Четвер, 28.03.2024, 12:26
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи
Загальні новини [275]
Місто Кіровоград [62]
Райони Кіровоградщини [64]
Аналітика [9]
Новини: 112.UA
Статистика
Головна » 2010 » Жовтень » 21 » Соціалісти не просто за чесні вибори, ми – за чесну владу!
20:39
Соціалісти не просто за чесні вибори, ми – за чесну владу!
Кіровоградський обласний комітет Соціалістичної партії України звертається до керівників політичних партій області, які приймають участь у виборах до місцевих і ініціює підписання Меморандуму про чесні вибори на території Кіровоградської області. Це звернення стосується, насамперед, Партії Регіонів, Народної партії КПУ, які по суті верховенствують у всіх виборчих дільницях, широко використовують адміністративний ресурс. Соціалісти Кіровоградсщини свідомі того, що лише спільними зусиллями політичних партій, які беруть участь у виборах, можна забезпечити вільне волевиявлення громадян, формування органів місцевого самоврядування на основі реальних, а не сфальсифікованих результатів голосування. Ми уже проходили етап, коли депутати по суті призначались, а не обирались. За попередньою інформацією це повертається ще з більшим спотворенням.

Забезпечення чесних, прозорих виборів, добросовісної політичної конкуренції, суворого дотримання виборчого законодавства всіма учасниками виборчих перегонів – як влади, так і опозиції – є ознакою справжньої демократії, запорукою формування і розвитку громадянського суспільства. Саме тому соціалісти – за чесні вибори.

У той же час нас не можуть не турбувати факти відвертого порушення законів і конституційних прав громадян уже на початку виборчої кампанії. Так, під тиском влади ряд представників нашої партії у Бобринецькому, Гайворонському, Петрівському, Новоукраїнському, Ульяновському та ряду інших районів були змушені відмовитися від участі у виборах, створюючи для провладних кандидатів сприятливі умови для їх обрання. Є факти, коли членів нашої партії, які планували взяти участь у виборах, примушували вийти з СПУ і балотуватися від провладної партії. Таких у області нараховується близько 50. Про такі факти перший секретар обкому доповідав голові облдержадміністрації С.Ларіну. У окремих районах за десять днів до виборів керівники місцевих підприємств, установ, виконуючи волю керівника провладної партії, приходять до кандидатів у депутати додому і пропонують зняти свою кандидатуру інакше «Вам же тут жити!». Керівники провладної партії добре знають, що порушують чинний закон про вибори, свідомо йдуть на його порушення. Бюро обкому змушене звернутьсь до виборчих комісій з метою зняти таких кандидатів у депутати з виборів. Закон повинен бути для всіх однаковим.

Ті, хто з партійним білетом соціаліста, по зрадницьки, балотується від інших партій будуть оцінені виборцями, списки таких ми подамо. Вкажемо і партії, які порушують Закони України. Шкода, що СБУ, прокуратура цього не помічають, як і у 2004 році.

Крім цього уже є випадки, коли фальшуються «доноси» до обласної ТВК про ніби-то випадки порушення чинного законодавства зі сторони членів Соцпартії. Це є провокацією зі строни провладної партії. У Онуфріївському районі бояться кандидатів від Соцпартії, тому так підступно і діють.

Зі свого боку Кіровоградський обласний комітет СПУ заявляє про недопустимість подібних порушень закону про вибори представниками влади у подальшому. На минулих виборах з участю Е.Зейналова (Наша Україна), В.Яворівського (БЮТ), СБУ у Кіровоградській області, була спроба звинуватити обласну організацію Соціалістів у порушенні Законів. Суд не підтвердив причетності соціалістів до цього. Але не було й вибачень.

У випадку відмови провладних партій підписати Меморандум про чесні вибори соціалісти розцінять такі дії як спробу реального застосування адміністративного ресурсу і спотворення раельного волевиявллення виборців, досягти необхідного результату за всяку ціну.

Перший секретар обкому Микола Садовий 21 жовтня 2010 р

Категорія: Загальні новини | Переглядів: 794 | Додав: Administrator | Теги: Вибори, заява, чесні, СПУ, Садовий


Пошук
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Актуально
Микола Садовий - Голова СПУ
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів нашого сайту
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz