П`ятниця, 29.03.2024, 10:36
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2017 » Квітень » 26 » Зберегти українську землю для наших нащадків!
20:30
Зберегти українську землю для наших нащадків!

Заява Соціалістичної партії України

За майже 26 років олігархічна влада так і не спромоглася реформувати промисловість України на засадах ринкової економіки, в інтересах усього народу. Поряд із всеосяжною деградацією вітчизняного промислового потенціалу внаслідок грабіжницької приватизації, результатом розпаювання земель і майна колгоспів стало знищення великотоварного сільгоспвиробництва - економічної основи українського села.

Сьогодні, на замовлення олігархів, горе-реформатори мудрують над тим, як забрати у людей останнє – земельні паї. Саме так слід розцінювати плани запровадження вільного ринку землі. Водночас продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі також не вирішує проблему захисту інтересів селян, не забезпечує контролю держави над основним національним багатством і ресурсом. Незважаючи на мораторій, чорний ринок землі процвітає, тисячі гектарів земель незаконно і задешево опиняються в загребущих руках новітніх латифундистів.

Соціалістична партія України наголошує, що запровадження вільного ринку землі, перетворення її в товар - предмет спекулятивного обігу неминуче призведе до обезземелення і остаточного зубожіння українських селян, виведення з-під контролю держави, а по суті - втрати Україною мільйонів гектарів найцінніших земель.

Цього допустити не можна! Земля, як і визначено Конституцією, повинна залишатися власністю всього Українського народу. В цьому – запорука економічної незалежності, національної безпеки і суверенітету України.

Метою реформування земельних відносин повинно бути підвищення ефективності вітчизняного аграрного виробництва, відновлення і розвиток на сучасній конкурентній основі тваринництва, овочівництва, садівництва, організація переробних підприємств, подолання безробіття на селі, наповнення місцевих бюджетів коштами, потрібними для вирішення соціальних проблем.

За обставин, що склалися, Соціалістична партія України вважає за необхідне і вимагає від чинної влади:  

1. З метою реалізації громадянами – господарями земельних паїв конституційного права розпоряджатися своєю власністю Законом «Про ринок землі» передбачити можливість продажу своєї землі, але виключно державі, з подальшим наданням у довгострокову оренду як фізичним, так і юридичним особам, у тому числі фермерам і сільськогосподарським кооперативам – колективним господарствам власників земельних і майнових паїв.

2. Невідкладно на основі детального картографування сільськогосподарських та інших земель України здійснити їх інвентаризацію і оцінку, необхідну для  створення якісного Державного земельного кадастру, забезпечення дбайливого використання і охорони, збереження і відновлення родючості ґрунтів.

3. Ввести сувору кримінальну відповідальність за порушення мораторію на продаж сільськогосподарських земель і незаконне їх привласнення. Нелегально відчужені або використані не за цільовим призначенням ділянки землі повинні бути повернуті до державної власності.

Звертаємося до громадськості, усіх демократичних політичних сил України підтримати ці вимоги.

Спільними зусиллями не допустимо новітнього кріпацтва і неоколоніалізму! Захистимо українську землю! Збережемо її для наших нащадків!

 

Лідер Соціалістичної партії України                                      Володимир ЛЕВЦУН

Голова Соціалістичної партії України                                      Микола САДОВИЙ

26 квітня 2017 року

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 465 | Додав: maksymkhomutenko


Пошук
Форма входу
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz