Середа, 24.04.2024, 06:14
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2017 » Березень » 29 » Рейдерське захоплення СПУ
12:43
Рейдерське захоплення СПУ

28 березня 2017 року Голова Соціалістичної партії України, перший секретар Кіровоградського обласного комітету СПУ Садовий Микола Ілліч та перший секретар Кіровоградського міського комітету СПУ Дробін Андрій Анатолійович на прес-конференції повідомили про чергову спробу рейдерського захоплення партії.

Під час прес-конференції було наголошено, що події в Україні останніх днів дають підставу стверджувати, що органи державної влади, включаючи й силовиків не забезпечують главенства Закону у державі, що породжує у людей правовий нігілізм, розчарування у можливість побудувати правову державу. Яскравим прикладом специфічної діяльності у цьому напрямку є Міністерство юстиції України та його підрозділи на місцях. ЗМІ майже щодня повідомляють рейдерські захоплення підприємств, установ, квартир, майна та ін. Для злодіїв це є нормою життя. Добралися вже і до політичних партій, які рейдерською атакою захоплюються і далі вигідно продаються: СДПУ(о), Нова сила, ПП «Соціалісти» і десятки інших. Рейдерську атаку проводять і проти Соціалістичної партії України.

Починаючи із вересня 2016 року громадянин Устенко П.І., у минулому Лідер Соціалістичної партії України, виключений із СПУ ще у 2014 р. активно включився у протиправне захоплення СПУ з метою подальшого її продажу. Головне знайти касира, і все буде гаразд. Виключений із СПУ Устенко П.І., у якого немає підтримки у жодному обкомі СПУ нині активно займається рейдерським захопленням обласних партійних організацій СПУ з метою наступного продажу партії та її майна особам, які працюють за нашою інформацією на російські гроші. Відкрита кримінальна справа № 12017100040000157 Дніпровським управлінням Поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві, яка внесена до ЄРДР 05.01.2017 р. Крім цього, у судах нині розглядаються справи з відсторонення Устенка П.І. від керівництва СПУ. Але суди, слідство – це тривалий час, а рейдерство здійснюється швидко.

Нашими фахівцями з ІТ-технологій встановлено і 28.02.2017 р. передано відповідним органам інформацію про російський слід покупців. Зокрема, керівництво СПУ інформувало силовиків: «… персона, яка керує аккаунтом, використовує для доступу у мережу ІР адресу, що зареєстрована в країні-агресорі Росії, а саме у місті Санкт-Петербург. Враховуючи інформацію про підготовку Устенком П.І. Соціалістичної партії України, саме зацікавленим особам з Російської Федерації, часте використання інших лівих політичних сил у підтримку проросійських ідей, та той факт, що публічно відомо про існування в Росії піар-агенції для просування політичних ідей, припускаємо, що спілкувався з менеджером подібної установи, що може діяти в інтересах ймовірного покупця Соціалістичної партії України.

Вважаю, що дані факти, говорять про правдивість інформації та потребують більш детального вивчення правоохоронними органами України». До інформації додані конкретні докази спілкування через Інтернет.

Власними силами члени бюро обкому СПУ проводять і власні вивчення атак на СПУ. У ході партійного розслідування, що базується на показах осіб, яким пропонувалось взяти участь у рейдерському захопленні Кіровоградської обласної партійної організації з метою оволодіння майном та наступним його збутом, встановлено високу ймовірність причетності ряду відомих осіб. У Кіровограді не безкорисно діє група, яка за попередніми, але надійними даними увійшла у зговір із Устенком П.І. і уже за три місяця здійснила три атаки рейдерського захоплення обласної партійної організації Соцпартії України. За даними партійного розслідування серед них: Фросиняк Р.В., Кришко О.В. та деякі інші. Вказані особи є помічниками-консультантами шановного і високопорядного народного депутата України Яринича Костянтина Володимировича, з яким відбулася зустріч першого секретаря обкому Садового М.І., проте до цього часу спростування немає.

Вказані особи є публічними особами і у тій чи іншій мірі причетні до політичних сил БПП, Укроп, партії Королєвської, партії «Наша Україна».

Технологія роботи групи наступна. Підбираються кадри на посаду першого секретаря обкому (наприклад, Кришко – Шишацький), кандидатам надається фальшива документація підготовлена у штабі Устенка, яку вони подають до Головного територіального управління (ГТУ) юстиції у Кіровоградській області. У Головному управлінні детального аналізу поданих документів не здійснюється (незрозуміло чому, або ж зрозуміло), і у державний реєстр заносяться прізвища осіб, які ніколи у СПУ не були. Так за фальшованими документами уже двічі Головне управління відсторонило законно обраного на пленумі обкому Садового Миколу Ілліча від виконання обов’язків першого секретаря Кіровоградського обкому СПУ та бере до відому і реєструє виконувачів обов’язки першого секретаря осіб, далеких від політичної діяльності: спочатку таким був Шишацький О.Г., а з 03 березня – Горбенко Е.А.

За сприяння вказаних осіб уже відбулися зміни перших секретарів Кіровоградського ОК.

Садовий Микола Ілліч – керівник обласної організації із 28 грудня 1991 р. до початку рейдерства – 10 грудня 2016 р.

У жовтні 2016 р. Устенко П.І. установлює зв’язок із Кіровоградською групою і передає фальшовані документи групі сприяння рейдерству, яка підбирає конкретних осіб на призначення керівником обласної партійної організації СПУ.

У жовтні 2016 р. вказаною групою запропоновано не члену СПУ Беззубову Олександру Миколайовичу виконувати обов’язки першого секретаря обкому. Порядна людина після певних консультацій відмовився займатися протиправною діяльністю. Відповідно не подав до обласної юстиції фальшовані документи на відсторонення Садового М.І. від виконання обов’язків першого секретаря обкому і тимчасово виконувати обов’язки першого секретаря та складати липові списки членів СПУ в області, які ніколи не були у партії.

У листопаді 2016 р. запропоновано Гончару Сергію Анатолійовичу виконувати обов’язки першого секретаря обкому. Порядна людина побачила фальшовані документи і відмовилася від протиправних дій.

У грудні 2016 р. запропонували посаду керівника обкому молодому недосвідченому Шишацькому Олександру Георгійовичу. Той дав згоду і був призначений керівником обласної організації із 10.12.2016 р. (внесено в ЄДР у січні 2017 р.). Розібрався і відмовився від протиправної діяльності.

08 січня 2017 р. згідно Статуту СПУ проведено пленум обкому, першим секретарем обрано знову Садового Миколу Ілліча. Занесено у ЄДР.

Але уже 23 січня безпартійний Горбенко Едуард Анатолійович дає згоду на вчинення протиправних дій і отримує від рейдерської групи «Довіреність» без дати, номера реєстрації та терміну дії і фальшовані документи. Подає до ГТУ юстиції документи на відсторонення Садового М.І. від виконання обов’язків першого секретаря і призначення виконуючим обов’язки Горбенка Едуарда Анатолійовича. У ЄДР заноситься його прізвище, як керівника з 10.02.2017 (запис у ЄДР від 02.03.2017 р.). Горбенку Е.А. перший секретар обкому Садовий М.І. по телефону запропонував зустрітися, він дав згоду, але спілкування припинив.

Знову 11.03.2017 р. проведено засідання (пленум) обкому, першим секретарем обрано Садового М.І. Справа нині на розгляді у ГТУ юстиції.

Вражають неправомірні дії Головного територіального управління юстиції України в Кіровоградській області. Горбенко Е.А. подав фальшовані документи, з яких випливає їх абсурдність. Зокрема, у заяві про подані документи говориться: «Просимо Вас прийняти до відома інформацію про відсторонення від виконання обов’язків Першого секретаря Кіровоградської обласної організації Соціалістичної партії України – Садового Миколу Ілліча з 10.02.2017 року, та призначити на посаду тимчасово виконуючого обов’язків Першого секретаря Дніпропетровської обласної організації Соціалістичної партії України – Горбенка Едуарда Анатолійовича з 10.02.2017 року». У цих же документах є Подання Устенка №534/1, де вказано «На період до обрання, призначити наступних виконуючих обов’язки перших секретарів обласних (регіональних) партійних комітетів: «Дніпропетровська обласна організація Соціалістичної партії України (23024859) Шпеньков Сергій Валентинович». Явна абсурдність документів.

У рішенні № 50/1 Політвиконкому від 10 лютого 2017 р. вказано: «Всього до складу Політвиконкому за посадами входить 5 (п’ять) осіб. На даному засіданні Політвиконкому присутні 3 (три) особи з числа членів Політвиконкому у зв’язку з чим засідання є правомочним та може приймати рішення з усіх питань». Проте у ЄДР Міністерства юстиції значиться всього обраних членів Політвиконкому 8 осіб. Згідно п. 6.5.1 Статуту СПУ засідання Політвиконкому є правомочним, коли на ньому присутні більше половини членів Політвиконкому. Тому у такому складі ніяких рішень приймати не можна.

У реєстрі присутніх від 10 лютого 2017 р. зазначено, що на засіданні присутні: Устенко П.І., Кушніренко А.В., Іващенко В.Г.

Проте у ЄДР ЦВК, у ЄДР Запорізької виборчої комісії по виборах депутатів обласної ради, у ЄДР Запорізької обласної ради Кушніренко А.В. значиться як член БПП «Солідарність».

У ЄДР ЦВК по Білоцерківському виборчому округу Київської області Іващенко В.Г. значиться як безпартійний.

Згідно Закону України «Про політичні партії в Україні» вказана норма, що у випадку вибуття із партії така особа вибуває і з керівного органу партії. Таким чином, реально до складу Політвиконкому входить лише один Устенко П.І. Такий Політвиконком не існує. Проте цього ніяк не можуть второпати у ГТУ юстиції. Постає питання – ЧОМУ?

Бездіють і силові структури області, які обізнані із злочинною діяльністю вказаних угрупувань у частині підробки підписів та документів. Шишацький О.Г. та Горбенко Е.А. вступили у зговір із Устенком П.І. і стали на шлях скоєння злочину. Явним є порушення ст. 60 Конституції України.

Головне територіальне управління юстиції, враховуючи бездіяльність силових структур не вживає законних заходів до тих, хто порушує Закон та Конституцію України.

Бюро обласного комітету СПУ звертається до журналістів з проханням провести журналістське розслідування спроб рейдерського захоплення обласної партійної організації. Для цього є достатня кількість документів.

Прес-центр обкому СПУ

Переглядів: 753 | Додав: maksymkhomutenko


Пошук
Форма входу
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz