної громадської організації «Правозахист», члена громадської ради облдержадміністрації Гавриленка О. А., журналістів, керівників підприємств, установ, організацій, орендарів земельних ділянок та підприємців, які займаються прийманням молока на території Онуфріївської селищної ради.
Головуючий на зборах селищний голова Самородченко С. М., оприлюднив порядок денний, який складений жителями райцентру. Серед найгарячіших питань, крім обговорення програми «ЦРУ – 2015», онуфріївчани виявили бажання почути правду про стан розрахунків за оренду земельних часток паїв, розрахунок за оренду земельних ділянок працівників соціальної сфери; прояснити ситуацію, яка склалася із закупівельною ціною на молоко та звернутись до суб’єктів підприємницької діяльності про підняття ціни. Не влаштовує жителів Онуфріївки і підвищення вартості оранки присадибних ділянок (вартість цих робіт перевищує 15 грн. за 1 сотку). Не забула громада і про місячник з благоустрою селища.
Селищний голова Самородченко С. М. запропонував громаді чіткий план вирішення проблем Онуфріївки. Самородченко закликав односельчан зосередити всі зусилля на реконструкцію очисних споруд, освітлення селища, ремонт доріг – що найактуальніше для районного центру. Громада зажадала детальніше розібратись з джерелами фінансування запропонованих у «ЦРУ – 2015» завдань.
Природа виникнення  другого питання та, що в договорах  оренди земельних часток паїв та оренди земельних ділянок зазначається фіксована грошова орендна плата, а фактично селяни бажають отримувати не гроші, а зерно. Для того, щоб отримати орендну плату зерном, на нього встановлюється ціна, і ця ціна в кожного господарства різна. В результаті маємо, що при однакових умовах господарювання, в кожному господарстві видається різна кількість зерна.
Жваво обговорювала громада ситуацію, яка склалась із закупівельною ціною на молоко, а це 1 грн. 80 коп. за 1 літр!
Питання оранки присадибних ділянок, яке озвучив Самородченко, полягає у завищенні ціни за оранку. Управління сільського господарства райдержадміністрації обрахувало витрати на оранку присадибних ділянок. Розрахунок доведено і власникам тракторів, жоден з яких не зміг заперечити справедливість розрахунків. Але все одно, вартість хочеться встановити на рівні 15 грн. Це при тому, що не платиться жодного податку до бюджету. Тому пропонується вартість оранки в селищі встановити на рівні 12 грн. Самородченко закликав всіх присутніх на зборах підтримати цю ініціативу, і не погоджуватися на дорожчу оранку. Селищна рада, за підтримки райдержадміністрації буде здійснювати жорсткий контроль за недопущеням підвищення цін на оранку присадибних ділянок більше, ніж 12 грн. Гавриленко зазначив, що захистити свої інтереси ми можемо тільки спільно громадою. Тому і вартість приймання молока, і оранка городів й інші питання ми можемо відстояти тільки тоді, коли будемо діяти разом. Голова обласної громадської організації «Правозахист» закликав онуфріївчан підтримати Самородченка і разом вирішувати нагальні проблеми селища.
Останнє питання, яке викликало жвавий інтерес громади –  благоустрій селища. Самородченко наголосив про необхідність виховувати самоповагу у підростаючих поколінь, слідкувати за чистотою жителям вулиць 50 років Жовтня, Козачого Шляху, Гагаріна, Поштової, Назаренка й іншим. Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!
По завершенні громада прийняла ряд важливих рішень, зокрема: звернутись до суб’єктів підприємницької діяльності з вимогою підняти ціни на закупівлю молока; навести лад в розрахунках за оренду земельних часток паїв; не допустити завищення ціни за оранку присадибних ділянок; організувати суботник, щоб кожен житель біля свого будинку повизбирував пластикові пляшки, папери, гілля, побілив дерева, зробивши Онуфріївку гарнішою!
Категорія: Райони Кіровоградщини | Переглядів: 721 | Додав: Administrator | Теги: Онуфріївка, народ, Самородченко, ЦР


Пошук
Форма входу
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz