Субота, 27.04.2024, 21:04
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2009 » Червень » 23 » Кіровоградські соціалісти вимагають дотримання законів
17:24
Кіровоградські соціалісти вимагають дотримання законів
       Проблема громадського контролю за діяльністю органів влади і особливо правоохоронців завжди була у центрі уваги соціалістів області. Такий контроль є особливо дієвим у країнах Європи.

До обласного комітету Соцпартії України систематично надходять листи, звертаються люди про неналежне виконання, а той потурання Законів України міліціянтами, прокурорами, їх помічниками працівниками СБУ. Аналіз цих звернень та відповідей на них, навіть народним депутатам, свідчить, що діяльність цих гілок влади, насамперед, націлені на захист бізнесових, владних структур, на те як би уникнути якісного і дошкульного розгляду того чи іншого факту, піодії тощо. У області склалась система, що як правило, пересічний громадянин, рядовий робітник, селянин, учитель, студент, медпрацівник, пенсіонер тощо не знайде захисту у цих структурах. Добре написана відписка і безвідповідальність, кругова порука, а то й зговір складають основу у цій системі.

         У Бобринці можуть, зокрема, Берлінського затримати без причини.

Вільшанка стала «кузнею кадрів» для обласної прокуратури. Напевне не випадково. Бо там набувають досвіду віднайдення причин «відфутболювання» проблем, щоб їх не розглядати. Один з таких прокурорів у свій час не визнав навіть підпису Голови Верховної Ради України і відмовив у розгляді проблеми, другий стояв у стороні від нехтування чинного законодавства у районній раді тощо.

Гайворонський прокурор стали осторонь Сальківської проблеми з цукровим заводом, законні права акціонерів не захистив і завод вирізали на металолом.

         У Добровеличківці можуть жінку, матір малолітньої дитини, «закрити» щоб полякати і лише вчасне втручання народного депутата та Міністра Внутрішніх страв відвело біду від людини.

         Пайові земельні проблеми, нерідко кримінальні справи, рейдерство всіляко обходять Новоукраїнські правники. Міліція там також полюбляє «закривати» на ніч молодих вродливих жінок.

         У Новгородці можуть «заарештувати» агітаційний мікроавтобус соціалістів, щоб не мали доступу до людей.

         Олександрійська міліція не бачить, коли у них під вікнами комерційна структура розбирає колію залізниці вуглерозрізів, а прокуратура залишається осторонь невиплати зарплати шахтарям.

         Є надійним елементом системи для розправи з порядними працівниками. Приходить, наприклад, на підприємство чи в установу прокурор чи убопівці і пишуть довідку, яка націлена на конкретну людину-ціль для посадового знищення, хоч ця людина ні в чому і не винна. Так було у Новгородці, Малій Висці, обласному управлінні міліції, м. Кіровограді…

         А чого варті дії обласної прокуратури, обласного УМВС, коли організовувались фальшування виборів у сотому виборчому окрузі м. Кіровограда.

         А чого варта справа, коли особи, які не працювали у органах внутрішніх справ, але були зараховані на міліцейські посади, одержали звання полковників і добрячі пенсії. На звернення народного депутата як міліція, так і прокуратури зробили відписки і більше нічого.

         Працівники СБУ розслідували справу підслуховування телефонних розмов у обкомі та міськкомі Соцпартії. Розслідували і разом з обласною прокуратурою справу «похоронили». Кому слугували? Закону чи замовникам? Що цим переслідували?

         Досить справно була організована провокація проти соціалістів у день останніх виборів народних депутатів, коли за повідомленнями у ЗМІ прес-служби СБУ було навішено брехливий ярлик на Кіровоградських соціалістів про ніби-то спробу підкупу студентів і не лише, щоб голосували за Соцпартію. Як не старалась обласна прокуратура все щодо соціалістів виявилось надуманим. Але звіт наверх пішов добрий. Керівники одержали підвищення у службі.

         Правоохоронці все частіше мають справу з депутатським корпусом різного рівня. Одні виділяють кошти, а другі можуть звертатись у своїх справах. Хіба не логічно? Щойно виділено обласною радою 300 тисяч грн. на обладнання кімнат тимчасово затриманих. Практика показує, що затримують і винних, і невинних. Та суть у другому. Біля Олександрівки побудований шикарний будинок з плавальним басейном, сауною і другими зручностями. Рядом майданчик для посадки вертольотів. Запитується? Навіщо все це міліції? Якщо маєток продати, то можна мати не один мільйон доларів і вирішити питання про всі приміщення для тимчасово затриманих. Але їм краще зідрати з бюджету області чи обласного і цим недодати дітям, старикам, соціальним службам. То хто кому слугує?

         Не так давно для боротьби з тероризмом обласному СБУ виділено 800 тисяч грн. Знову зростання структур СБУ і депутатів. Як це за Законом називається?

Кричущий випадок черговий раз трапився у Голованіському районі, де у вбивстві людини задіяні прокурор та начальник міліції, народний депутат. І знову на передній план виставлена політика, інтереси окремих осіб. Нині БЮТ робить героїв з своїх прихильників, навіть нагородити пропонують тих хто вбивав. А представники партії Регіонів говорять про негодяйство службових осіб. Дві партії нашкребли один на другого компромату. Чому так? Бо немає влади народної, є система, яка ґрунтується на первісному нагромадженні капіталу і ця система захищає цих нагромаджувачів. Для самозахисту нажахали людей щоб мовчали. Закінчилось смертю, не першою і не останньою. Ніхто ніколи не дізнається хто винний. Клани борються, люди гинуть не лише фізично. У такій системі немає на що народу сподіватись. Бо кожна влада себе вигороджує, захищає. Зараз розпочалась гра компроматів. Все це використовується, насамперед, для підготовки до наступних виборів, а людина позбавлена життя іншими. А позбавляти життя в Україні навіть суд не має права.

Тому соціалісти області засуджують такі дії не лише Голованіських правоохоронців, а всієї системи, яка здійснює злочини і намагається Закон трактувати як їй вигідно, уникнути відповідальності.

        Життя підтверджує зроблені соціалістами висновки, що правди у світі, де править капітал, а не Закон, немає. Бо основа ліберальної влади є злочинною у присвоєнні власності, у неправедних виборчих справах, у приниженні трудящих тощо. Тим хто править балом правда непотрібна.
                            Прес-центр Кіровоградського обкому СПУ.
Категорія: Райони Кіровоградщини | Переглядів: 975 | Додав: Administrator | Теги: Голованівськ, Бобринець, Кіровоград, верховна рада, СПУ, СБУ, Правоохоронці


Пошук
Форма входу
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz