П`ятниця, 26.04.2024, 14:22
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2010 » Червень » 14 » "Діти війни" звертаються в суди за справедливістю
20:46
"Діти війни" звертаються в суди за справедливістю
Прес-служба обкому Соціалістичної партії України інформує громадськість про чинну демократію, яку внесено новою обласною владою у діяльність органів внутрішніх справ області та спрямування їх роботи на силовий вплив щодо активістів Соціалістичної партії України.

Всім відомо, що соціалісти України – ініціатори прийняття Закону України «Про захист дітей війни». Соціалісти ініціювали подання позовних заяв до судів, які приймають законні рішення про виплати дітям війни передбачених законом коштів. В області до судів подано більше 20 тисяч позовних заяв, близько 20% яких уже задоволено на користь позивачів, дітей війни. Про це соціалісти неодноразово інформували засоби масової інформації. Надання допомоги соціалісти здійснюють безкоштовно. Особливо активну роботу у цьому напрямку проводять Л.Рудакова, В.Кононенко, В.Івахненко та інших.
Протягом року до соціалістів з різних питань звернулось до 50 тисяч осіб. Допомога надається безкоштовно.

Про все це добре знає і голова обласної адміністрації С. Ларін. Проте у державі встановлено буржуазний капіталістичний лад. Влада його й обслуговує.

З діяльністю соціалістів із захисту дітей війни добре обізнаний і голова Кіровоградської обласної організації ветеранів України В.Єфіменко. Здавалось останній повинен був би зацікавленим у підтримці діяльності соціалістів у захисті дітей війни. Але потрібно зробити вибір, кому слугувати: обездоленим прошаркам населення, зокрема, дітям війни чи буржуазії, що при владі, яка турбується про власні прибутки. А прибуток можна мати, коли недодати робітнику заробітну плату, скоротити соціальні витрати, недодати дітям війни. Нещодавно на зібранні ветеранів м. Кіровограда влада намагалась дати політичні оцінки соціалістів і здійснила наклеп на соціалістів. В.Єфіменко поспішив зробити вибір. Реакція не забарилась.

Восьмого червня 2010 року до приміщення Кіровоградського міськкому Соцпартії України прибув працівник правоохоронних органів І.Німчинов і заявив присутнім там активістам соціалістам, що за зверненням до С.Ларіна голови обласної ветеранської організації В.Єфіменка йому доручено перевірити діяльність соціалістів з надання допомоги людям у написанні позовних заяв дітям війни.


Працівник правоохоронних органів не зустрівся з першим секретарем міськкому О.Костенко чи першим секретарем обкому М.Садовим, не запитав дозволу на присутність у приміщенні міськкому. Не з'ясував сутності справи. Всупереч чинному законодавству і моральним нормам спішив виконувати розпорядження керівництва. Але йому б не завадило заглянути у ст. 60 Конституції України, де чітко виписано, що ніхто не має права виконувати явно злочинні розпорядження, накази.

Якщо приходиш до міліції, то там у приміщення не пропустять охоронці, а до міськкому можна приходити і на свій лад там господарювати, вимагати свідоцтво про реєстрацію парторганізації, договір оренди тощо. Хіба це не свавілля і не самоуправство. Коли М.Садовий запротестував проти таких методів дій, то наступного дня І.Німчинов відмовився говорити з керівником партійної організації, заявивши, що з цих питань звертайтесь до начальника УМВС області В.Пащенка, а сам знову прибув до приміщення міськкому, всупереч закону випроводив з кімнати активістів соціалістів, які вирішують проблеми дітей війни, і продовжував здійснювати допит інших людей. Міськком перетворився у кімнату для допитів. Міліціянта цікавить чи беруть соціалісти гроші за надання допомоги дітям війни. Обком Соцпартії заявляє, що не беруть! І ніхто там не працює на зарплату, на відміну від В.Єфіменка та його апарату обласної ветеранської організації, яка б за функціями повинна була б очолити цей рух.

В.Єфіменку, С.Ларіну, Л.Давиденко, В.Пащенку прес-центр обкому Соцпартії України повідомляє в черговий раз, що люди сплачують в ощадних касах 45 грн. 50 копійок, з них 35 за технічне забезпечення роботи суду, 8 грн. 50 коп. – державне мито.

Одночасно повідомляємо С.Ларіну, Л.Давиденко та В.Пащенку, що нині по селах під хатами їздять шахраї і обманом видурюють у дітей війни від 130 до 250 грн., ніби то за оформлення документів до суду. Подібні випадки зафіксовані в Кіровоградському районі. Про це соціалісти неодноразово інформували силові структури, але вони бездіють.

Легше воювати з партійною організацією, звести на неї наклеп, як це було за правління Е.Зейналова, всупереч закону перешкоджати Статутній діяльності міської організації соціалістів. Соціалісти таке неодноразово проходили. Після відвідин приміщення міському міліціянтом і допиту людей Л.Рудаковій та К.Колос довелось вживати ліки, щоб привести себе до нормального стану. Вони заявили, що у такий спосіб поведінки з ними влади не мають бажання допомагати людям. Це не що інше як перешкоджання виконання Статутної діяльності членам партії, що заборонено законом.

Соціалісти добре розуміють, що нинішня влада розпочала роботу з підготовки до виборів до місцевих рад. Замість обіцяної співпраці і толерантного відношення, суворого дотримання чинного законодавства, обрано шлях будь-яким способом завоювати у всіх радах абсолютну більшість. Комусь не подобається, що соціалісти мають певний авторитет серед дітей війни. Це непокоїть. Наступ на тих хто думає інакше непоодинокий. Аналогічними методами намагаються вплинути й на інші громадські організації. Але можна пів світу пройти неправдою, а назад не вернутись. Так говорить народна мудрість.

Соціалісти області висловлюють протест проти нехтування владою Законів України, антигуманних методів діяльності нової. У разі продовження таких дій владою соціалісти вдадуться до активних заходів у рамках закону по захисту Конституційних прав як громадян області так і Соцпартії України.
Категорія: Місто Кіровоград | Переглядів: 992 | Додав: Administrator | Теги: звертаються, в суди, Кировоград, СПУ, Діти війни, Садовий, за справедливістю


Пошук
Форма входу
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz