Четвер, 25.04.2024, 22:32
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2016 » Листопад » 2 » Прес-конференція Голови СПУ
19:22
Прес-конференція Голови СПУ
2 листопада 2016 року Голова Соціалістичної партії України, перший секретар обкому СПУ М.Садовий та перший секретар Кіровоградського міськкому СПУ А.Дробін зустрілися з журналістами на черговій прес-конференції. Тематичним приводом для зустрічі стало відзначення Соціалістичною партією України своєї 25-ї річниці.
Під час прес-конференції було наголошено, що одна з найстаріших партій в Україні – Соціалістична партія України відзначає своє 25-річчя. Весь цей час соціалісти були в авангарді суспільно-політичних процесів і подій, безпосередньо впливаючи на їх хід та результати. За чверть століття СПУ пережила і злети, і падіння, і перемоги, і поразки, допускала прикрі помилки, переживала зради партійців та «союзників». Але стійко тримала удар.
СПУ виникла безпосередньо після подій серпня 1991 р. Уже 5 вересня у м.Кіровограді було створено оргкомітет з створення нової лівоцетриської партії, а через місяць такі оргкомітети були майже в усіх районах та містах області. І так по всій Україні. Серед низки великої кількості практичних справ нині можна перерахувати: «касетний скандал»; організацію майданів «Україна без Кучми!» та «Повстань Україна»; понад 230 соціальних Законів України у Верховній Раді; утримання перетворення землі на товар; збереження мережі профтехучилищ; мільйони захищених людей та ін.
В області авторитет обласної організації був таким, що кожна влада рахувалася з соціалістами. Зусиллями партійних організацій: із 2000 до 2007 року ціни за комунальні послуги, водопостачання, водовідведення не підвищувалися, хоч влада намагалася їх підняти; не забудовувалися парки, лісопосадки, тротуари, місця відпочинку людей; у всіх районних, міських, обласній раді були фракції без голосів яких не приймалося жодне рішення; на кожну сесію районних, міських, обласну раду, де приймалися бюджети вносилися конкретні соціальні проекти; після подій 2004-2005 років 7 районних державних адміністрацій успішно очолювали члени СПУ, зокрема О.Небога, С.Рожкован; соціалісти здійснювали постійний тиск на владу у формі пікетів, мітингів і стримували їх від вседозволеності. Вперше за всю історію діяльності СПУ у 2015 р. влада поступила антиконституційно і брутально не допустила партію до участі у виборах місцевої влади. Не дивлячись на це частина соціалістів самовисуненням пройшли до місцевих рад.
У сьогоднішній досить складній суспільно-політичній ситуації Соціалістична партія України не зникла, вона існує, долає внутрішні та зовнішні перепони, що заважають активній діяльності. Однією із суттєвих перемог останнього часу є перемога у суді над Міністерством Юстиції України, яке намагалось заборонити діяльність СПУ у зв’язку з ніби то невідповідністю символіки СПУ закону про декомунізацію. Завдяки рішучим заходам керівництва партії й обласних організацій СПУ Мін’юст змушений був скасувати стару символіку, якою 10 років не користувалися в партії і відізвати судовий позов проти СПУ. Шлях від намагання заборонити діяльність СПУ до визнання законності тривав дев’ять місяців.
Керівництво СПУ продовжує добиватися через Київський адміністративний суд реєстрації у Міністерстві юстиції рішень ХХ з’їзду СПУ щодо взяття до відому змін до Статуту, програми, керівництва Соціалістичної партії України. Згідно Законів України зміни беруться до відому впродовж 10 днів від дня їх надходження. Мінюст впродовж більше року зволікає розглянути дане питання, хоч рішення першої судової інстанції прийнято на користь СПУ більше року тому.
Соціалістична партія України у цей нелегкий час долає внутрішню кризу, переосмислює своє місце в суспільстві, оновлюється, очищається, переформатовується, відновлює свій статус лівоцентриської партії. У СПУ збережено всі структури. Соціалісти позбулися зі своїх рядів такого баласту, як колишнє керівництво партії, зокрема О.Мороза, В.Цушка, М.Рудьковського, П.Устенка та інших. Відмінені рішення про виключення з СПУ Й.Вінського, С.Ніколаєнка, В.Шибка та ін. Керівництво СПУ подало заявку до керівника партії європейських соціалістів (Party of European Socialists) Сергія Станишева щодо участі у найближчому засіданні в Чехії, де планується розглянули питання двосторонньої співпраці, включаючи перспективи членства СПУ в партії європейських соціалістів.
Політичну систему в Україні СПУ розглядає як звихнуту у логіці її функціонування. В Україні відсутні нормальні умови для діяльності справжніх соціал-демократичних партій. Комерціалізація політики – це біда. Шкода, народ купився «на макуху». Партія за бувшого керівництва Мороз-Цушко-Устенко-Рудьковський не зуміла в цій звихнутій системі вибудувати свою діяльність, та й саме колишнє ядро партії стало перероджуватися. Але то – минуле. Партія поступово відновлює свою діяльність в умовах перешкоджання її діяльності владою. Лідерською вона вже не буде і не повинна бути. Свою діяльність СПУ будує на ідеологічних засадах соціальної справедливості, де у центрі поставлено людину праці, яка живе на заробітну плату, а не олігарха, гравця у політику, злочинця. Головною ідеєю партії є теза, що «працююча людина – не повинна бути бідною». Так звані реформи в соціальній сфері, охороні здоров’я, освіті, правовій сфері та ін. є імітацією реформ. Логіка будь якої реформи спрямована на покращення якості життя людей. Цього в Україні немає.
Актив розпочав підготовку змін до Програми та Статуту СПУ. Прийнята розгорнута програма активізації роботи щодо наступних виборів місцевої влади.
Керівництво Соціалістичної партії України та області вітає всіх членів СПУ, прихильників ідеї соціальної справедливості, громадськість зі славним ювілеєм – 25-ю річницею і нинішніми акціями забезпечує потужний поштовх до активізації діяльності партії!
Після ґрунтовної доповіді Голови СПУ перший секретар Кіровоградського міськкому СПУ А.Дробін окресли перспективи розвитку партії, серед яких: співпраця з партією Європейських Соціалістів, навчання молоді соціально-демократичним ідеям та ін.
Крім зазначеного журналісти цікавилися:
- Чи буде приймати СПУ участь у довиборах до місцевих рад у грудні 2016 року?
- Яким чином СПУ буде агітувати за себе?
- Чи є державне фінансування партії?
- На який електорат розраховує Соціалістична партія України?
- Як реагують соціалісти на е-декларації?
На всі ці питання журналісти та громадськість отримали вичерпні відповіді.
Категорія: Загальні новини | Переглядів: 547 | Додав: maksymkhomutenko


Пошук
Форма входу
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz